Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Πρώτη Κατοικία ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ



ΙΝΚΑ – ΔΤ 460 06.08.13
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Υπουργό Ανάπτυξης            ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε συζήτηση η σχεδιασμό από την κυβέρνηση για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.
Καλούμε τα μέλη της Επιτροπής σας και τους υπόλοιπους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.
Έχει συνειδητοποιήσει άραγε, ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ?
Έχει συνειδητοποιήσει άραγε, την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης ?
Έχει πραγματοποιήσει ο κύριος Υπουργός Ανάπτυξης κάποια μελέτη ώστε να υπολογίσει τον αριθμό των συμπολιτών μας οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι από 01/01/2013 ?, αν ναι, ζητούμε να δοθεί στην δημοσιότητα.
Έχει πραγματικά ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης κάνει κάποια γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη ?, αν ναι, ζητούμε να δοθεί στην δημοσιότητα.
Έχουν συνεκτιμήσει ο κ. Υπουργός και η κυβέρνηση, το γεγονός ότι δεν γνώριζαν οι δανειολήπτες όταν υπέγραφαν τις συμβάσεις των δανείων τους, τότε που είχαν εισόδημα ότι σήμερα δεν θα έχουν και, ότι, μελλοντικά – σήμερα, τα δάνεια αυτά θα εκχωρούνταν σε εισπρακτικές και τραπεζικές εταιρίες του εξωτερικού ?
Έχουν συνειδητοποιήσει στο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση, ότι, οι χιλιάδες άστεγοι που θα προκύψουν θα αποτελούν απειλή για την κοινωνική ομαλότητα ?
Σε ποια οικονομοτεχνική μελέτη βασίζει ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης την άποψη του ότι μια έναρξη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα είναι επωφελής για την οικονομία μας ?
Η απώλεια της πρώτης κατοικίας των εμπόρων (οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 3869/2010) πως θα επιτρέψει την αναζωογόνηση της Αγοράς ?
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας καλούμε να διαβιβάσετε τα παραπάνω ερωτήματα στον Υπουργό Ανάπτυξης και επίσης σας καλούμε να καταψηφίσετε κάθε πρόταση και οποιονδήποτε νόμο θα επιτρέπει τον πλειστηριασμό πρώτων κατοικιών και θα προκαλέσει την κοινωνική έκρηξη.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)