Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εσωτερική υποτίμηση: Η αλήθεια που δεν λέγεται

euro2day logioshermes
http://www.newsnow.gr/
ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ
    Ενόσω οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ομιλούν περί της ανάπτυξης (που προς το παρόν παραμένει κρυμμένη πίσω από την επόμενη... γωνία), στην οικονομία συνεχίζεται η σκληρή διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης, διαδικασία της οποίας οι βαθύτερες συνέπειες θα φανούν τα επόμενα χρόνια.
    Όταν γίνεται λόγος για εσωτερική υποτίμηση η σκέψη των περισσοτέρων πηγαίνει αυτόματα στις τρέχουσες τιμές των ακινήτων και των αγαθών, ή και στη συντελεσθείσα συμπίεση του επιπέδου των μισθών.
    Με αυτά τα δεδομένα, οι επιπτώσεις φαντάζουν ως τώρα μάλλον περιορισμένες, ιδίως στις τιμές. Ωστόσο οι διαδικασίες που έχουν τεθεί σε κίνηση είναι πολύ βαθύτερες και δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές.
    Ίσως το πιο βασικό στοιχείο, που φαίνεται ότι θα καθορίσει το μέλλον, είναι τα επίπεδα των μισθών για τους νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας.
    Τούτη την περίοδο, εξαιτίας των αστρονομικών ποσοστών ανεργίας στους νέους, αλλά και της γενικότερης κατάστασης στην οικονομία, ακόμη και άτομα που διαθέτουν σοβαρές μεταπτυχιακές σπουδές καταφέρνουν να βρουν δουλειά (αν το καταφέρνουν) αποδεχόμενα απασχόληση με τον βασικό μισθό των 560 ευρώ. Κάτι που λίγα χρόνια πριν θα ήταν αδιανόητο, παρότι ο βασικός μισθός ήταν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
    Αυτός ο μισθός όμως, ή κάποιος ελάχιστα υψηλότερος, αποτελεί πλέον τη βάση με την οποία θα κινηθούν οι απολαβές τους τα επόμενα χρόνια. Είναι το «σημείο εκκίνησης», από το οποίο θα μετρήσουν στη συνέχεια οι αυξήσεις τους.
    Στην πορεία, καθώς θα αποκτούν εμπειρία, η παρουσία τους στην αγορά θα πιέσει τους μισθούς σε ψηλότερα κλιμάκια, καθώς τα «προσόντα» τους θα είναι περισσότερα σε σχέση με παλαιότερες «φουρνιές» στελεχών και υπαλλήλων, πιθανώς, δε, θα οδηγήσει σταδιακά και σε παραγκωνισμό των τελευταίων. Θα περάσει καιρός, αλλά κάποια στιγμή θα φτάσει ως και τα ανώτατα κλιμάκια.
    Εάν δεν αλλάξουν δραστικά οι συνθήκες στην οικονομία, κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, η περαιτέρω συμπίεση των μισθολογικών απολαβών μέσα από αυτήν τη μεσομακροπρόθεσμη διαδικασία θα οδηγήσει τελικά σε ραγδαία μείωση της εγχώριας ζήτησης, ακόμη και σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα.
    Τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει ότι τα αγαθά και οι υπηρεσίες που στηρίζονται στην εγχώρια ζήτηση θα γίνουν αναγκαστικά φθηνότερα. Κάτι που όμως μάλλον δεν θα ισχύσει για άλλα αγαθά, τα οποία είτε μπορούν να εξαχθούν, είτε είναι εισαγόμενα (άρα μεγάλο μέρος του κόστους τους προσδιορίζεται από τις συνθήκες παραγωγής σε άλλες χώρες), είτε υπάρχει ζήτηση γι' αυτά και από το εξωτερικό (π.χ. ορισμένες κατηγορίες ακινήτων, όπως τα παραθεριστικά ακίνητα σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές).
    Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι αν συνεχιστεί η πορεία ως έχει (και ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξουν ξένες επενδύσεις, οι οποίες ενδεχομένως θα προελκυσθούν με κίνητρα αυτή ακριβώς τη μείωση του κόστους εργασίας και εγκατάστασης), η Ελλάδα ίσως ξαναγυρίσει σε παλαιότερες εποχές. Εποχές όπως οι δεκαετίες του '70 και του '80, όταν τα ηλεκτρονικά, τα αυτοκίνητα και πολλά άλλα αγαθά θεωρούνταν στην πράξη περίπου «είδη πολυτελείας» και ο πήχης της άνετης διαβίωσης ήταν πολύ χαμηλότερα, ακόμη και σε σχέση με το σήμερα.
    Σε μια χώρα με σημαντική υπογεννητικότητα, μεγάλο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία θα παίξει και το επίπεδο των συντάξεων. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες συντάξεις έχουν ήδη υποστεί σοβαρές μειώσεις, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί.
    Από τη μία πλευρά υπάρχει το συνεχιζόμενο άμεσο πρόβλημα της βιωσιμότητας των ταμείων κι από την άλλη πλευρά η διαρκώς μειούμενη αξία των εισφορών. Η μείωση των εισφορών με τη σειρά της έχει δύο διαστάσεις. Η ανεργία και η μείωση των μισθών συνιστά την πρώτη διάσταση. Η κάθετη μείωση στις απολαβές των νεοεισερχομένων στην αγορά συνιστά τη δεύτερη, που έχει και τις πιο μακροπρόθεσμες συνέπειες.
    Κι όπως είναι εύκολα αντιληπτό, με βάση τη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού, η μείωση των συντάξεων θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, καθώς η ζήτηση εκ μέρους των συνταξιούχων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.
    Εν ολίγοις, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, η Ελλάδα κινείται τελεσίδικα προς μια περίοδο επιστροφής στο παρελθόν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.
    Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική όψη της εσωτερικής υποτίμησης. Το ευρώ μας θα έχει την ίδια αξία με το ευρώ των άλλων, όμως θα έχουμε πολύ λιγότερα ευρώ εισόδημα, κι αυτό θα καθιστά πολύ δυσκολότερη την απόκτηση πολλών αγαθών όπως αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, είτε πρόκειται για εισαγόμενα τρόφιμα και ρούχα, είτε για είδη σπιτιού, αυτοκίνητα κ.λπ.
    Κι αυτό σε μια χώρα που προς το παρόν εισάγει είτε με τη μορφή τελικών προϊόντων, είτε με τη μορφή πρώτων και ενδιάμεσων υλών, πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτά που καταναλώνει, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από μια πραγματικά μεγάλη υποτίμηση σε εθνικό νόμισμα.
    Για την ακρίβεια, μπορεί να αποδειχτεί πολύ χειρότερη καθώς δεν συμβαίνει μονομιάς, αλλά σταδιακά, κουράζοντας την κοινωνία κι αφαιρώντας την ελπίδα για σύντομη ανάκαμψη.

