Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η καταστροφή των τραπεζών δημιουργήθηκε από τον πολιτική λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.

Σχόλιο:
Η Γερμανική κατοχή στην Ευρώπη οδηγούμενη από την Αμερική, δημιούργησε τρόμο και ανασφάλεια για το τραπεζικό σύστημα. Η στάση των πολιτών αλλά και πολιτικών ήταν να προβούν σε ανάληψη των καταθέσεων τους και να τα φυγαδεύσουν σε τράπεζες του εξωτερικού ή να τα τοποθετήσουν σε θυρίδες ή ακόμα και στο σπίτι τους. Μια στάση απόλυτα ισορροπημένη αφού ακόμα και τώρα η Ελληνική κυβέρνηση διαλύει κάθε προσωπικό απόρρητο, ελέγχει, φακελώνει και αρπάζει καταθέσεις για χρέη, έτσι δεν δίνει κανένα συμφέρον να έχει ο καθένας μας καταθέσεις. Αν θυμηθούμε το κούρεμα που έγινε στην Κύπρο, την λίστα Λαγκάρτ και τους εκβιασμούς της Ελληνική κυβέρνησης, ενισχύουν την ανασφάλεια και είναι η κύρια αιτία να μην επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες. Άλλωστε αυτές είναι οι υπαίτιοι της γενοκτονίας των Ελλήνων και της διάλυσης της οικονομίας στην Ευρώπη.      


Ας δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η κυβέρνηση για να ενισχύσει τους τραπεζίτες …
 
Στα σκαριά «φορολογική αμνηστία» για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες

Στόχος έσοδα που αντιστοιχούν σε... μισό ΕΝΦΙΑ. Ποια ισχυρά κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση για να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες από το εξωτερικό, τις θυρίδες και τα... σεντούκια




Picture 0 for Στα σκαριά «φορολογική αμνηστία» για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες

Κίνητρα για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση που διαμηνύει πως δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42%. 
 
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία.
 
Το Μαξίμου εκτιμά πως έτσι μπορεί να πείσει τους απανταχού Ελληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, για να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ. 
 
Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, συμπληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)