Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Οι εφοριακοί κατηγορούν το ΥΠΟΙΚ για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

pic-0-norm.jpgΔριμεία επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαπολύει το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), κατηγορώντας την για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με αφορμή τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, αλλά και τους ελέγχους πόθεν έσχες σε στελέχη της υπηρεσίας.
Οι εφοριακοί κάνουν λόγο για αντιπερισπασμό του ΥΠΟΙΚ, με «στόχο να κρύψει τους νέους σχεδιασμούς για την φορολογική βαρβαρότητα».
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ δηλώνει ότι η ίδια έχει ζητήσει την ενδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο πόθεν έσχες των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ έχει ως εξής:  
«Κατανοούμε πλήρως την αναγκαιότητα, το Υπουργείο Οικονομικών να «αλλάξει την ατζέντα» της επικαιρότητας και να κρύψει τους νέους σχεδιασμούς για την φορολογική βαρβαρότητα, πίσω από ελέγχους του ΣΔΟΕ αρχικά και τώρα πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ελέγχους, στα πόθεν έσχες εφοριακών.
Κατανοούμε πλήρως την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας, να βγει δημόσια με τόλμη και σοβαρότητα και να καταθέσει στοιχεία, αντί για την υποκρισία των διαρροών σε πρόθυμα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια.

Δεν κατανοούμε όμως, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ, θα είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε την υποκρισία, τα ψέμματα, την προπαγάνδα τους.
» Οι εφοριακοί όχι μόνο δεν φοβούνται τους ελέγχους στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους (τις οποίες χρόνια τώρα υποβάλλουν) αλλά αντίθετα έχουμε ζητήσει την ενδυνάμωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, για όλους τους φορολογούμενους, με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε από τις 28.6.2012 και η πολιτική ηγεσία (γιατί άραγε;) αρνείται να υλοποιήσει (συνημμένη η σχετική πρόταση).
» Καλούμε τον υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, ονόματα και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές. Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα των ελέγχων για εμπλοκή δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων στη λίστα LAGARDE και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν προχωρούν;
» Αναμένουμε επιτέλους να ξεκινήσει ουσιαστικά ο έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα και φυσικά να ενημερωθούμε για το αποτέλεσμα του ελέγχου στις δηλώσεις πόθεν έσχες, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, από το παρελθόν μέχρι σήμερα».
Η ΠΟΕ- ΔΟΥ, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, προτείνει:
- Πλήρη εφαρμογή του αυστηρού θεσμικού πλαισίου που ήδη υπάρχει.
- Ενίσχυσή του με νέα μέτρα (όπου κριθεί απαραίτητο), όπως ο καθολικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των εφοριακών, με συγκεκριμένο λογισμικό και χρονοδιάγραμμα
- Ενίσχυση (με προσωπικό και πλήρη μηχανοργάνωση) των Οικονομικών Επιθεωρητών.
- Επέκταση του θεσμικού πλαισίου (που αφορά τους εφοριακούς) σε Υπουργούς, Γεν. Γραμματείς, βουλευτές, γενικά πολιτικά πρόσωπα, Περιφερειάρχες, Νομάρχες, Δημάρχους κ.λπ.
- Αντικατάσταση των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» (για όλες τις περιπτώσεις), με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος η οποία πρέπει να αλλάξει περιεχόμενο και να συμπεριλάβει ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ των περιουσιακών στοιχείων.
Για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής:
«Σκοπός της πρότασης είναι να δημιουργηθούν εκείνα τα νομικά δεδομένα, για να απαγορευτεί σε στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (πολιτικής ή υπηρεσιακής), να εργάζονται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι υπαρκτές οι καταγγελίες στο παρελθόν, για διαπλοκή στελεχών με επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται μετά την ευδόκιμη θητεία τους στο υπουργείο. Και τη στιγμή που οι υπηρεσίες μας είναι στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κάποιοι να συκοφαντούν, για να εξυπηρετήσουν τέτοιες σκοπιμότητες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει:
«Στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργοί και Γραμματείς) και ανώτατα στελέχη της υπηρεσιακής ηγεσίας (Γεν. Διευθυντές κ.λπ.) δεν έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, συμμετοχής σε εταιρείες κλπ) ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, μετά τη συνταξιοδότησή τους, ή την απομάκρυνσή τους με οποιονδήποτε τρόπο, ή της απώλεια της ιδιότητάς τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάλογο γεγονός, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ειδικό πρόστιμο και η σχετική συνεργασία διακόπτεται οριστικά. Παράλληλα χάνει το δικαίωμα οποιασδήποτε μελλοντικής συνεργασίας με το ελληνικό δημόσιο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)