Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί ανοίγουν. (Στουρνάρης - τράπεζες και χαφιέδες)

trapezikoi

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Κάντε ανάληψη των καταθέσεων σας, χρησιμοποιούν τις τράπεζες για  ελέγχο και φακελώμα, ο Στουρνάρης βρήκε νέο συνεργάτη, το τραπεζικό σύστημα για να βάλει άμεσο χέρι στις καταθέσεις.


Το είπε και το έκανε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ζήτησε από τις τράπεζες ραπόρτο για το ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τραπεζικές καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ και ποιες επιχειρήσεις είχαν στους λογαριασμούς τους συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών πάνω από τις 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο οι εφορίες ξεκινούν την άμεση κατάσχεση καταθέσεων από ειδικά διαβαθμισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να μαθαίνουν το ύψος των καταθέσεων και έτσι ύστερα από την έκδοση της εντολής ανοίγματος λογαριασμού οφειλέτη προς το Δημόσιο θα μπορεί με μία απλή κίνηση να εισπράττει την οφειλή από την κατάθεση. Το μέτρο αυτό προκαλεί σύγκρυο στις τράπεζες για εκροή καταθέσεων, αφού οι πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια.


Μέσα σε αυτή την φορολογική ένταση, το άνοιγμα των λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων ενεργοποιείται από τη χρήση του 2011. Οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία που αφορούν το έτος 2011 έως τις 30 Οκτωβρίου 2013 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 για το 2012, ενώ για τα επόμενα έτη η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται έως τις 30 Απριλίου. Η διαβίβαση θα γίνεται απευθείας στη ΓΓΠΣ μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου με τη χρήση διαδικτύου. 

Μετά την παραλαβή των στοιχείων, θα αρχίζουν οι διασταυρώσεις για να αποκαλυφθούν περιπτώσεις κρυφών εισοδημάτων, απόκρυψης τεκμηρίων διαβίωσης και αδήλωτες αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας (ακίνητα, σκάφη αναψυχής, πολυτελή αυτοκίνητα). Γενικά, θα παρακολουθείται κάθε σημαντική απόκλιση από το οικονομικό/συναλλακτικό προφίλ του πελάτη σε σύγκριση με το μέσο δηλούμενο εισόδημα αντίστοιχων επαγγελμάτων ή δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)