Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

altΜε έκπληξη πολλοί αγιορείτες,πληροφορήθηκαν την ποινή που επιβλήθηκε στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ''Αγιορείτικης Εστίας''.

Με αναφορές   που έκαναν προς στον  ''Εξομολόγο'' του  ''Αγιορείτικου Βήματος''
 Θεωρούν ότι είναι υπερβολική η ποινή  της  ισόβιας κάθειρξης και ότι εξαντλήθηκαν  από τους δικαστές,   σε μέγιστο βαθμό,  όλα τα όρια της αυστηρότητας.  Εντύπωση επίσης προκάλεσε η δήλωση του Βασίλη  Παπαγεωργόπουλο  ότι ,''Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις για αυτήν την απόφαση''. 



Είπε «όχι» σε 200.000 ευρώ

 Ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς αποκάλυψε στο πρωϊνάδικο του Mega ότι αρνήθηκε πρόταση ύψους 200.000 ευρώ για να κάνει διαφήμιση τράπεζας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Ο ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να με βάλουν φυλακή με την καινούργια διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών. Συνολικά χρωστάω πολύ περισσότερα από 5.000 ευρώ!» αλλά παρόλα αυτά αρνήθηκε την αστρονομική προσφορά γιατί «δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο προϊόν που θα διαφήμιζα. Θεωρώ ότι οι τράπεζες έχουν κάνει πολύ μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία και δεν μπορούσα να βάλω τον εαυτό μου να φοράει ένα χαμόγελο και να λέει “ελάτε να αγοράσετε”. Δεν το έχω μετανιώσει ποτέ! Απλά δεν ξέρω όμως τι θα έκανα αν ήταν περισσότερα τα λεφτά (γέλιο). Δεν είμαι ούτε ήρωας, ούτε Ρομπέν των Δασών».

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
το ιστολόγιο μας, καθώς και το ΙΝΚΑ κάνουμε μποϋκοτάζ στο MEGA, καθώς και σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Κλείστε την τηλεόραση, κλείστε την φωνή της προπαγάνδας. 

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις

Νέα δεδομένα στις «σχέσεις» δανειοληπτών-εισπρακτικών εταιριών επιφέρει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που προβλέπει την έγγραφη συγκατάθεση του δανειολήπτη προς στις τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να μεταβιβάζουν τα στοιχεία των πελατών τους σε εισπρακτικές εταιρίες για να τους ενημερώνουν για τις οφειλές τους.
1) Ερώτηση: Έχει δικαίωμα ο δανειστής να μεταβιβάσει τα προσωπικά μου δεδομένα σε Εταιρεία Ενημέρωσης προκειμένου να με καλέσει για ληξιπρόθεσμη οφειλή μου;
Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσής σας για ληξιπρόθεσμη οφειλή ο δανειστής υποχρεούται να επιβεβαιώσει μαζί σας τις οφειλές σας με κάθε διαθέσιμο τρόπο, να ταυτοποιήσει τα στοιχεία σας και να σας ενημερώσει για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε Εταιρεία Ενημέρωσης.
2) Ερώτηση: Επιτρέπεται να με καλούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης από απόρρητο αριθμό τηλεφώνου;
Όχι. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφείλουν να έχουν εμφανή τον αριθμό προέλευσης κλήσης.
3) Ερώτηση: Ποια είναι η σύμφωνη με το νόμο διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις Εταιρείες Ενημέρωσης και πότε θεωρείται ολοκληρωμένη η επικοινωνία;
 Οι υπάλληλοι των εταιρειών ενημέρωσης οφείλουν να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχείων του οφειλέτη κι εφόσον αυτή πραγματοποιείται να ενημερώνουν για την ιδιότητά τους, το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό μητρώου της εταιρείας, την καταγραφή των συνομιλιών καθώς και την παραμονή τους για δώδεκα μήνες στα αρχεία της εταιρείας. Στη συνέχεια μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την οφειλή.
4) Ερώτηση: Πόσο συχνά μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου οι Εταιρείες Ενημέρωσης;
Η ενημέρωση μπορεί να αρχίσει δέκα μέρες (10) αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή και όχι νωρίτερα. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών αλλά και οι ίδιοι οι δανειστές επιτρέπεται να επικοινωνούν μαζί σας μόνο τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 20:00 κι εφόσον έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση η συχνότητα των κλήσεων να είναι μία φορά ανά δεύτερη ημέρα.
5) Ερώτηση: Επιτρέπεται οι Εταιρείες Ενημέρωσης να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές μου;
 Δεν επιτρέπεται στις Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών να ενημερώνουν τους οικείους σας ή τρίτους σχετικά με τις οφειλές σας εκτός εάν είναι συνοφειλέτες ή εγγυητές.
6) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν στον εργασιακό μου χώρο;
 Μόνο σε περίπτωση που έχετε δηλώσει το τηλέφωνο εργασίας ως το μοναδικό αριθμό επικοινωνίας.
7) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν σε αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχω δηλώσει στο δανειστή;
 Επιτρέπεται να σας καλούν μόνο στους τηλεφωνικούς αριθμούς που έχετε ο ίδιος δηλώσει στο δανειστή.
 

ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ: ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ


Many thanks to film maker John Massaria
To ηχητικό είναι από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Russ Tanner (Global Skywatch) και του Dane Wigington (WIWATS/Activist) καιhttp://www.geoengineeringwatch.org/


Σχετικό τόπικ στο φόρουμ μου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ εδώhttp://www.ideografhmata.gr/forum/vie...

Παρέμβαση Νίκου Χρυσόγελου στην παρουσίαση του σχεδίου LeaderShip

Bρυξέλλες, 28.02.2013

Αναζωογόνηση ναυπηγείων μέσα από πρασίνισμα της ναυτιλίας
Παρέμβαση Νίκου Χρυσόγελου στην παρουσίαση του σχεδίου LeaderShip
Συμμετέχοντας στην εκδήλωση που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες για να παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο Βιομηχανίας κ Tajani και να συζητηθεί η Στρατηγική LeaderShip 2020 για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, επισήμανε στην παρέμβασή του:

Για να μην καταρρεύσει ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής στην Ευρώπη, μια και απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, απαιτείται η συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών, της βιομηχανίας, των συνδικάτων, κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων καθώς και θαλάσσιων περιφερειών και ενδιαφερόμενων Κρατών - Μελών στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης και συνεκτικής πολιτικής που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:
Κατασκευή πλοίων που θα έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ή θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για ελαχιστοποίηση ή μηδενισμό εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κι ατμοσφαιρικών ρύπων,
κατασκευή τμημάτων της πράσινης τεχνολογίας (πχ πυλώνες για ανεμογεννήτριες)
Ανακύκλωση πλοίων με υψηλές περιβαλλοντικές και κοινωνικές προδιαγραφές, όταν σήμερα η διάλυση των πλοίων γίνεται με απαράδεκτες από άποψη περιβάλλοντος κι ασφαλείς διαδικασίες”.


Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ περιφερειακών αρχών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ναυπηγείων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών κι άλλων περιοχών, καθώς και συνέργειες μεταξύ πολιτικών για την απασχόληση, τη βιομηχανία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη θαλάσσια στρατηγική, την περιφερειακή ανάπτυξη”.

Στην συνάντηση υψηλού επιπέδου , που οργανώθηκε από την Κομισιόν στις 20 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι Δ/νσεων της Κομισιόν, περιφερειών, κρατών -μελών, βιομηχανιών, συνδικάτων, επιστημονικών φορέων καθώς και 4 ευρωβουλευτές. Οι μόνες ελληνικές συμμετοχές ήταν του Νίκου Χρυσόγελου και του καθηγητή του Παν/μίου Αιγαίου Νικήτα Νικητάκου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετέχει σε ομάδα εργασίας ευρωβουλευτών για τη βιωσιμότητα του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, ενώ έχει οργανώσει σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων διαλόγου για τα θέματα αυτά σε ευρωπαϊκό και εθνικό / περιφερειακό επίπεδο . Έχει παρουσιάσει αναλυτική πρόταση για την αναζωογόνηση του κλάδου της ναυπηγο-επισκευής στην Ελλάδα, στις κατευθύνσεις ακριβώς που κινείται τώρα η ευρωπαϊκή στρατηγική LeaderSHIP 2020. Συμμετείχε, επίσης, πρόσφατα σε συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση από σκανδιναβική εταιρία του σχεδίου της για κατασκευή 2 φέρυ-μποτ που θα κινούνται μόνο με αιολική ενέργεια και υδρογόνο. Έχει τέλος καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν , απαντώντας στην οποία, ο κ. Tajani αναφέρει τις δυνατότητες στήριξης του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου από Ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα και αξιολογείται η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων σε συναφείς «πράσινες» δραστηριότητες ως ιδιαίτερα σημαντική.


http://europa.eu 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 
άλλη μια φορά φαίνεται ο ρόλος της πράσινης ανάπτυξης που είναι καθαρά τρόπος εσόδων μέχρι και στην στήριξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. 
Θα επιβάλουν την κατασκευή πλοίων με ελάχιστους ρίπους, σαν να έχει πρόβλημα η ανοιχτή θάλασσα, σαν να συμβάλλουν τα πλοία στην υποτιθόμενη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ζούμε στην προπαγάνδα και στο ψέμα μιας συμμορία όπου όργανα της είναι και τα πολιτικά πρόσωπα.  

Γιατροσόφια από την Κρήτη

Για τον πονοκέφαλο
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο ξύδι, έπειτα βουτάμε στο ζεστό ξύδι ένα μαντήλι για το κεφάλι και τυλίγουμε με το ζεστό ξύδι το κεφάλι του ατόμου που πονάει.

Για τον πόνο των ματιών
1) Παίρνουμε δροσερά πλατανόφυλλα, τα βράζουμε με κρασί και τα βάζουμε πάνω στα πονεμένα μάτια.
2) Παίρνουμε ροδοπέταλα, τα κοπανίζουμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε το ζουμί τους με μητρικό γάλα και το βάζουμε μέσα στα πονεμένα μάτια.
3) Παίρνουμε χαμομήλι, το κοπανίζουμε και το ανακατεύουμε με κρόκο αυγού. Φτιάχνουμε μία αλοιφή και τη βάζουμε στο κούτελο εκείνου που πονάνε τα μάτια του.


