Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΝΤ: Δανειστείτε και κάντε Δημόσια έργα


ΔΝΤ: Δανειστείτε και κάντε Δημόσια έργαΑνατρεπτικό εμφανίζεται το ΔΝΤ με νέο άρθρο-παρέμβαση που δημοσιεύθηκε χθες στο blog και αναπαράχθηκε ακαριαία στο internet, σε εφημερίδες και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Το ΔΝΤ συστήνει εκρηκτική αύξηση των Δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές και απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας προτρέπει τις κυβερνήσεις να χρηματοδοτήσουν τα έργα από δανεισμό και όχι από μειώσεις άλλων δαπανών και φόρους. Με αυτό τον τρόπο ανατρέπει πλήρως το ……..
……….μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και επαναφέρει πολιτικές που κυριάρχησαν τη δεκαετία του 1990.

Του Χρήστου Φράγκου
Σύμφωνα με το άρθρο για τη διασφάλιση και επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες σύμφωνα με σχετική μελέτη αποδίδουν πολυεπίπεδα και με διάρκεια στηρίζοντας ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας και παράγοντας πλούτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη είναι ξεκάθαρη και μιλά για δημόσιες επενδύσεις στις υποδομές, έννοια που το ΔΝΤ απέφευγε δογματικά να χρησιμοποιεί.

sofokleousin

tolimeri.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)