Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

MAΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ "ΦΥΛΑΚΗ" ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΜΑΣ Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα και στην υγεία



Όταν κάποιος δανείζεται και δεν έχει να αποπληρώσει το χρέος, ακολουθεί τις εντολές του δανειστή. Έτσι οι επιταγές της Τρόικα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή και στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.
Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στην  ηλεκτρονική κάρτα, θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές. 
Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου. 
Τι θα γίνει όμως αν χαθεί, κλαπεί; Θα βγαίνει άλλη; Η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας θα είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη. Θα συμβεί ότι και με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Στο τέλος θα προτείνουν τα βιοτσίπ ή ότι πιο εξελιγμένο, το οποίο θα το κουβαλάμε μέσα μας, δεν θα χάνεται και «θα είναι πρακτικό». Έτσι το σύστημα θα γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες, οι οποίοι θα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο. Η κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού στο απόγειό της.

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)