Για τον πόνο των αυτιών
1) Παίρνουμε φύλλα ελιάς, τα κοπανάμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε το ζουμί με μέλι και φτιάχνουμε μία αλοιφή. Από αυτήν την αλοιφή στάζουμε πότε πότε λίγο μέσα στο πονεμένο αυτί και θα γίνει καλά.
2) Ανακατεύουμε καλά κρασί με ζεστό μέλι και το βάζουμε στο αυτί που πονάει.
3) Κοπανάμε καλά φύλλα κολοκυθιάς, τα σφίγγουμε και παίρνουμε το ζουμί. Από αυτό το ζουμί στάζουμε λίγο στο αυτί που πονάει.
4) Εάν μπήκε στο αυτί κάποιου κανένα μαμούνι ή ψύλλος, κοπανάμε φύλλα από κάπαρη και στάζουμε το ζουμί μέσα στο αυτί.

Εξαιρετικό βίντεο: Πώς να σωπάσω;

Πώς πραγματοποιείται η καταστροφή της Ελλάδος..




Πώς να σωπάσω;

Ένα βίντεο αναφορά στη χωρίς μέτρο και σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές με μόνο σκοπό τα οφέλη των εταιριών από την πώληση του ρεύματος, στο όνομα μιας απροσδιόριστης και νόθας «ανάπτυξης». 
Οι πολίτες της Κρήτης αντιστέκονται, οργανώνονται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο ενάντια στην καταπάτηση του τόπου τους.
Για την ταινία παραχωρήθηκαν βίντεο αρχείου από την IndigoView (Θ. Παπαδουλάκης) και από το αρχείο της Τηλεόρασης από τους Πολίτες. Επίσης αποσπάσματα από την ταινία «Αποπηγάδι: Σήμερα εμείς αύριο εσείς» καθώς και διάφορα πλάνα και φωτογραφίες σχετικά με τις ΑΠΕ από το διαδίκτυο.



Έντονα προβληματισμένοι οι Ρώσοι.

Τον έντονο προβληματισμό τους για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασαν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, που κλήθηκε κατεπειγόντως στη Μόσχα.
Ο προβληματισμός και η ανησυχία των Ρώσων, επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με την εξαγορά της ΔΕΠΑ (αλλά και της ΔΕΣΦΑ), όπου οι υπαναχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, δημιούργησαν ένα όχι ευχάριστο κλίμα, στις σχέσεις των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, το κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, επανέλαβε την πάγια θέση του Κινήματος πως οι σχέσεις αυτές, δεν μπορούν να εξετάζονται μόνο στο επίπεδο των οικονομικών συναλλαγών, αλλά γεωστρατηγικά.
Σε ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου, και μιλώντας στα στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου του Γραφείου του Κινήματος στη Μόσχα, ο Πρόεδρος του ΠΑΜ κ. Βιτάλης, ανέφερε σχετικά:
«Παρά το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών - σημαντικότερα των οποίων είναι το άνοιγμα Γραφείων του ΠΑΜ στη Μόσχα αλλά και η ενεργοποίηση από την πλευρά των Ρώσων, Γραφείου Ελληνικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών - έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, για «να μπει το νερό στο αυλάκι».
Το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο στέκεται ως γεωπολιτικό εμπόδιο στην ανάπτυξη των σχέσεων μας, είναι η κληρονομιά της Γιάλτας, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα, θεωρείται ως ένα ad hoc και de facto πεδίο, για τους ευρατλαντικούς σχεδιασμούς.
Όσο δεν αλλάζει αυτή η κληρονομιά/κατάρα της χώρας μας, οι όποιες προσπάθειες ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, είναι καταδικασμένες να προσκρούουν στον ύφαλο του ευρατλαντισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τόσο ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, όσο και οι περιπτώσεις των S-300, TORM1, TOMA κλπ,  όπου οι όποιες προσπάθειες κατέληξαν είτε στην ακύρωση, είτε στον πάγο.
Οι φίλοι μας Ρώσοι και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Vladimirovich Putin, αν επιθυμούν να προσεγγίσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις, με αναθεωρητικό της Γιάλτας πνεύμα,  πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, στις γεωστρατηγικές τους επιλογές.
Εμείς από την πλευρά μας, ο μοναδικός πολιτικός φορέας στην Ελλάδα, ο οποίος από τη διακήρυξή του ξεκαθάρισε πως η χώρα μας, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυσικές και ιστορικές της συμμαχίες, είμαστε στην απόλυτη διάθεση, οποιασδήποτε τέτοιου τύπου προοπτικής. Εκφράζουμε δε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι, ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι στο Κρεμλίνο αλλά και στο Admnistration, αντιλαμβάνονται αυτήν την προοπτική».
Πατριωτικό Μέτωπο

Προωθείται σύμφωνο συμβίωσης γιά ομοφυλοφίλους

«Η Eλληνική Κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου, σχετικά με το ερώτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης», αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=500162).

