Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε»

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ για τη θέρμανση


«Μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντας του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος», αναφέρει,σε σχόλιό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Τι είπαν ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.
Αντιδράσεις από τα κόμματα
Σχετικά με τη σύσκεψη των τριών υπουργών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, εξ αιτίας της αιθαλομίχλης, ο Σκουρλέτης πρόσθεσε στο σχόλιό του ότι "το μήνυμα ήταν σαφές: το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και οποίος αντέξει. Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε".
«Από τη μία η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης. Για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ» επισημαίνει με σχόλιό του σχετικά με την υπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, το ΚΚΕ


Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ν.Μαριάς ανέφερε πως «η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας».
«Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν. Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)