Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων μεταξύ Κίνας και Αργεντινής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, στην Αργεντινή, την οποία ο Κινέζος αξιωματούχος επισκέπτεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου των BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία.
Ο Xi Jinping και η ομόλογός του της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, υπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία κάνουν λόγο για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς και μία σειρά επιχειρηματικών συμφωνικών.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η μεγαλύτερη από αυτές τις συμφωνίες αφορά τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 4,7 δισ. δολαρίων από την China Development Bank για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1.740 MW, έργα που έχουν αναλάβει η κινεζική China Gezhouba Group και η αργεντίνικη Electroingenieria.

Μεταξύ των deals, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην υπογραφή συμφωνίας swap τριετούς διάρκειας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών, ύψους 11 δισ. δολαρίων, η οποία θα επιτρέπει στην Αργεντινή να χρηματοδοτεί, σε κινεζικό νόμισμα, τις εισαγωγές της από την Κίνα.







Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)