Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Εκτός τόπου και χρόνου» ο Γκίκας Χαρδούβελης


Στον... δικό του κόσμο συνεχίζει να βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κάνοντας δηλώσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν καθηγητής-πανελίστας που δίνει διαλέξεις χωρίς κόστος...

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι οι Ελληνες έχουν ωριμάσει και γνωρίζουν ότι για να έχουν κοινωνικές παροχές, πρέπει να πληρώνουν φόρους, ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν και τα καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές. Επίσης, δήλωσε ότι οι επενδυτές κάνουν «ουρά» για να αγοράσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Ο ίδιος συνέδεσε το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον με τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών. «Οι επενδυτές βλέπουν ότι υπάρχουν μόνο
ανοδικές προοπτικές, ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί ύστερα από μια μακρά περίοδο ύφεσης έξι ετών. Ετσι, οι επενδυτές βλέπουν ότι το στοίχημά τους θα επιτύχει» ανέφερε.

Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών στην προσπάθειά του να στηρίξει τις μνημονιακές πολιτικές εθελοτυφλεί. Εμείς του υπενθυμίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα, που έχει ως εξής:

α) Πράγματι, οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν, αλλά η επιβάρυνση του Ελληνα πολίτη αυξάνεται. Ο υπουργός μπορεί να διαπιστώσει του λόγου το αληθές στη Στατιστική Υπηρεσία.
β) Το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές δεν αποδίδει ούτε σε τζίρο ούτε σε θέσεις εργασίας. Το λένε οι έμποροι, το διαπίστωσε χθες και η Στατιστική Υπηρεσία. Το μόνο που γίνεται στην πράξη είναι η ενίσχυση πέντ' έξι πολυκαταστημάτων και ξένων πολυεθνικών.
γ) Οι ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων καρκινοβατούν. Τα ποσά που εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο είναι ελάχιστα, ενώ σε όλους τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει μόνο ένας τελικός διεκδικητής στην καλύτερη περίπτωση. Ας ρωτήσει το ΤΑΙΠΕΔ και ας δει τα έσοδα στα Μνημόνια που υπογράφει...

Ερωτηθείς για το τι αναμένει να εισπράξει η κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι το Δημόσιο δεν πουλά μόνο συμμετοχές δημόσιων εταιριών, αλλά και εκτάσεις (κομμάτια) γης και επιχειρήσεις. «Εχουμε το παράδειγμα της κινεζικής επένδυσης που συνεχίζεται και περιμένουμε να δούμε κι άλλες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση, αν οι Ελληνες αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός απάντησε: «Νομίζω πως ναι. Είδαν τις τιμές των φαρμάκων να μειώνονται, να ανοίγουν τα καταστήματα τα Σαββατοκύριακα. Ειλικρινά, οι Ελληνες ωρίμασαν ως άτομα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)