Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στοχευμένη εσωτερική υποτίμηση κτυπά μόνο τα ακίνητα.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα η τρόϊκα, επέβαλε την λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση. Όμως τα μόνα που υποτιμήθηκαν μέχρι σήμερα ήταν τα ακίνητα (και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα). Σε κανένα άλλο αγαθό δεν έπεσε η τιμή του. Γιατί υποτιμούνται τα ακίνητα; 

Η τρόϊκα, ενώ δήθεν κόπτεται για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την ίδια στιγμή κτυπά με μανία τα εισοδήματα και τα ακίνητα των ιδιωτών. Διατηρεί 
τις ψεύτικες (μεγάλες πλέον) αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και δεν αποδέχεται τις πραγματικές που διαμορφώνει η ελεύθερη αγορά. Που είναι λοιπόν εδώ η περιβόητη ελεύθερη αγορά; Στη συνέχεια επιβάλει εξοντωτικούς και αντισυνταγματικούς φόρους και τεκμήρια επί των ακινήτων με βάση τις (έξω από κάθε συναλλαγή) ψεύτικες αντικειμενικές αξίες.

Είναι προφανές (δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση) πως ο βασικός στόχος είναι να κτυπηθούν σκληρά τα ακίνητα, για να φύγουν από τα χέρια των Ελλήνων. Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να τα κρατήσουν, είτε γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υψηλούς φόρους, είτε γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν τους δυσανάλογους με τη χρησιμότητα των ακινήτων φόρους και τις διαστημικές πλέον (λόγω πτώσης των εισοδημάτων) δόσεις προς τις τράπεζες,  προτιμώντας να διαθέτουν τα λιγοστά εισοδήματά τους για επιβίωση. Σε λίγο μάλλον θα αρχίσουν και οι ελεύθεροι πλειστηριασμοί.  

Αν δεν οργανωθεί επειγόντως ένα λαϊκό κίνημα για την διάσωση των ακινήτων των πολιτών, πολύ σύντομα θα γυρίσουμε πίσω σε προπολεμικές καταστάσεις φτώχειας και εξαθλίωσης.





Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Καμία Τρόικα δεν θα είχε την ισχύ να αποφασίζει για το μέλλον ενός λαού, εάν δεν υπήρχαν αυτοί που την έφεραν στην χώρα και αυτοί που την υποστηρίζουν. Οι προδότες πολιτικοί έχουν όνομα και επώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)