Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Ρυθμίσεις για τις δηλώσεις ΦΠΑ, τις επιστροφές φόρων, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων του δημοσίου τομέα, ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, διατάξεις για την χάραξη του αιγιαλού και κανόνες για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων συμβάσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αιτιολογική έκθεση



Πιο αναλυτικά:

• Καταργείται η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

• Απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.

• Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι με την προσθήκη 400 οργανικών θέσεων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

• Αλλάζει το πλαίσιο για το «πόθεν έσχες». Συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ.

• Μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο θα πρέπει να γίνει χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας. Αποσύρονται όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.

• Ενοποιούνται επικουρικά ταμεία

• Αλλάζει το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)