Τα όργανα της Νέας Εποχής, μεθοδικά και συστηματικά, αλλοτριώνουν την Ελληνική κοινωνία και τορπιλίζουν την Ελληνική οικογένεια.
Με ύπουλο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις, διοχετεύουν το δηλητήριό τους μέσω αλλεπάλληλων νόμων, έχοντας σαν τελικό στόχο την πλήρη διάλυση της οικογένειας μέσω της ενίσχυσης και της εξάπλωσης της ανηθικότητας.
Ξεκίνησαν από τον νόμο για την αποποινικοποίηση της μοιχείας, προχώρησαν στο αυτόματο διαζύγιο εντός τετραετούς διάστασης, το «βελτίωσαν» σε διετή διάσταση, καθιέρωσαν το σύμφωνο συμβίωσης, τώρα θέλουν να το εφαρμόσουν και για τους ομοφυλόφιλους, αύριο θα ζητήσουν γάμο ομοφυλοφίλων και μεθαύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφτούν!
Όλα αυτά συμβαίνουν ανεξαρτήτως της ιδεολογίας που προσχηματικά προβάλλει το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα έχουν υποταχθεί στα κελεύσματα της Νέας Εποχής.
Η Παράταξή μας αντιτίθεται σε κάθε μορφής υποβάθμιση της οικογένειας. Θεωρεί ότι η υγιής οικογένεια είναι θεμελιώδους αξίας για την δομή, την ανάπτυξη και την πνευματική και οικονομική πρόοδο του Έθνους μας.
Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"στηρίζει  την ανάπτυξη της οικογένειας και προτείνει οι μητέρες τριών παιδιών και άνω να λαμβάνουν κανονικό μισθό από το Κράτος, εργαζόμενες για την ανατροφή των παιδιών τους, καθώς αυτή αποτελεί πολύ υπεύθυνη και σπουδαία εργασία. Δεν χωρά κανένας διάλογος για την περαιτέρω εξαθλίωση της έννοιας της οικογένειας και ζητά την κατάργηση όλων των ανθελληνικών και αντίθετων με την Παράδοσή μας νόμων.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Παιδεία πρέπει να είναι βαθειά και ουσιαστική, να μορφώνει τους νέους μας με αρχές και ήθος, δηλαδή με τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεως μας.
Ν.Ζ για την πολιτική παράταη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-12-18-45/2010-02-10-12-18-45/873-prootheitai-prosymfwno-symvioshs-gia-omofilofiloys

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Ο ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ "ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" (ΤΕΩΣ) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΜΟΥΣΙΑ - ΣΑΞΩΝΗ 

Απο την εποχή της καταδίκης του Τσοχατζόπουλου,αργότερα της δίωξης Λαυρεντιάδη,μετά του δήθεν "ξεσκονίσματος" της "λιστοειδούς" ...εμπλοκής Παπακωνσταντίνου, και μέχρι σήμερα που βγήκε η απόφαση  της καταδίκης σε ισόβια του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου,αυτού δηλαδή για τον οποίο ο Σαμαράς πριν απο δύο χρόνια (ΔΕΘ 17/9/2011) έλεγε "...ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης...", ο ελληνικός λαός  αυτό  που βλέπει  είναι απλώς  μια τμηματική  και  αυστηρά  καθορισμένη απονομή δικαιοσύνης, η οποία  σε καμία  περίπτωση όμως  δεν ικανοποιεί  "το κοινό  περί δικαίου αίσθημα".

Δεν είδε π.χ ο ελληνικός λαός  την δικαιοσύνη  να
ανταποκρίνεται  σε  καταγγελίες  πολιτών   που στοιχειοθετημένα  και με  νομική αρτιότητα και επιχειρηματολογία  περιέγραψαν  πως  έδρασαν  ( και συνεχίζουν να δρούν)  οι  δωσίλογοι των τελευταίων  κυβερνήσεων,διαπράττοντας  το ακραίο  έγκλημα  της  εσχάτης προδοσίας.
Δεν είδαμε  κανέναν  δικαστή  να αρπάζει  απο το σβέρκο και να καθίζει  στο σκαμνί   ούτε  εταιρείες  σαν την Γερμανική  Hochtief , ούτε καναλάρχες και μεγαλοεργολάβους   που  έφαγαν  το καταπέτασμα και φέσωσαν το ελληνικό κράτος  με δισεκατομμύρια  χρέη ,τα οποία  φυσικά   τα πληρώνει ο ελληνικός λαός  και για τα οποία  πολλοί εξ ημών  θα πάμε  φυλακή αντί για δαύτους, επειδή δεν  θα έχουμε  να πληρώσουμε  κι αλλα χαράτσια και φόρους. 

Για  να μην κοροϊδευόμαστε.

Πάνω  απο τα κεφάλια μας ίπταται ελέω   Μέρκελ, ΔΝΤ και Τρόϊκας, το μακάβριο και δολοφονικό αερόστατο   πάνω  στο οποίο  βρίσκονται  οι δωσίλογοι της  ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Αν και η  "Ιερά συμμαχία"  της  Ε.Ε  μπαλώνει  τις τρύπες  που ανοίγει "κατά λάθος"  ο  αμερικανικός  αετός, το αερόστατο  της τρικομματικής  κυβερνητικής κοινοπραξίας,χάνει διαρκώς ύψος , πράγμα που αναγκάζει  τους   "καπεταναίους" της  Μέρκελ  να  πετάνε  στο κενό  τη "σαβούρα"  κερδίζοντας κάθε φορά  έστω και  πρόσκαιρα λίγο ύψος.


