Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σεργκέι Ναρίσκιν: Οι μάσκες έπεσαν – Η ανεύθυνη πολιτική των ΗΠΑ μας φέρνει ξανά στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τους Ομπάμα και Κάμερον
Οι υποσχέσεις του ΝΑΤΟ για προμήθειες όπλων στο Κίεβο και οι συνεχιζόμενες οικονομικέςκυρώσεις κατά της Ρωσίας, την ώρα που έχει επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις και εκλογές, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν τόσο ανεύθυνη πολιτική που φέρνει τον κόσμο ξανά στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν κατά την εναρκτήρια ομιλία του για τη φθινοπωρινή Σύνοδο της ρωσικής Κάτω Βουλής.
 «Βρισκόμαστε εν μέσω σοβαρής επιδείνωσης της διεθνούς πολιτικής κατάστασης» , είπε ο Ναρίσκιν.  «Η πολυαναμενόμενη εκεχειρία και η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στην νοτιοανατολική Ουκρανία, και την ίδια στιγμή η κρίση και οι διεθνείς αντιπαραθέσεις κορυφώνονται από τα ίδια κέντρα που υποκίνησαν το χάος στο κέντρο της Ευρώπης, πριν από έξι μήνες. 
Ακούμε από διάφορες πηγές ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε λάβει υποσχέσεις από χώρες του ΝΑΤΟ για παράδοση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, γεγονός που καθιστά ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στη χώρα. Οσο κι αν θέλουν να εμφανιστούν κάποιοι ως αμερόπληπτοι παρατηρητές, πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και έχει έλθει η στιγμή της αλήθειας» είπε ο Ναρίσκιν.
Αναφερόμενος στις χώρες της Ευρώπης ο πρόεδρος της Δούμας τόνισε πως υπάρχουν δεκάδες ενστάσεις και αντιδράσεις από ευρωπαίους πολίτες αλλά και επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα είχαν ελεγχόμενη πληροφόρηση και ήταν αποκλεισμένοι από τις πραγματικές διαστάσεις της κατάστασης στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να απευθύνουν όλο και πιο «άβολες» ερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στις συνεχιζόμενες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Αρχίζουν πλέον και συνειδητοποιούν πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Ουάσινγκτον, διαλύοντας κάθε προσπάθεια διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Η Ευρώπη εισπράττει πλέον έντονα το κόστος του οικονομικού αποκλεισμού της Ρωσίας και την απειλή γεωπολιτικής πανευρωπαϊκής αποσταθεροποίησης. Η ευρωπαϊκή ελίτ καθώς και διάφοροι πολιτικοί κύκλοι συζητούν για μια κατάσταση σύγχυσης και ανησυχίας και είναι δεκάδες χιλιάδες οι ευρωπαίοι που ορθώνουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή της Ε.Ε.» σχολιάζει ο Ναρίσκιν καταλήγοντας:  «Η κυνική και ανεύθυνη πολιτική που ακολουθείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες φέρνει ουσιαστικά τον κόσμο στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, μιας αναβαθμισμένης του εκδοχής, την οποία επεξεργάζονται και προωθούν διεξοδικά».
Η συμφωνία Κιέβου – ΝΑΤΟ
Η παράδοση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε πρόσφατα ο ουκρανός Υπουργός Άμυνας Βάλερι Γκαλετέι σε συνέντευξή του στο ουκρανικό Κανάλι 5. Ο Γκαλετέι είχε συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία μαζί με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.  «Γνώρισα και συζήτησα με κορυφαίους διεθνείς υπουργούς Αμυνας, οι οποίοι μας υποσχέθηκαν κεκλεισμένων των θυρών πως θα μας βοηθήσουν. Εχει ήδη αρχίσει η παράδοση όπλων» είπε ο Γκαλετέι.
Εξάλλου στις 7 Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος του προέδρου Ποροσένκο, Γιούρι Λουτσένκο έγραψε στοfacebook, πως αρκετές δυτικές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Νορβηγία έχουν συμφωνήσει να στείλουν στρατιωτικούς συμβούλους και παρέχουν σύγχρονο στρατιωτικό οπλισμό στην Ουκρανία. ΗΠΑ, Πολωβνία και Νορβηγία αρνήθηκαν κάθε τέτοιου είδους συμφωνία ενώ η Γαλλία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. 
 
Πηγή: Η Σύγχρονη Ρωσία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)