Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αστυνομικό κράτος στα σχολεία: Σαρωτές παλάμης για την αγορά σχολικών γευμάτων από μαθητές στις Η.Π.Α

Αστυνομικό κράτος στα σχολεία
Η «αφαίρεση» των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών φαίνεται να ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία στις Η.Π.Α. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μετατρέπεται, ουσιαστικά, ολοένα και περισσότερο  σε έναν εξαναγκασμό συμμόρφωσης των παιδιών σε μία πανίσχυρη κεντρική εξουσία.

Πλέον, η νέα τάση αφορά στη χρήση της τεχνολογίας στα δημόσια σχολεία των Η.Π.Α ώστε να πραγματοποιείται ένας συνεχής «βιομετρικός έλεγχος» των παιδιών, με στόχο να γνωρίζουν οι κεντρικές διοικήσεις τα «βήματα» των μαθητών ολόκληρο το 24ωρο.

Βασικά συμπεράσματα από την υπόθεση Χρυσή Αυγή

Ναπολέων Λιναρδάτος

Η αλλοφροσύνη των ΜΜΕ, που μεταδίδουν τα γεγονότα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδουν τις ειδήσεις τα Βόρειο-Κορεάτικα ΜΜΕ, δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ορισμένες βασικές αλήθειες.
- Τα στοιχεία για τις εγκληματικές πράξεις είναι αυτά που θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεση. Δεν μπορεί η απέχθεια για τα πιστεύω των συλληφθέντων, η μανία των ΜΜΕ ή το πολιτικό όφελος της κυβέρνησης, να καθορίσει την ενοχή των κατηγορουμένων.
 -  Επειδή για 40 χρόνια τώρα η αριστερά χρησιμοποιεί την βία για να εξουδετερώσει και να τρομοκρατήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αυτό δεν δίνει τον δικαίωμα σε κανέναν που βρίσκεται στην άλλη πλευρά να αρχίσει να χρησιμοποιεί παράνομη βία ή να δημιουργεί εγκληματική οργάνωση. Δεν υπάρχει ισότητα στο έγκλημα. Δεν υπάρχει το: δολοφονήσατε 40, θα δολοφονήσουμε άλλους τόσους και ισοφαρίζουμε.  

Κι αν στη θέση της Χ.Α γεννηθεί ένα "Σιν Φέην";Ή αν αύριο "φάνε" έναν Ίωνα Δραγούμη;


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Άραγε, έχουμε συνειδητοποιήσει σ’ αυτόν τον τόπο – όλοι μας, όπου κι αν ανήκει ο καθένας πολιτικοιδεολογικά - το τι συνέβη το πρωί του Σαββάτου 28/09/13;
Αρχηγός και Βουλευτές κόμματος, εκλεγμένου από το Λαό, συνελήφθησαν και δη με «συνοπτικές διαδικασίες».
Βαριά εγκληματική δράση το «αιτιολογικό». Επικαλέστηκαν.
Ένας τεράστιος φάκελος τα «συνοδευτικά», όπως είπαν. Που όμως μαζεύονταν χρόνια και χρόνια. Και όχι σε λίγους μήνες, κάτι που εν πάση περιπτώσει, οποιαδήποτε μεθοδολογική δεοντολογία, Αστυνομική ή Δικαιοσύνης θα δικαιολογούσε.
Επί χρόνια ολόκληρα.
 

Ο Παπανδρέου γιατί ειναι ελεύθερος ;;; Οι υπόλοιποι;;;;


Στις 24 Σεπτεμβρίου συλλήφθηκε η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη, απλά και μόνο επειδή μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση. [ Συνέλαβαν παράνομα τη διαχειρίστρια του directNEWS.gr, Με χειροπέδες η δημοσιογράφος του directnews.gr – Την ίδια ώρα ο Πέτρος Κυριακίδης κυκλοφορεί ελεύθερος ]