Το  ζητούμενο  για τον ελληνικό λαό δεν είναι  να τους δεί  να γκρεμοτσακίζονται, πράγμα  που έτσι κι αλλιώς θα γίνει σύντομα, αλλά  να μην επιτρέψει σε κανέναν ευρωπαίο  ή αμερικάνο  να  απογειώσει   κι άλλο  "κυβερνητικό αερόστατο" απο  το  οποίο  εθελόδουλοι   νέοι  "κυβερνήτες"  θα  κάνουν  πάλι  την  δουλειά  του  "ελεύθερου σκοπευτή".

Μάλλον ήρθε η ώρα  να   κάνουμε  αυτό  που  μας  εντέλλει  η  τέταρτη παράγραφος του  ακροτελεύτιου  άρθρου (120)   του  Ελληνικού Συντάγματος  :

Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη) 
 1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975. 
 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ

altΤου Γιώργου Θεοχάρη
Παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη δραματική έκκληση της μάνας μέσα από το   «Αγιορείτικο Βήμα»

Η κ. Χρυσούλα Ροκά, με τα οκτώ παιδιά από τη Λάρισα ζητά δουλειά για να ταΐσει τα παιδιά της.Έφτασε να ζητήσει βοήθεια μέσα από το διαδίκτυο καθώς οι όποιες προσπάθειες έκανε μέχρι σήμερα απέβησαν άκαρπες.
''Να φροντίσετε άμεσα το θέμα της  πολύτεκνης μητέρας'', είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στους συνεργάτες του μετά την δημοσιοποίηση του και τις προεκτάσεις που πήρε. Αμέσως, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Λάρισας, περιφέρεια, δήμο, εκκλησία για να τακτοποιήσουν το αίτημα.
Αυτά υποστήριξε στο «Αγιορείτικο Βήμα» η κ. Μεταξά, μέλος της κεντρικής επιτροπής της  ΝΔ και τομεάρχης εθελοντισμού της γραμματείας γυναικών και υπεύθυνη γυναικών ανατολικής Αττικής που ήταν η πρώτη που ευαισθητοποιήθηκε από την έκκληση της μάνας.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ...

.Κάνουμε το σταυρό μας:

1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας.
2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.
3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.
4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση.
Δηλαδή κάθε φορά πού θα λέγεται ή θα ψάλλεται το: «Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι»,ή όταν ακούγεται το «... του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος...».
5. Σε κάθε εκφώνηση της Παναγίας:
«Της Παναγίας, αχράντου, υπερευλογημένης, ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας...» που υπάρχει στα Ειρηνικά, Πληρωτικά και Μικρές Συναπτές. 6. Στα Απολυτίκια ή Τροπάρια όταν και όπου ακούγεται το όνομα του Αγίου ή της Αγίας της ημέρας, του Ναού κλπ.
7. Στον Όρθρο, όταν ψάλλεται, επαναλαμβανόμενο, το Μεγαλυνάριο της Παναγίας: «Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ…». Το σταυρό μας είναι προτιμότερο να τον κάνουμε , όταν φθάνει η ψαλμωδία στο: «...την όντως Θεοτόκον ...», για να τονίζεται η πίστη ότι εγέννησε Θεόν.
8. Στη Μικρή και Μεγάλη Είσοδο, όταν περνούν από μπροστά μας το Ευαγγέλιο και τα Τίμια Δώρα.
9. Στον Τρισάγιο ύμνο: «Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς».
10. Στο «Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν...» το όποιο επαναλαμβάνεται τρις. Μαζί με το σταυρό μας σ' αυτήν την περίπτωση κάνουμε κάθε φορά και μία μικρή μετάνοια.
11. Πριν από το τέλος του Εσπερινού, όταν ο Ιερέας λέγει το «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά τό ρήμα σου έν ειρήνη ότι είδον οί οφθαλμοί μου τό σωτήριόν σου…».
12. Στις απολύσεις των ακολουθιών (Εσπερινού, Όρθρου και λοιπών ακολουθιών),καθώς και στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας.
13. Κάθε άλλη φορά, κατά τις διάφορες αιτήσεις του Ιερέα , έφ' όσον αυτό αναπαύει ή ευχαριστεί τον πιστό.
14. Όταν προσκυνούμε τις άγιες Εικόνες ή άγια Λείψανα.
15. Πριν κοινωνήσουμε και μετά τη Θεία Κοινωνία.

