Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στημένο παιχνίδι για να περάσει το νέο μνημόνιο


Για όσους πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα την συγκυβέρνηση να ξέρουν ότι η διαπλοκή περιλαμβάνει και Ευρωπαίους νοματαίους.Πρέπει να είσαι αφελής να νομίζεις ότι τις μπίζνες τις έκαναν εν αγνοία τους.
Το σημερινό παιχνίδι Βρυξελλών-Βερολίνου θυμίζει όσα συνέβησαν το 2010, όταν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε χαρακίρι, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλων υπουργών ότι η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση και πως η προηγούμενη κυβέρνηση αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να υποστεί η Ελλάδα μια άγρια επίθεση των αγορών.
Από www.efsyn.gr
«Ανήσυχη» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε να …………

……….«στηρίξει» την ελληνική κυβέρνηση μετά τις αρνητικές αντιδράσεις των αγορών, θυμίζοντας την κινδυνολογία των αξιωματούχων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 2010 που προκάλεσε τον δανεισμό με τους γνωστούς σκληρούς όρους.
Νέου τύπου μνημόνιο, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της
προληπτικής γραμμής χρηματοδοτικής στήριξης, προς την οποία οδεύει η Ελλάδα, ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι δανειστές.
Μετά τη δημοσιοποίηση των stress tests στις 26 Οκτωβρίου και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας, θα οριστικοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, με τα οποία θα συνεχιστεί ο δανεισμός της χώρας, καθώς ουδείς -εντός και εκτός της χώρας- πιστεύει πλέον ότι Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες από τις διεθνείς αγορές.
Η τρόικα επιστρέφει ενισχυμένη και αγριεμένη στις αρχές Νοεμβρίου, και η κυβέρνηση καλείται πλέον να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι, αν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς ο εν εξελίξει έλεγχος, δεν πρόκειται να ανοίξει ουσιαστικά η διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας μετά το τέλος του ευρωπαϊκού σκέλους του μνημονίου τον προσεχή Δεκέμβριο.
Το παιχνίδι ήταν «στημένο»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες στη δημοσιότητα δήλωση του Φινλανδού επιτρόπου Γίρκι Κατάινεν, με την οποία τάσσεται επίσημα και ευθέως υπέρ της συνέχισης της στήριξης προς την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τωρινού προγράμματος, «σε πολύ στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές»…
Αφορμή για την εκδήλωση στήριξης του Γ. Κατάινεν προς την Ελλάδα με ένα νέο μνημόνιο είναι, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπός του Σάιμον Ο’Κόνορς, οι ανησυχίες που έχουν προκαλέσει στην Κομισιόν οι αρνητικές αντιδράσεις των αγορών
Είναι φανερό ότι το παιχνίδι ήταν στημένο εδώ και καιρό, τόσο από την πλευρά της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ όσο και από τις Βρυξέλλες που ακολούθησαν τις εντολές της Αν. Μέρκελ. Αλλωστε, ο Φινλανδός επίτροπος που έχει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών υποθέσεων, το οποίο θα αναλάβει ο Γάλλος Πιερ Μοσχοβισί, έχει στενές σχέσεις με την καγκελάριο και ακολουθεί πιστά την πολιτική της… Μέσω του Γ. Κατάινεν, η Αν. Μέρκελ έδωσε το χέρι βοήθειας που περίμενε ο κυβέρνηση για να βγει από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, υποσχόμενη έξοδο από το Μνημόνιο και προσφυγή για δανειοδότηση στις αγορές…
Το σημερινό παιχνίδι Βρυξελλών-Βερολίνου θυμίζει όσα συνέβησαν το 2010, όταν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε χαρακίρι, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλων υπουργών ότι η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση και πως η προηγούμενη κυβέρνηση αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να υποστεί η Ελλάδα μια άγρια επίθεση των αγορών.
Η διαφορά είναι ότι τότε οι εταίροι δεν στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου όπως σήμερα το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και δεν υπήρξε, όπως σήμερα, συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
anemosantistasis
tolimeri.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)