    ΥΓ.:
Η στήλη βρίσκεται σε διακοπές,( ας κάνει και καμμιά βουτιά για τους στύλους ή στήλες του Ολυμπίου Διος… ) πλην όμως θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα βλέποντας ότι η επικαιρότητα περιστρέφεται και πάλι γύρω από το επόμενο «μνημονιακό» δάνειο και το ενδεχόμενο ενός κουρέματος, τα οποία όμως ουδόλως επηρεάζουν την παραπάνω κατάσταση όπως προδιαγράφεται με τις σημερινές συνθήκες.
    Αποτελεί δε γεγονός άξιον απορίας πώς τριάμισι χρόνια μετά την επίσημη έναρξη της κρίσης εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα Εθνικό Σχέδιο προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα υπαρκτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, μήπως και γλιτώσουμε τα τετελεσμένα που έρχονται ολοταχώς.
 

ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ SPIEGEL Περισσότερο μαστίγιο στους Έλληνες ζητούν οι Γερμανοί

Το γεγονός ότι, οι Έλληνες πολιτικοί λειτουργούν καλύτερα και προωθούν τις μεταρρυθμίσεις, μόνο υπό την απειλή της Τρόικας για διακοπή της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους δανειστές, υπογραμμίζει εκ νέου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ζητώντας περισσότερο "μαστίγιο" στους Έλληνες πολίτες.

Σε ένα άρθρο που ουσιαστικά μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς, ως να είναι διορισμένοι από κατοχική κυβέρνηση, το περιοδικό υποστηρίζει ότι, ουσιαστικά, είναι ανίκανοι να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δίχως να υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Είναι τόσο προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όσο και το γεγονός πως η πολιτική της σκηνή είναι ανίκανη να τις πραγματοποιήσει, χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό. Η πίεση αυτή αποδίδει, μόνο όταν τους δίνουμε τη βοήθεια τμηματικά. Γιατί οι Ελληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσης πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικας, όταν επισκέπτεται την Αθήνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, το Spiegel δεν εξαιρεί από την κριτική του ούτε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο αναφέρει ότι, όταν απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, «διαφωνεί με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό και υποστηρίζει πως τις επιβάλλει η ΕΕ».

Το γερμανικό περιοδικό γράφει, τέλος, πως οι λαοί της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας «αναγκάζονται να ρισκάρουν δισεκατομμύρια για τους Ελληνες, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς», χωρίς ωστόσο να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Πρακτικά οι εργοδότες (Γερμανία) απειλούν τους επιστάτες (ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν είναι αρκετά σκληροί απέναντι στους σκλάβους (Έλληνες πολίτες)...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τύμπανα Πολέμου (του Μίκη Θεοδωράκη)



- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.

Νέος στόχος η Συρία.

- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.

 - Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαρειά εγκαύματα τους έφερναν σ’ αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν… Έτσι μ’ αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.

Απαξίωση της δημόσιας παιδείας για τους στόχους της τρόϊκας - Του Τάσου Κουράκη


Τάσος Κουράκης Του Τάσου Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Ύστερα από τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής, η εικόνα την οποία παρουσιάζει η Παιδεία στη χώρα μας είναι δραματική. Στην πραγματικότητα, τα ίδια τα δεδομένα, μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, έχει επέλθει μία συρρίκνωση της δημόσιας δαπάνης για τη μέση εκπαίδευση, με μια μείωση της τάξης του 33%, για τα έτη 2009-2013, η οποία θα φτάσει το 47% το 2016. Το μνημονιακό σχολείο είναι ένα σχολείο υποβαθμισμένο, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, χωρίς υποστηρικτικές δομές, βιβλιοθήκες, χωρίς προγράμματα στήριξης των μαθητών. Είναι επίσης ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 15% από το 2010 μέχρι το 2012. Τη φετινή χρονιά αριθμούνται σοβαρά κενά, μετράμε δηλαδή 32.000 ώρες χαμένες την εβδομάδα, επειδή δεν προσλήφθηκαν οι αναγκαίοι αναπληρωτές. Και η κατάσταση το επόμενο σχολικό έτος θα είναι χειρότερη.

Επίσης, ο ίδιος ο εκπαιδευτικός είναι κακοπληρωμένος και επισφαλής. Το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας, έχοντας υποστεί σειρά μισθολογικών μειώσεων, θα αναγκαστεί να αυξήσει το ωράριό του, να υποστεί υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις, ενώ –μέσα σε αυτό το κλίμα– θα πρέπει να «αξιολογηθεί», με προοπτική την τιμωρία και την απόλυση, τη στιγμή ακριβώς που διαρκώς υπονομεύονται οι αναγκαίες συνθήκες για την παροχή  σύγχρονου και ουσιαστικού εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου.  

