Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας



ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 461 Παρασκευή 09.08.13

Αναφέρθηκε ο χρησμός : Δεν μπορεί να κρύβεται ο οφειλέτης πίσω από μια προστασία που δεν υπάρχει.
Οι ξανθοί, διά του στόματος των δικών μας μελαχρινών το είπαν.
Ερμηνεία του ΤΡΟΪΚΑΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΜΟΥ:
Ο δανειολήπτης με οφειλή και πρώτη κατοικία που δεν πλειστηριάζεται μέχρι τώρα, ευρισκόμενος για την αποπληρωμή της σε αναμονή απόκτησης εισοδήματος, με μέριμνα της κυβέρνησης που του θεσμοθέτησε έως τότε, την απαγόρευση πλειστηριασμού της, δεν μπορεί να καλύπτεται, από το ένα σκέλος της υπόσχεσης της κυβέρνησης, που θεσμοθέτησε, λογικά μεν αλλά με υπόσχεση με δύο σκέλη που δεν τηρήθηκε, το δεύτερο σκέλος. Δεν τήρησε το ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ δηλαδή.
Δηλαδή, απαγόρευσε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε οφειλέτες εν αδυναμία λόγω της οικονομικής κρίσης, μέχρι την έξοδο από την κρίση και την εκ νέου δημιουργία εισοδήματος στους οφειλέτες αυτούς, έξοδο από την κρίση που δεν επήλθε, μακραίνει δε αόριστα.
Όσοι γνωρίζουν, εμάς στο ΙΝΚΑ μας θυμίζει το : Περιμένοντας τον Γκρουσύ, ….οι αποκαμωμένοι του Ναπολέοντα σε εκείνες τις μάχες στο Βέλγιο κατά του Μπλύχερ για την αποφυγή συνένωσης των Αγγλών – Ρώσων, που, η υποστηρικτική στρατιά που φαινόταν από μακριά να έρχεται, δεν ήταν τα φίλια στρατεύματα του Γκρουσύ, αλλά τα εχθρικά οι Πρώσοι 17.06.1815.
Η πολιτική απόφαση απαγόρευσης πλειστηριασμών, δικαιακά αποτελεί παρέμβαση και διατάραξη των διμερών συμβάσεων, παρέμβαση που δεν επιτρέπεται και που δεν προσβλήθηκε από τις τράπεζες, για λόγους αντιπαροχών, ανακεφαλαιοποιήσεις κ.α.
Παζάρι έγινε, και τότε φάνηκε πως νίκησε η πολιτική ηγεσία, με την απαγόρευση πλειστηριασμών.
Τώρα οι τράπεζες έγιναν από οκτώ σε τρείς δωρίζοντας η κυβέρνηση διά των οργάνων της την μία στην άλλη, για να έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, τελευταίο και απίστευτο το Ταχυδρομικό στην Eurobank.
Αντί να ελεγχθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες και να προσδιοριστεί και να δημοσιευθεί το αποτέλεσμα της έρευνας, του που πήγαν και αν πήγαν εδώ στις γειτονιές της Ελλάδας, σε νόμιμα που είχαν τις προϋποθέσεις δάνεια, η χαριστικά και αγύριστα, η στις νήσους Κέημαν σε λογαριασμούς των Ελλήνων τραπεζιτών, το ΤΧΣ παρέδωσε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυτών, θάλασσες δανεισμών της χώρας από την ΕΚΤ, με αποπληρωμή των δανεισμών αυτών από τους Έλληνες φορολογούμενους με πλήθος νέων φόρων και Χαράτσια πρώτα και δεύτερα, ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ μας ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ τους ΕΦΟΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΚΤ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ τους ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ ΕΛΑΦΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΑΣ.
Καλή αριθμητική δεν είναι αυτός ο συλλογισμός, αυτός ο συνδυασμός. Για σκεφτείτε το λιγάκι, οι λογιστές και οι οικονομολόγοι και εσείς οι δημοσιογράφοι, που μας τρελαίνεται κάθε μέρα με τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ σας Δελτία Ειδήσεων.
Η ανάπτυξη σε εμάς στην Ελλάδα δεν ήρθε, ούτε θα έρθει, επειδή θα βλάπτει την ανάπτυξη που ήδη υπάρχει αλλού, και αυτοί, από αλλού, με τους αντιπροσώπους τους εδώ στην Ελλάδα, παρακωλύουν κάθε πιθανότητα.
 Άλλωστε παρακωλύεται η ανάπτυξη, κυρίως και επειδή δεν μπορείς να δώσεις αξία σε ένα αγαθό που πέφτει από τον ουρανό σαν το μάνα.
«Αν αφήσουμε να παράγει ό καθένας και κάθε χώρα ότι θέλει και ότι μπορεί, τότε θα γεμίσουμε πράγματα που επειδή θα είναι πολλά θα έχουν μικρή τιμή πώλησης και ασήμαντο κέρδος».
Περιμένοντας τον Γκουσύ λοιπόν, στην αποκαμωμένη μάχη, εκεί βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)