Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Γαλλία οι αγρότες, έκαψαν το κτίριο της φορολογικής διοίκησης διαμαρτυρόμενοι εναντίον των υψηλών φόρων

Παρίσι, 20 Σεπτεμβρίου Ανταποκριτής του ITAR-TASS Michael Timofeev. Πολλοί αγρότες διαμαρτυρήθηκαν σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πόλη της Βρετάνης την Morlaix ( περιοχή Finistere, στην Δυτική Γαλλία).

Στην πόλη είχαν συγκεντρωθεί ελκυστήρες και ρυμουλκούμενα και περισσότεροι από εκατό παραγωγοί γεωργικών προϊόντων. Πέταξαν στους δρόμους της πόλης δεκάδες τόννους κηπευτικών , όπως αγκινάρες και πατάτες.

Στην συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κτίριο για τους αγρότες ,της '' Ενίσχυσης της Κοινωνίας” στην Morlaix, διέλυσαν τελείως τους εσωτερικούς χώρους και έβαλαν φωτιά στο κτίριο, που χτίστηκε μόλις πριν δυο χρόνια, Μια ώρα αργότερα άρχισε μια πυρκαγιά στην εφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, δεν ήταν δυνατόν να σβήσουν την φωτιά. Οι Πυροσβέστες δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο κτίριο που καιγόταν λόγω του ότι υπήρχαν πολλά τρακτέρ. Η Χωροφυλακή στην πόλη κατά την διάρκεια των ταραχών δεν εμφανίστηκε.


Αργότερα οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο αυτοκινητόδρομο και πέταξαν τόνους λαχανικών στους δρόμους, διακόπτοντας την οδική σύνδεση της πόλεως με την Brest. Ο δρόμος εξακολουθεί να παραμένει κλειστός.

Έτσι οι καλλιεργητές των λαχανικών αντιτίθεται στους υψηλούς φόρους και τις περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την χρηματοοικονομική πληροφόρηση, καθώς και τις χαμηλές τιμές της αγοράς που προκάλεσε εν μέρει η κατάσταση στις αγορές, λόγω του Ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τη ΕΕ.

Ο Δήμαρχος της Morlaix- Agnes le Bren είπε ότι ως επικεφαλής της πόλης θα πρέπει να καταδικάσει τις ενέργειες των διαδηλωτών, όμως ταυτόχρονα, τόνισε ότι κατανοεί την ''απογοήτευση των αγροτών που ξεκινούν κάθε μέρα με την σκέψη ότι θα κερδίσουν λίγο ή καθόλου εισόδημα ή ακόμα να πεθάνουν και αυτοί οι ίδιοι.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι '' στις πολυάριθμες καταγγελίες των περιπτώσεων των αγροτών δεν δόθηκε το παραμικρό αποτέλεσμα. - Ένας αριθμός υπαλλήλων δεν ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν '' Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι, μετά από αυτό η διαμαρτυρία να αποκτήσει διάφορετικές  μορφές'' τόνισε ο Le Bren
Από την πλευρά του ο αγρότης Breton δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται.

Φωτο quest -Γαλλία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)