Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ…

ΕΚΕΙ που είχαμε…. πλεόνασμα…

ΕΚΕΙ που είχαμε βγει στις αγορές (τις λαϊκές)…..

ΕΚΕΙ που είχαμε μπει σε…. «τροχιά ανάπτυξης»….

ΕΚΕΙ που θα ερχόταν «φοροελαφρυνσεις»….

ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ μας έδιναν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματα μας….

ΕΚΕΙ που είχαμε ΣΧΕΔΟΝ βγει από την κρίση….

ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ και πρώτη η «κυβέρνηση» είχαν αναγνωρίσει τις θυσίες μας…..


ΕΚΕΙ ΚΑΙ … ΠΑΡΑΠΕΡΑ που λέγανε πολλές μ……ς για εσωτερική κατανάλωση και για να περάσει η ώρα, ήρθαν οι απ’ έξω, και μας τα έκαναν μαντάρα!

Έσκασε η πρώτη σφαλιάρα χορταστική χορταστική από τους τροικανούς με τίτλο «αφήστε τα περί ελαφρύνσεων γιατί δεν σας παίρνει», και της μιας σφαλιάρας, ΜΥΡΙΕΣ έπονται που θα έλεγαν και οι μορφωμένοι, οι ειδικοί. Και σαν να μην έφτανε η «φαγούρα» με τους νέους υπουργούς, σα να μην έφτανε που παρόλα τα «εκκαθαριστικά» και όλα όσα υπολόγιζαν να εισπράξουν (και είχαν ετοιμάσει και σεντούκια οι δικοί μας) δεν θα πάρουν ούτε το 1/10, ήρθε μια πιο δυνατή, πιο χορταστική σφαλιάρα να αποτελειώσει τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες, τα όποια σχέδια, τις όποιες ελπίδες (παρόλο που λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία στη χώρα μας της έχουμε κάνει τα τρίχρονα).

Απολαυστε «ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ».

«Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί την Ελλάδα στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία η BlackRock, η εταιρεία που πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες τα stress tests στις ελληνικές… τράπεζες.

Σύμφωνα με τον δείκτη κινδύνου, ο οποίος συντίθεται με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία της κάθε χώρας, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη θέση, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, η οποία έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει συγκεκριμένα ομόλογα.


Σύμφωνα με την BlackRock, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.


Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.


Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Ο δείκτης αποτελείται από ένα μείγμα των ποσοτικών μέτρων, όπως χρέος προς ΑΕΠ και φορολογικά έσοδα, ενώ παράλληλα με την ποιοτική αξιολόγηση, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.
Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.»


Τι έγινε ρε παιδια;
Βουίζουν και τα δικά σας αυτιά από τις σφαλιάρες; Λογικό είναι. Για κοίτα πως αλλάζουν τα πράματα, πως έρχονται τα πάνω κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη, δηλαδή, όχι ακριβώς και από τη μια στιγμή…. Δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο αφελείς που να πίστεψαν όλα όσα ακουγόταν τόσο από τους κυβερνητικούς όσο και από τους Ευρωπαίους ότι πάμε πολύ καλά, και άλλες σαχλαμάρες (για να μην το πω αλλιώς). Αλλά γιατί να μην το πιστέψω;

Αφού στις εκλογές, είχαμε μια από τα ίδια, τους ίδιους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ αφήσαμε στο τιμόνι της χώρας, έτσι, για να σιγουρέψουμε πως στην επόμενη «στροφή» θα μας πετάξουν στο γκρεμό.

Και μας πέταξαν.
Δεν το πήρατε χαμπάρι;

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όχι απλά έχουμε πτωχεύσει, μας πήρε ο οξαποδώ. Μένει τώρα να γίνει και επίσημο, να σταματήσουμε να «ψυχορραγούμε», να…. «τινάξουμε τα πέταλα» όπως λέει και ο λαός. ΕΜΕΙΣ που λέμε όλα αυτά τα γνωμικά, να που ήρθε η ώρα να τα ζήσουμε LIVE.

Ας προσέχαμε, γιατί ΕΜΕΙΣ φταίμε πρώτοι..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)