Αλήθεια, γιατί σε... ιδιωτικό θεραπευτήριο, Αλέκο, του... λαοπρόβλητου ΠΑΣΟΚ; Χάθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία;


Στο νοσοκομείο ο Αλέκος Παπαδόπουλος με οξύ έμφραγμα

http://attikanea.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7483.html#more

 Αλέκο Παπαδόπουλε, θυμάσαι τον μικρό Παναγιώτη Βασιλέλη; Ναι, εκείνα τα υπέροχα παιδικά ματάκια, που με δικη σου απόφαση - να μην χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από απλούς πολίτες, για την θεραπεια του στο εξωτερικό, επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, που ήσουν επικεφαλής, δεν είχαν εγκρίνει την μετάβασή του - και απόφαση της Σπυράκη - ναι μωρέ, αυτή που ήταν γενική γραμματέας ή κάτι άλλο, υφυπουργός ίσως στο δικό σου υπουργείο, - ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕ;;;

Αυτά τα παιδικά αθώα ματάκια, στοίχειωσαν μέσα μας, Αλέκο... του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ!
Αν θυμάμαι καλά, η Σπυράκη πέθανε από καρκίνο...
Κι εσύ, τώρα στο νοσοκομείο... 

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!
ΔΕΝ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ! ΔΕΝ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ.Αλήθεια, γιατί σε... ιδιωτικό θεραπευτήριο, Αλέκο, του... λαοπρόβλητου ΠΑΣΟΚ;
Χάθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία;
Α, ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... κακόψοφο να έχετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

Στο νοσοκομείο ο Αλέκος Παπαδόπουλος με οξύ έμφραγμα
 
Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Παρασκευή ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο πρώην υπουργός υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. 
 O κ. Παπαδόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υποβληθεί σε επέμβαση τη Δευτέρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

Το Νοέμβριο του 2010 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
 

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η ζωή είναι μια ρόδα που γυρνάει, είμαστε σίγουροι ότι  οι προδότες - φονιάδες πολιτικοί θα πληρώσουν για την καταστροφή που έφεραν.  Κύριε Παπαδόπουλε σαν Έλληνας σας εύχομαι καλό ψόφο, σαν Χριστιανός ο Θεός να σε συγχωρέσει.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!


Οι 15 άνδρες του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν την απόταξη του αξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να απαντήσουν στα καταλυτικά ντοκουμέντα-ερωτήματα που παρουσιάζουμε.
Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο τον καρατόμησε, στηριζόμενο σε πρωτόδικη δικαστική απόφαση, αγνοώντας το Εφετείο που αθώωσε τον αξιωματικό!
· Προφανής αιτία της απόταξης, το γενναίο «όχι» του αξιωματικού στο τέμενος της Αθήνας, την ώρα που το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έλεγε “yes sir”!


Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Σκάνδαλο αποτελεί η απόταξη του σημαιοφόρου Αθανάσιου Τσακάλη από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού!

Οι "Νέοι Άνθρωποι" προ 4μήνου προέβλεπε το σχέδιο καρατόμησης του αξιωματικού επειδή ο τελευταίος αντιστάθηκε δημοσίως στη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό, όπου υπάρχει και ναυτική βάση, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, που έλεγε “yes sir” στην απόφαση της κυβέρνησης να χτιστεί τέμενος στα όριά της!

Πριγκίπισσα Diana: 16χρόνια μετά το θάνατό της!


Δεκάξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Αγγλία. Η πριγκίπισσα που κατάφερε να μπει στην καρδιά όλων με το αληθινό και ζεστό χαμόγελό της, αλλά και να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στους κανόνες του παλατιού, έχει μείνει στην ιστορία και στην καρδιά όλων μας.
 

