Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ολετήρες


Την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες, σχεδιάζει η κυβέρνηση των Ολετήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα του υπουργείου Οικονομικών που διατηρεί στενές  σχέσεις με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ήδη εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται μεν σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, πλην όμως  κρίνεται από το κυβερνητικό επιτελείο εξαιρετικά κρίσιμο για τη βελτίωση των ταμειακών ροών των υπό πτώχευση ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών  εποπτεύει ο εξαιρετικά αποτυχημένος υφυπουργός Αποανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς. Όπως είναι γνωστό, από το 1987, ο κ. Σκορδάς εργάσθηκε, από την εποχή που ήταν ακόμα φοιτητής, ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στην ίδρυση και λειτουργία εταιρειών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Χρημάτισε εισηγητής σεμιναρίων σχετικών με την ανάπτυξη πωλήσεων και την οργάνωση ασφαλιστικών εργασιών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) καθώς και στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών (Ι.ΧΟ.Σ.). Επί σειρά ετών είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επαγγελματικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις στις πωλήσεις ασφαλιστικών συμβολαίων στο ενεργητικό του. 

Αυτή η επιτυχημένη του πορεία ως πωλητή ήταν άλλωστε και βασικό κριτήριο στην απόφαση του πρωθυπουργεύοντα σγουγγοκωλάριου να του αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αποανάπτυξης κι όχι το γεγονός ότι είναι Μεσσήνιος, όπως λένε κάποιοι κακοήθεις.

Εν τω μεταξύ, οι ασφαλιστικές εταιρείες περιμένουν την «πρόσκληση» για να καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, σχεδιάζει swap προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων στο μοντέλο που πρώτος λάνσαρε στην Ελλάδα ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με την τεχνική υποστήριξη της GoldmanSucks” Sachs.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο τρέχον έτος και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2014 αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τον κ. Σκορδά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους ασφαλιστές,  που βλέπουν την ασφαλιστική αγορά να συρρικνώνεται ανησυχητικά . Σε πρώτη φάση, η ρύθμιση θα αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση για κάθε ακίνητο που πρόκειται να μισθωθεί. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα είναι προαπαιτούμενο για τη σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου.

Το όλο σχέδιο πάντως αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές τόσο στον κλάδο της κτηματαγοράς όσο και σε αυτόν των ασφαλειών.

Εξυπακούεται ότι επειδή η Ελλάδα είναι γενικά μια σεισμογενής χώρα, με ορισμένες περιοχές της Ελλάδας να παρουσιάζουν υψηλότερη σεισμική επικινδυνότητα σε σχέση με άλλες, τα ασφάλιστρα θα διαφοροποιούνται αναλόγως. Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πτωχεύουν και τις υποχρεώσεις τους θα τις αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος, επιβεβαίωσε πηγή που δεν θέλει να κατονομαστεί.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το παραπάνω "ρεπορταζ" αποτελεί αποκύημα φαντασίας, συντεταγμένο από την Ο.Κ.Τ.Α.Ν.Α. 

Ίσως πάλι και όχι...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)