Στις 28 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής επειδή η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τους κατηγόρησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. [ Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Σύλληψη Μιχαλολιάκου και …, Κεδίκογλου για σύλληψη Μιχαλολιάκου: Η Δημοκρατία μας δεν …, , Έκτακτη είδηση σε όλο τον κόσμο η σύλληψη Μιχαλολιάκου | Madata … ]  

 
Από το 2010 και έπειτα όμως, χιλιάδες πολίτες, οργανώσεις, κόμματα κλπ, κατήγγειλαν δημόσια ή μήνυσαν  βουλευτές, υπουργούς και άλλους κρατικούς υπάλληλους για έσχατη προδοσία και προδοσία της χώρας. Όλες αυτές οι καταγγελίες έχουν αγνοηθεί ή έχουν σταλεί στη βουλή. [ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ --> πέρα του ορισμού των εγκλημάτων εμπεριέχει πληθώρα σχετικών καταγγελιών, Μηνύσεις, Αναφορές,  ]

ΟΜΟΛΟΓΙΑ "ΧΑΣΑΠΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;


Σε μία κυνική ομολογία με όρους χειρουργείου προχώρησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας αναφορικά με τους χειρισμούς της τρόικας στην ελληνική κρίση πώς «ορθώς κόψαμε το χέρι για να μην μεταδοθεί η μόλυνση στην υπόλοιπη Ευρωζώνη».  Βάλανε με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, τότε του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά (δεν λείπει βέβαια από κανένα κάδρο και ο μέγιστος Ευάγγελος Βενιζέλος) την Ελλάδα στην κλίνη του Προκρούστη και άρχισαν να κόβουν όσο και απ' όπου ήθελαν όχι για να επιβιώσει ο ασθενής, αλλά για να μην περάσει το μικρόβιο σε άλλη χώρα... Μιλώντας στο CNN η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε πώς «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά τότε ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιος. Δεν υπήρχε τείχος προστασίας και υπήρχε σαφής κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης». Αυτά αποδεικνύουν το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και της Ελλάδας αλλά έχουν ακουστεί ξανά. Αυτό που σοκάρει όμως είναι συνέχεια της δήλωσης της κ. Λαγκάρντ. «Το ερώτημα ήταν πότε και πώς θα ... κόβονταν το χέρι. Το θέμα ήταν να σταματήσει η μετάδοση της μόλυνσης, ώστε να μην καταρρεύσει στο σύνολο του το σύστημα». Ομολογούν δηλαδή το ρόλο του «χασάπη», που δεν τους ένοιαξε αν ο ασθενής, που ήταν η Ελλάδα και υποτίθεται ήθελαν να σώσουν θα επιβίωνε, αλλά μόνο να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Η αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε αφού ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τα ελληνικά ομόλογα ήταν η βασική αιτία να απλωθεί η γάγγραινα σε όλο τη «ελληνικό σώμα» και τότε η τρόικα να κόβει και άλλα μέλη πέραν του χεριού που είπε η κ. Λαγκάρντ. Άρχισε να αφαιρεί κυριαρχικά δικαιώματα, να επιβάλει το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας και να επιβάλει συνθήκες Κατοχής για τους Έλληνες. Με ευθύνη βέβαια των πολιτικών τούτης της χώρας, αλλά και του λαού που τους εξέλεξε (για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους).   Ο «ακρωτηριασμός» της Ελλάδας συνεχίζεται και απ' ότι φαίνεται, μετά και τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών θα συνεχιστεί για πολύ έως ώτου μας αποτελειώσουν. Ακόμη όμως και η προσέγγιση ... χειρουργείου που έκανε η κ. Λαγκάρντ αποδεικνύει το πόσο λάθος ήταν η πολιτική της τρόικας. Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο και η οικονομική έχει πλήξει όχι μόνο τις χώρες του Ευρωπαικού Νότου, αλλά και πολλές του Βορρά. Μόνος κερδισμένος είναι η Γερμανία που «τσεπώνει» δις πατώντας στα πτώματα ολόκληρων λαών.



