Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γάζα: Αιματοχυσία δίχως τέλος και διακρίσεις (videos+photos)


Γάζα: Αιματοχυσία δίχως τέλος και διακρίσεις (videos+photos) «Ξεκίνησε το... Ολοκαύτωμα», διαμηνύει η «Jerusalem Post» και ο ισραηλινός στρατός το αποδεικνύει αβίαστα συνεχίζοντας ανελέητα τους βομβαρδισμούς στη Γάζα χωρίς να ξεχωρίζει στόχους. Ανάμεσά τους νοσοκομεία, σχολεία και παιδικές χαρές… 

Από την πλευρά της, η Χαμάς συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών κατά ισραηλινών περιοχών χωρίς καμία διάθεση για μονομερή εκεχειρία.
Στη μέση, οι αθώες ψυχές των παιδιών που καταδικάστηκαν να νιώσουν στο πετσί τους τις ολέθριες συνέπειες της πολεμικής παράνοιας. Για τις μαζικές δολοφονίες τους μάλιστα ξεχύθηκαν στους δρόμους ακροδεξιοί Ισραηλινοί φωνάζοντας εμετικά συνθήματα.

Και όλα αυτά σε κόκκινο φόντο, καθώς αθώο αίμα συνεχίζει να ρέει άφθονο, με τους ισχυρούς του κόσμου να σιωπούν και να κλείνουν εγκληματικά τα μάτια.
Τουλάχιστον 13 ακόμη άμαχοι Παλαιστίνιοι έγιναν μάρτυρες την Τρίτη (29/7) όταν χτυπήθηκαν από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Τα 13 θύματα, όλοι τους πολίτες, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικιών στην Τζαμπαλίγια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 5 Παλαιστίνιους μαχητές σε μία σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός.

«Ο στρατός αναγνώρισε μια ομάδα 5 τρομοκρατών ενώ εξέρχονταν από μια σήραγγα. Άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών μας που απάντησαν και εξουδετέρωσαν αυτούς τους επιτιθέμενους» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «έχει στοχοθετήσει 110 τοποθεσίες» όπου διεξάγονταν «τρομοκρατικές δραστηριότητες» στη Γάζα από χθες τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).



Η ηλικία των θυμάτων επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας καθώς πάνω από 166 παιδιά μικρότερα από 12 ετών έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς.
Τουλάχιστον 239 παιδιά – 157 αγόρια και 82 κορίτσια – ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF.

Μέχρι στιγμής πάντως, η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τονίζει ότι δε μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες για το θάνατο, σήμερα, άλλων 10 παιδιών…
vxcbvcb
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 6 παιδιά από το Ισραήλ – 3 αγόρια και 3 κορίτσια, το μικρότερο εκ των οποίων είναι ένα βρέφος 3 μηνών – έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες και επιθέσεις με όλμους από τη Γάζα.

Επιπλέον ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου Κρις Γκάνες περιέγραψε την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων ανθρώπων – περίπου 30.000 μετά την παραβίαση της εκεχειρίας – κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο κύμα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ ισοδυναμεί πλέον με περισσότερο από το 10% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)