ΔΕΝ κάνουμε το σταυρό μας:

1. Όταν μας θυμιάζει ο Ιερέας. Στις περιπτώσεις αυτές αντί Σταυρού, κάνουμε μια υπόκλιση της κεφαλής ευχαριστούντες τον Ιερέα για την τιμή πού μας κάνει: Μετά τις άγιες Εικόνες να θυμιάζει και εμάς, ως εικόνες του Θεού! Εάν καθόμαστε , πρέπει να σηκωνόμαστε.
2. Όταν στην αρχή του Όρθρου αναγινώσκεται ο Εξάψαλμος.
Το σταυρό μας μπορούμε να κάνουμε στην αρχή και στο τέλος του Εξάψαλμου. Σ' όλη όμως τη διάρκεια αυτού, ακόμη και στο μέσον του, όταν λέγουμε τα «Δόξα... Και νυν... Αλληλούια...» ΔΕΝ κάνουμε το σταυρό μας, αλλά παρακολουθούμε «εν πάση σιωπή και κατανύξει» τον Αναγνώστη, ο όποιος «μετ' ευλάβειας και φόβου Θεού», διαβάζει τον Εξάψαλμο. Διότι ό χρόνος αυτός τής αναγνώσεως προεικονίζει το χρόνο τής Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου με φόβο και τρόμο θα αναμένουμε την τελική κρίση Του για εμάς. Και, όπως τότε, έτσι και τώρα θα πρέπει σιωπώντες, όρθιοι, ακίνητοι, χωρίς μετακινήσεις ή, προπαντός, χωρίς και τούς παραμικρούς θορύβους, να παρακολουθούμε την ανάγνωση αυτή. (Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις εσπερινές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, οι οποίες είναι ό Όρθρος της επομένης. Διότι τότε, αφηρημένοι, μπαίνουμε στους Ναούς χωρίς να προσέχουμε, εάν εκείνη την ώρα διαβάζεται ο Εξάψαλμος. Σ' αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να παραμένουμε ακίνητοι στην είσοδο του Κυρίως Ναού και μετά το πέρας της αναγνώσεως να μετακινούμαστε για να καταλάβουμε τη θέση μας).
3. Όταν φιλάμε το χέρι Ιερωμένου.
Η συνήθεια ορισμένων να κάνουν το σταυρό τους πριν φιλήσουν το χέρι του Επισκόπου ή Ιερέα ή οποιουδήποτε ρασοφόρου είναι λανθασμένη. Το σταυρό μας τον κάνουμε, όταν ασπαζόμαστε τις άγιες Εικόνες και όχι όταν ασπαζόμαστε το χέρι του Ιερωμένου. Όταν λοιπόν πρόκειται να επικοινωνήσουμε ή να συναντηθούμε με Ιερωμένο, μπορούμε να πούμε «Ευλόγησον, Δέσποτα ή Πάτερ» ή «Την ευχή σας, Σεβασμιώτατε ή Αγιε Καθηγούμενε ή Πάτερ και κάνοντας μία μικρή υπόκλιση της κεφαλής να ασπαστούμε το δεξί του χέρι, όποτε συνεχίζουμε το διάλογο μαζί του, όπως επιθυμεί ό καθένας. Το ίδιο κάνουμε και φεύγοντας από κοντά του. Λέμε, «Την ευχή σας ή Ευλογείτε, Πάτερ», κάνουμε μικρή υπόκλιση, προτείνοντας τις παλάμες μας σταυροειδώς, ασπαζόμαστε τη δεξιά του και φεύγουμε.
4. Όταν λαμβάνουμε το αντίδωρο από το χέρι του Ιερέα, το οποίο (χέρι) στη συνέχεια το ασπαζόμαστε.
του π. Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου (από το :"Λατρευτικό Εγχειρίδιο" σελ. 168,171)


το θέμα αυτό το βρήκα στη σελίδα της Παναγίας Αλεξιωτίσσης σε αυτο το link http://panagiaalexiotissa.blogspot.com/2011/10/blog-post_5445.html#ixzz2M0iqUB7b

Από το:agioritikovima.gr

Στις 28/02/2013 εορτάζουν:

Άγιος Αρσένιος Μητροπολίτης Ροστώβ

Επιτρέπονται όλες οι τροφές


Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής

Ὁ Βασίλειος Χριστὸν ἐν ψυχῇ φέρων,
Ψυχὴν σκιᾶς τίθησι τῆς αὐτοῦ χάριν.
Κρύψαν ὑπὸ χθόνα εἰκόνα ὀγδοάτῃ Βασίλειον.
Βιογραφία
Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής, έζησε και έδρασε επί αυτοκρατορίας Λέοντα Γ' του Ισαύρου (717 - 741 μ.Χ.) του εικονομάχου.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αρχισαν τα όργανα στην Κύπρο πολύ γρήγορα... Πολυπολιτισμική χώρα θέλει ο Αναστασιάδης.

Από τούρκικο δημοσίευμα στην σελίδα "Βαλκανικό Περισκόπιο" (Εχέδωρος):

Μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Κύπρο, εξελέγη ο νέος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε: «Θέλω μία λύση που να είναι αποδεκτή και από τους Τουρκοκύπριους».

Ο πρόεδρος του Κόμματος, ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξελέγη με ποσοστό 57,48 τοις εκατό των ψήφων και στις πρώτες δηλώσεις του αναφέρθηκε σε λύση για το κυπριακό πρόβλημα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο εκλεγείς πρόεδρος αναφέρθηκε στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιώματα, στην ειρήνη και τη φιλία, τόνισε ότι αναζητά μία ευρωπαϊκή λύση και ότι «σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους και προσβλέπουμε σε μία πολυπολιτισμική χώρα», είπε.

