Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Γερμανία, οι συγγενείς αυτών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το Boeing κοντά στο Donetsk προετοιμάζονται να κάνουν μήνυση εναντίον του Poroshenko

            Η συνήγορος των θυμάτων είπε σε συνέντευξη στην Γερμανική εφημερίδα ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , οι Αρχές του Κιέβου έπρεπε να κλείσουν το εναέριο χώρο πάνω από το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Βερολίνο 21 Σεπτεμβρίου . Ανταποκριτής Anton Dolgun / ITAR-TASS. Συγγενείς των τριών Γερμανών πολιτών που επέβαιναν στο αεροπλάνο που συνετρίβη στις 17 Ιουλίου των “ Malaysian Airlines” ετοιμάζουν μήνυση εναντίον της Κυβέρνησης της Ουκρανίας και του Προέδρου Poroshenko στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)
Αυτό δήλωσε στην Γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag η δικηγόρος Elmar Gimulla που προστατεύει τα συμφέροντα των δυνητικών εναγόντων.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, κάθε κράτος που ανοίγει το εναέριο χώρο του για είναι υπεύθυνο για αυτόν.”- δήλωσε στην εφημερίδα η δικηγόρος. Είναι πεπεισμένη ότι οι Αρχές του Κιέβου έπρεπε να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από το ανατολικό τμήμα της χώρας, δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ασφαλείς προϋποθέσεις για την διέλευση του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις υποχρεώσεις της είναι η βάση για το αίτημα να κατατεθεί στην ΕΔΔΑ σε δυο περίπου εβδομάδες. Το ποσό της αποζημίωσης σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την δικηγόρο Gimulla πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ. Οι “Malaysian Airlines” προηγουμένως κατέβαλλαν στις οικογένειες του κάθε θύματος το ποσό των 5.000 Ευρώ.


Το Μαλαισιανό Boeing με αριθμό πτήσεως ΜH17 που ξεκίνησε από το Amsterdam προς Κουάλα Λουμπούρ έπεσε στο έδαφος της Ουκρανίας στις 17 Ιουλίου. Και τα 298 άτομα που επέβαιναν του αεροσκάφους σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν και τέσσερις Γερμανοί πολίτες. Η Gimulla εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συγγενών Τριών θυμάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)