SUCCESS STORY:ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΡΙΜΑΓΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!

Από την Κέρκυρα ώς τη Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη ώς τα Χανιά πωλούνται ξενοδοχεία, ενεργειακές, χρηματιστηριακές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, υποδομές... επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.

Μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους.


Στον ξενοδοχειακό τομέα, οι προς πώληση μονάδες είναι χιλιάδες. Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης μέχρι τα - σημεία αναφοράς της δεκαετίας του '70- Ξενία.


Στο πεδίο των ακινήτων, χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι, γραφεία, βιομηχανικά κτίρια, κατοικίες, εξοχικά, αλλά και εκτάσεις γης διατίθενται προς πώληση.


Στην ενέργεια ξεχωρίζει ο νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και το φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα στο σφυρί έχουν βγει δεκάδες άδειες φωτοβολταϊκών συστημάτων.


Στη λίστα με τις λεγόμενες «μεγάλες αποκρατικοποιήσεις» περιλαμβάνονται κοινωφελείς και άλλες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, περιφερειακά και μικρά λιμάνια και μαρίνες ανά την Ελλάδα, περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και η συμμετοχή του Δημοσίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.


Στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι γνωστή η αναζήτηση αγοραστή για σημαντικό ποσοστό της Eurobank, όπως και το εγχείρημα των συστημικών τραπεζών εν γένει για αναζήτηση αξίας στη διάθεση των ασφαλιστικών τους μονάδων. Η Εθνική Ασφαλιστική, η Eurolife και η Αγροτική Ασφαλιστική και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι μερικές μόνον από τις εταιρείες του κλάδου που κοιτούν ξένοι και όχι μόνον επενδυτές. Πίσω από τους τίτλους για τις μεγάλες επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως του ΟΛΠ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή της ΔΕΠΑ, κρύβονται εκατοντάδες πωλητήρια, σε μεγάλες και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμα και σε κλάδους αιχμής, όπως ο τουρισμός ή η ενέργεια και βέβαια, οι τράπεζες.


Γνωστές, ίσως αποσπασματικά, προκαλούν πλέον μικρή εντύπωση. Ωστόσο, αν αθροιστούν, συνθέτουν μια πρωτοφανή, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα διεθνή, διαδικασία. Από την Κέρκυρα έως την Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά πωλούνται από ξενοδοχεία, ενεργειακές επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων έως χρηματιστηριακές, τράπεζες, υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.


Μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει, de facto ή de jure, στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους. Κάποια από αυτά είναι συμμετοχές σε επιχειρήσεις και πολλά από αυτά είναι ξενοδοχεία, όπως το Capsis στη Ρόδο, ενώ άλλα είναι στοιχεία ενεργητικού οφειλετών, όπως είναι τα πλοία ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων. Ακόμα ολόκληροι στόλοι αυτοκινήτων από κατασχέσεις και θαλαμηγών, που επίσης έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους, διατίθενται κατά καιρούς στο εξωτερικό σε κλάσματα της τιμής κτήσης τους.


Στον ξενοδοχειακό τομέα οι προς πώληση μονάδες είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μέχρι απαξιωμένα αρχιτεκτονήματα άλλων δεκαετιών, όπως τα -σημεία αναφοράς της δεκαετίας του '70Ξενία. Επίσης στο σφυρί βγαίνουν αδιακρίτως μικρές έως μεγάλες μονάδες, σε περιοχές όπως η Αιδηψός, η Ρόδος, η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος και η Λήμνος, άλλες εν λειτουργία και άλλες σε εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα η υπερπροσφορά να χαρακτηρίζεται από ξένους ως μοναδική στα ιστορικά χρονικά.


Στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι γνωστή η αναζήτηση αγοραστή για σημαντικό ποσοστό της Eurobank, όπως και το εγχείρημα των συστημικών τραπεζών εν γένει για αναζήτηση αξίας στη διάθεση των ασφαλιστικών τους μονάδων. Η Εθνική Ασφαλιστική, η Eurolife και η Αγροτική Ασφαλιστική και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι μερικές μόνον από τις εταιρείες του κλάδου που κοιτούν ξένοι και όχι μόνον επενδυτές. Ακόμα πωλούνται χρηματιστηριακές και εξετάζεται η διάθεση ακόμα και θυγατρικών τραπεζών στο asset management. Επίσης, παραμένει προς πώληση η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος μετά την αποχώρηση της Λαϊκής Κύπρου από το προσκήνιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εταιρείες ακινήτων, με τις εισηγμένες, μάλιστα, ΑΕΕΑΠ να αναζητούν στρατηγικούς επενδυτές. Ετσι την είσοδο της Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank Properties αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογες εξελίξεις στη θυγατρική της Εθνικής, Πανγαία, ενώ τις προοπτικές της σε αυτήν την κατεύθυνση εξετάζει και η Trastor. Στο μέτωπο των ακινήτων, βέβαια, πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι, γραφεία και βιομηχανικά κτίρια και οι ακόμα περισσότερες κατοικίες και εξοχικά που πωλούνται είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από τους χρηματοδότες και κατασκευαστές.


Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την έκταση του Ελληνικού και βέβαια των δεκάδων ελληνικών νησίδων που κοσμούν ιστοσελίδες κτηματομεσιτών ανά τον πλανήτη. Το ρόστερ των ακίνητων που βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ στην αγορά περιλαμβάνει ακόμα την Αφάντου στη Ρόδο, το Sale & Repo με τα 28 κτίρια του Δημοσίου, ακίνητα στο εξωτερικό, κάμπινγκ και Ξενία, ιαματικές πηγές και δεκάδες μεγάλες εκτάσεις-φιλέτα.


Τα πωλητήρια που έχουν μπει σε ιδιωτικές εταιρείες είναι επίσης εκατοντάδες και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες έχουν προσεγγίσει το Invest in Greece προς αναζήτηση αγοραστών από το εξωτερικό.


ΠΗΓΗ:Kαθημερινη

Από το: 


Τι είπες; Θα φορολογούνται και τα παράθυρα με το νέο νομοσχέδιο; Βρε που το έχω ξανακούσει αυτό…

Βάσει του νέου νομοσχεδίου λέει, τα ακίνητα θα φορολογούνται ανάλογα με την πρόσοψη αλλά και τον αριθμό παραθύρων. Κοιτα να δεις, σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ που το έχω ξανακούσει αυτό…

Τρολοκράτης

olympia


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ Η “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ (ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΠΟΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ) ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”. ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:








ΠΗΓΗ

Από το: 

Κίνητρα για επέκταση της χρήσης πιστωτικών καρτών από το ΥΠΟΙΚ



Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαμβάνουν από το 2015 έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους.

Μια ακόμη πρόταση που εξετάζει το υπουργείο είναι το Δεκέμβριο κάθε έτους να ανακοινώνονται ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζονται ή όχι από την εφορία. Σε αυτήν τη μορφή το μέτρο θα προσφέρει έκπτωση φόρου μεγαλύτερη από το αντίστοιχο ποσοστό ΦΠΑ προκειμένου να έχει πραγματικό όφελος ο καταναλωτής να ζητήσει αποδείξεις. Ειδικότερα, τα ποσά των αποδείξεων από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους θα διπλασιάζονται και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των καταναλωτών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή το υπουργείο οικονομικών θεσπίζει μέτρα παρακολούθησης και φακελώματος των πολιτών. Οι πιστωτικές κάρτες  ή πλαστικό χρήμα πέρα ότι συμπληρώνουν το πακέτο που αναφέραμε δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την μετάλλαξη μας σε μία αχρήματη εποχή που μας κάνει δέσμιους του συστήματος. Ας μην ξεχνάμε οι πιστωτικές κάρτες είναι οι βασικοί υπαίτιοι των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αυτές θέλουν να προωθήσει η κυβέρνηση;