Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Χατζημαρκάκης: συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας λόγω της ευρωκρίσης.

«ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία κέρδισε 114 δισ. ευρώ από την ευρωκρίση

Το κέρδος της γερμανικής πολιτείας από την κρίση στην ευρωζώνη ανέρχεται στα 114 δισ. ευρώ, αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Μάλιστα υποστήριξε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος»
Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία κέρδισε 114 δισ. ευρώ από την ευρωκρίση
Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, στηρίχτηκε σε στοιχεία που έδωσε η Γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού Βουλευτή σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, επιτέλους, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση η γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας λόγω της ευρωκρίσης».
Ο κ. Χατζημαρκάκης , επίσης ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση, με την συγκεκριμένη απάντηση «ομολογεί ότι το κόστος, όχι μόνο του ελληνικού πακέτου, αλλά ολόκληρης της ευρωκρίσης για το Γερμανό φορολογούμενο είναι μόλις 599 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι αντίθετο με την εικόνα που είχαν περάσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους Γερμανοί πολιτικοί, ότι η Γερμανία χάνει από την κρίση».
Περιμένω , κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης. «λίγο μετά τις εκλογές διορθώσεις από την γερμανική κυβέρνηση. Αυτό το τεράστιο κέρδος, δεν μπορεί να το κρατάει στην τσέπη, μια χώρα που έχει ηγεμονικό ρόλο στην ευρωζώνη, γιατί όλα τα κέρδη αυτά βγήκαν σε βάρος του Νότου. Μιλάμε για ένα μηχανισμό που οδήγησε το κεφάλαιο στη Γερμανία γιατί θεωρούσε τη χώρα ασφαλές λιμάνι και τα ομόλογα είχαν άλλη τιμή και το επιτόκιο πήγε πολύ χαμηλά».

Από: Δρ Δημοσθενης  Κωνσταντατοs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)