Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο Θεοχάρης απειλεί: «Λουκέτο» για ένα μήνα εάν παρεμποδιστεί το έργο του ΣΔΟΕ, αλλά μετά από 15 ημέρες!

Κλείσιμο του καταστήματος για 1 μήνα στους επιχειρηματίες που παρεμποδίζουν το έργο του ΣΔΟΕ, Θα προηγείται ακρόαση και μετά 15νθήμερο η εκτέλεση απόφασης «Λουκέτο» για ένα μήνα θα βάζει ο ΣΔΟΕ σε όσους παρεμποδίζουν τον έλεγχομε βία ή απειλές, προειδοποιεί η  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, επειδή η ποινή είναι αυστηρή και απαιτείται ακρόαση του φορολογούμενου στον οποίο επιβλήθηκε , η επιβολή της ποινής θα εφαρμόζεται τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την παράβαση!

Η ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζει, εάν αυτό σημαίνει ότι τα νυχτερινά καλοκαιρινά μαγαζιά, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις από τον ΣΔΟΕ, θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους μέχρι τον επόμενο μήνα όπου και να μπει «λουκέτο», έτσι και αλλιώς θα έκλειναν...


Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,  «στο πλαίσιο της αποστολής της μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 13 ν.2523/97, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.
Επειδή, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ’ όλη την επικράτεια. 


Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας. 

Οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης», καταλήγει η ανακοίνωση.




  


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Μπορεί ο Χαρούλης να είναι ένας  νέος άνθρωπος, νέος στην πολιτική, αλλά αποτυχημένος στα συστήματα πληροφορικής αφού και οι δύο προηγούμενοι εργοδότες του κατέρρευσαν οικονομικά.

Έχοντας τεράστια εμπειρία στην αποτυχία βρήκε την καλύτερη δουλειά, να εργαστεί σε ένα αποτυχημένο οικονομικά κράτος, στην θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, έτσι δεν κινδυνεύει να τον κατηγορήσει κανείς για μία ακόμα αποτυχία. Επειδή όμως έχει σθένος, είναι σκληρός, γίνεται και αδίστακτος, απειλώντας όποιος παρεμποδίσει το έργο του ΣΔΟΕ θα έχει να κάνει με τον ίδιο. Προσοχή ο Χαρούλης δεν αστειεύεται, έχει μεγάλες πλάτες που τον στηρίζουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)