Οι υποστηρικτές του νέου προέδρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, γιόρταζαν τη νίκη, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή: Εχέδωρος
το είδαμε στο Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Τα σωθικά της Ελληνικής Κύπρου δείχνουν το αν υπήρξε πολυπολιτισμική χώρα...
Υπήρξε πάντα ελληνική γή.... και μάλιστα ποτισμένη με το αίμα των Ελλήνων Κυπρίων...
Μήπως νομίζετε ότι οι ήρωες της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την Ενωση με την Μητέρα Ελλάδα ήθελαν μια πολυπολιτισμική χώρα; Μήπως γι αυτό αγωνίζονταν;
Αγωνίζονταν και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά για μια Ελεύθερη Ελληνική Κύπρο.
Και το πολυπολιτισμική χώρα φυσικά έχει πολλές παραμέτρους.... για παράδειγμα μετά θα ακολουθήσει το θέμα της παιδείας... Δεν γίνεται σε μια πολυπολιτισμική χώρα να διδάσκεται στα σχολεία ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) ιστορία.....
Πολύ σύντομα βλέπω να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι αδερφοί μας οι Κύπριοι....
Εχω βαρεθεί να λέω ..."Σας τα λέγαμε"...
Τα ίδια με τον Τζέφρυ το 2009...
Τα ίδια όταν είχε βγεί πρόεδρος στην Κύπρο ο Χριστόφιας...
Τα ίδια όταν βγήκε δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης.
Τα ίδια με τον Καμίνη στην Αθήνα....
Τα ίδια με τον Σαμαρά το 2012..... 
Τώρα μάλιασε η γλώσσα μας με τον Αναστασιάδη...

Καλά ξεμπερδέματα...

Ενας στους τρεις Ελληνες στο χείλος της φτώχειας

ΕΘΝΟΣ
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Eurostat: Ενας στους τρεις Ελληνες στο χείλος της φτώχειας

Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά που ζουν στην Ελλάδα απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ το ποσοστό φτάνει το ένα στα δύο για τα παιδιά από γονείς χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και πάνω τα δύο στα πέντε για τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας είναι αλλοδαπής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat για το 2011 και τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών, ως προς τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Συγκεκριμένα, σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 30,4% των ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 31,6% για τους ενήλικες και είναι ελαφρά χαμηλότερο, στο 29,3%, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, άνω των 65 ετών. Τα ποσοστά στο σύνολο της ΕΕ των 27 φτάνουν το 27% για τα παιδιά, το 24,3% για τους ενήλικες και το 20,5% για την τρίτη ηλικία.
Οι καθοριστικότεροι παράγοντες της έκθεσης των παιδιών στο φάσμα της χρηματικής φτώχειας σχετίζονται με το επίπεδο εκπαίδευσης και την ιθαγένεια των γονέων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.
Ενα στα δύο παιδιά με γονείς χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης (50,2%) απειλείται από την έλλειψη χρημάτων, ενώ το ίδιο ισχύει για το 28,7% των παιδιών με γονείς μέσης εκπαίδευσης και μόλις το 7,9% των παιδιών ανώτερης εκπαίδευσης. Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49,2%, 22,4% και 7,5%.
Πάνω από δύο στα πέντε (43,1%) παιδιά με τουλάχιστον έναν γονέα που έχει ιθαγένεια άλλης χώρας είναι επίσης εκτεθειμένο στους ίδιους κινδύνους, σε αντίθεση με μόλις ένα στα πέντε (19,8%) παιδιά με δύο Ελληνες γονείς. Στην ΕΕ τα ποσοστά είναι πολύ καλύτερα για τα παιδιά με αλλοδαπό γονέα ή γονείς, καθώς απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 31,5%, ενώ τα παιδιά με γηγενείς γονείς σε ποσοστό 18,3%.

Δρ Δημοσθενης  Κωνσταντατος

«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα την ώρα που σύσσωμη η κοινωνία δοκιμάζεται τα βάρβαρα μέτρα

«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών
Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, κάποιες κατηγορίες αντιμετωπίζονται σαν «ιερές αγελάδες».
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξοικονομίσει χρήματα χτυπάει τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, ακόμα και την Παιδεία, αφήνοντος όμως στο απυρόβλητο τα «μεγάλα ψάρια».

Αντί το οικονομικό επιτελείο να θεσπίσει μέτρα για την ανακούφιση των απλών πολιτών, μεριμνά πάνω απ’ όλα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών που βλέπουν τα οικονομικά τους μεγέθη να καλπάζουν.
Αλώβητοι, αμετανόητοι και είρωνες απέναντι στην κοινωνία, οι μεγαλοκαρχαρίες συνεχίζουν να εκβιάζουν και να αποτελούν οι ίδιοι το λεγόμενο «κράτος εν κράτει».
Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν σκανδαλωδώς να κάνουν τα «στραβά μάτια» στο καθεστώς φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών με τις δεκάδες ειδικές ρυθμίσεις και απαλλαγές που διατηρούνται στο ακέραιο.
Ο υπουργός Οικονομικών κάνει τον… «Κινέζο» για τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών (σ.σ. ίσως σε αυτό να βοηθούν και οι επισκέψεις του «τσάρου» στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι!).
Θα μπορούσε να υπάρξει η δικαιολογία της διατήρησης ευρωστίας ενός κλάδου, χάριν της «ανάπτυξης» ή της διατήρησης των θέσεων εργασίας, που ναι, θα αποτελούσε άλλοθι κοινωνικής μέριμνας. Όχι όμως, το συγκεκριμένο θέμα παίρνει διαστάσεις εθνικού σκανδάλου.