Ποιος είναι Χριστιανός;

Υπάρχει μια σύγχυση ως προς την απάντηση αυτού του ερωτήματος. Όχι μόνο μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν εγκλήματα άλλων, για να κατηγορήσουν τον Χριστιανισμό, αλλά συχνά και μεταξύ των Χριστιανών. Θέλουμε λοιπόν με το άρθρο αυτό, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...

Η Χριστιανική πίστη, έχει σαφή και ξεκαθαρισμένα δόγματα, έχει και σαφή και ξεκαθαρισμένη πορεία που οφείλουν να ακολουθούν οι πιστοί της. Σήμερα πολλοί αλλόθρησκοι υποστηρίζουν ότι είναι Χριστιανοί. Όμως το κριτήριο για να γίνει αποδεκτός ένας τέτοιος ισχυρισμός, είναι κατ αρχήν, το πόσο προσκολλημένοι είναι οι άνθρωποι αυτοί στους λόγους του Χριστού και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, και το κατά πόσον μπορούν να αποδείξουν την έγκυρη διαδοχή τους από τους αποστόλους.Αν και διαδοχή από τους αποστόλους μπορούν να αξιώσουν πολλοί, από όλους αυτούς μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνο μπορεί να το αποδείξει, αλλά και έχει κρατήσει την Χριστιανική πίστη ανόθευτη, και αποδέχεται ανόθευτα τις Οικουμενικές Συνόδους. Κανείς δεν δικαιολογείται να αναφέρει αλλόθρησκους ως «Χριστιανούς», και να ρίχνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία την ευθύνη για τα εγκλήματα αλλοθρήσκων, όπως είναι η Παπική Ιερά Εξέταση, οι φόνοι των Αριανών στην αρχαιότητα, όπως του Αλάριχου στην επικράτεια της Ρώμης.

''Οι χρήσιμοι ηλίθιοι'': Ο διασυρμός δύο ''κορυφαίων'' υπουργών της Ελλάδας

Γιά ''να πουλήσουν εκδούλευση'' στις ΗΠΑ, οι έχοντες και... ''πρωθυπουργικές φιλοδοξίες''(!!!), έκαναν ανεύθυνες δηλώσεις.
 
Αφού το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία (σύμφωνα με τον Γ.Γ. της Συμμαχίας 'Αντερς Φον Ράσμουσεν), τότε τα ανέκδοτα της πολιτικής, Βενιζέλος (ειδικά) και Αβραμόπουλος, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ''συμμαχικές ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ της Ελλάδας'', αναφέρονται;



 

Πολιτική: Η τέχνη της ατιμωρησίας (Το κουτί της Πανδώρας)


Πολιτική είναι η τέχνη της ατιμωρησίας; from Kouti Pandoras on Vimeo.

Πολιτική: Η τέχνη της ατιμωρησίας...
Στην Ελλάδα η έκφραση «το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο», φαντάζει υπόσχεση χωρίς περιεχόμενο. Όταν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γεμίζουν με στοιχεία σκανδάλων, οι πολιτικοί και η πολιτική εφορμούν με την ρομφαία της κάθαρσης.
Τα σκάνδαλα γίνονται ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά όλα σταματάνε εκεί.

Η πολιτική όλο και περισσότερο στα μάτια της κοινής γνώμης, μοιάζει με την τέχνη της ατιμωρησίας.

Πολιτική και δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες, αλλά δείχνουν να συμφωνούν στη μη τιμωρία των μεγάλων υπευθύνων.


Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ποιος ευθύνεται για την ατιμωρησία;

Γιατί τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα συναντούν τα έδρανα της Βουλής, αλλά ποτέ το κελί της φυλακής;
Siemens, «φούσκα» Χρηματιστήριου, δομημένα ομόλογα, υποκλοπές- Vodafone, απαγωγή Πακιστανών:

Μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Αποδόθηκαν ευθύνες στους υπαίτιους;
«Το Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που για κάποιους έγινε νόμος μη ευθύνης.