Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Θα μας βάλουν να πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές! (ΜΕΧΡΙ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ!)

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα την επωμισθούν οι πολίτες μέσω φορολογίας εισοδήματος, ή ακινήτων ή και τα δύο εξετάζει η κυβέρνηση. Έτσι μετά τα δημοτικά τέλη σύντομα αναμ'ενεται να μας "ξεφουρνίσουν" ότι ουσιαστικά θα πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές μας εισφορές!
 
Πρόκειται περί σαδιστών (ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ μπροστά τους ήταν άγγελος Κυρίου), γνωρίζουν ότι το 1/4 του πληθυσμού δεν έχει ευρώ στην τσέπη, ότι όλοι πληρώνουμε παράνομη φορολογία που στηρίζεται σε φανταστικά τεκμαρτά εισοδήματα (τα τεκμήρια διαβίωσης είναι μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που επιβλήθηκαν επί δικαίων και αδίκων, φυσικά αντισυνταγματικά, αλλά ποιός προστατεύει το σύνταγμα;), μας έχουν κάνει να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας, και ουσιαστικά ενοίκιο...ύπαρξης (μας επιτρέπουν να αναπνέουμε, αφού πληρώσουμε), και τώρα είχαν την φαεινή ιδέα. Ποιός να πληρώσει για τις μελλοντικές συντάξεις, και τα νοσήλεια των...υποζυγίων; Μα τα ίδια τα υποζύγια.
 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων , οι οποίες αναμένεται να γίνουν και επίσημα γνωστές τον Οκτώβριο.
 
Το έναυσμα για τις επερχόμενες αλλαγές έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τις πρόσφατες αναφορές του ότι έτσι όπως είναι σήμερα, το ασφαλιστικό σύστημα «δεν είναι βιώσιμο»!'Ετσι αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις δεν γίνονται ποτέ τυχαία, όλοι τους είναι "λαγοί" εν γνώσει τους.
 
Η ατζέντα των αλλαγών στο ασφαλιστικό , όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Τύπος της Κυριακής».θα καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας με την έναρξη ενός νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων.
 
Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, όπως αποκαλύπτει ο «ΤτΚ» είναι ακόμη η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού με σχέδιο-σοκ της τρόικας που βγαίνει από το συρτάρι για να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.
 
Στο σχέδιο αυτό, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ!
 
Η «βόμβα» όμως που κρύβει το σχέδιο αυτό είναι ότι προτείνεται να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα, είτε στην ακίνητη περιουσία!
 
Η πρόταση αυτή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011 από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που είχε έρθει στην Αθήνα και συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, εκπροσώπους τραπεζών, επαγγελματικούς φορείς, εμπειρογνώμονες, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων (και του Εργασίας), τα οποία μάλιστα κατονομάζονται σε κείμενο που έχει στα χέρια του ο «ΤτΚ».
 
Τι θα πρωτοπληρώσει ένας εργαζόμενος των 500 ευρώ; Τον φόρο του σπιτιού του;Τον φανταστικό φόρο εισοδήματος που του επιβάλουν με τα τεκμήρια διαβίωσης;Τα πρόστιμα που θα του επιβάλουν αναδρομικά γιατί δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει τα...δρακουλίνια που έφαγε το 2005 και δεν τα δήλωσε, όπως απαιτούν οι εγκύκλιοι της "Στάζι" του κ.Θεοχάρη ;Προφανώς γνωρίζουν άλλα μαθηματικά, και είναι σίγουροι ότι τα 500 είναι υπεραρκετά για να πληρωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές.
 
Τα πράγματα είναι απλά. Τέτοιους σχεδιασμούς, κάνουν ΄όσοι δεν δούλεψαν ποτέ, πέρνουν 6000 ευρώ το μήνα και το θεωρούν χαρτζιλίκι, και δεν αντιμετώπισαν ποτέ προβλήματα βιοπορισμού στη ζωή τους. Τότε μόνο αδιαφορείς για το τι θα συμβεί στον απλό λαό, γιατί πιστεύεις ότι εσύ δεν θα είσαι ποτέ μέσα σε αυτούς. Ας μην είναι σίγουροι, αυτά είναι συμφωνίες με τον διάβολο, και ο διάβολος δεν κρατάει ποτέ το λόγο του! Αποδεδειγμένο.
 
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)