Το προκλητικό «σχέδιο νόμου»
Με αφόρητη δυσωδία εφοπλιστικής παρέμβασης, το σχέδιο νόμου που γυρίζει τη ναυτιλία πολλές δεκαετίες πίσω βρίθει από ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πλοιοκτήτες, με τη μείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων, την απαλλαγή τους από μισθολογικά βάρη άλλα και «κρυφά» δώρα.
Αλήθεια οι ναυτεργάτες τι θα απογίνουν; Ποια είναι η μέριμνα γι’ αυτούς;
Η απάντηση απλή, θα μετατραπούν σε εποχικούς, ευέλικτους και φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, στις ανάγκες των πλοιοκτητριών εταιρειών!
Την ίδια στιγμή που ο κλάδος μαστίζεται από την ανεργία λόγω της «πατριωτικής» στάσης των εφοπλιστών να προσλαμβάνουν χαμηλόμισθους αλλοδαπούς ως πληρώματα.
Με την πραγματική ανεργία βάσει των στοιχείων της ΠΝΟ ξεπερνάει το 50% για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων να παραμένει απλήρωτο, βάσει του νέου φορολογικού νόμου που «λησμονεί» τους εφοπλιστές, οι φορολογικοί συντελεστές για τους ναυτικούς τριπλασιάζονται για τα κατώτερα πληρώματα (από 3% σε 10 %) και για τους αξιωματικούς αυξάνονται από 6% σε 15%. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση «αγνοεί» πως με εργασία 8 και 10 μήνες τον χρόνο στο καράβι υπέρ του πλοιοκτήτη, οι ναυτικοί αποτελούν ειδική κατηγορία εργαζομένων.
Το προκλητικό νομοσχέδιο του κ. Μουσουρούλη ικανοποιεί παράλληλα ένα καίριο αίτημα των εφοπλιστών, ο μισθός των Ελλήνων ναυτικών να ισοσταθμίσει να φτάσει τον μέσο μισθό των χαμηλόμισθων αλλοδαπών, που όμως δεν ζουν τον ίδιο φορολογικό εφιάλτη! Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο.
Το συμπέρασμα; Με αυτά τα ντροπιαστικά σχέδια νόμου, η μάσκα του «πατριώτη» εφοπλιστή που συνεισφέρει σε δημιουργία θέσεων εργασίας, πέφτει αφήνοντας το πραγματικό πρόσωπο της διαπλοκής εφοπλιστών – εξουσίας: Ο «ευγενής» κλάδος, όχι μόνο θα συνεχίσει να πλουτίζει ανενόχλητος εις βάρος του κράτους και των πολιτών, αλλά θα απομυζήσει ακόμα και τα όποια οφέλη παρείχε στην Ελληνική κοινωνία μέσω της απασχόλησης.
Φαίνεται πως κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν τον περήφανο Έλληνα ναυτικό, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα πληρώματα του κόσμου, «Φιλιππινέζα» και έρμαιο στα σχέδια των εφοπλιστών που πλουτίζουν σε βάρος τους και σε βάρος του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

newsbomb

Τέλος το Facebook για τους ανήλικους!

Και όμως είναι αλήθεια...

Nέες ανατρεπτικές αλλαγές ετοιμάζονται στο Facebook και όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα δεν θα είναι το ίδιο.

Η Facebook αλλάζει πολιτική και το επόμενο διάστημα θα ζητά στοιχεία της ταυτότητας από τους χρήστες του Facebook και του Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν εισέρχονται ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες...

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία,όπως ήταν στην πραγματικότητα κάποτε το γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Οι ενέργειες της εταιρείας θα είναι άμεσες και οι υπεύθυνοι θα διαγράψουν τους χιλιάδες πλέον ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site με σκοπό να μειωθεί και το spaming αλλά και η τεράστια επιβάρυνση πόρων του διαδικτύου.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους.

Επίσης το Facebook θέλει να είναι σίγουρο ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους!

Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του....

Σημαντικές αλλαγές σίγουρα που κάποιο πονηρό μυαλό θα μπορούσε να πει ότι έρχεται το πλήρες φακέλωμα για όλους...

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας...
- See more at: http://tokafeneiomas.blogspot.gr/2013/01/facebook_30.html#sthash.tMugPDvY.dpuf

McDonald's: Χημεία και τέρατα


McDonald's: Χημεία και τέρατα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, 20:20
Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald's υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου! Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.

Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».

Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonaldʼs αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.

Με αφορμή το συγκεκριμένη αποκάλυψη, ο μικροβιολόγος Geral Zirnstein του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, συμφωνώντας πλήρως με τον Jamie Oliver, δήλωσε πως η χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές είναι απαράδεκτη και πως θα πρέπει χωρίς καμιά άλλη συζήτηση να απαγορευτεί.

Διαβάστε επίσης Βρετανία: Σάλος μετά τον εντοπισμό DNA αλόγου σε μπιφτέκια της Tesco, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, 13:28

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης