Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Οι επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων στην Ευρώπη (ντοκιμαντέρ «Water makes money»)

«Water makes money»

 Το ντοκιμαντέρ «Water makes money» των Leslie Franke και Herdolor Lorenz επικεντρώνεται στις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων στην Ευρώπη. Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη προβολή του και ύστερα από τη διαμάχη των παραγωγών με τη Veolia στα γαλλικά δικαστήρια ο Matthias Kolbeck υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δυστυχώς, η μήνυση της Veolia κατά του φιλμ δεν κατευθύνεται και προς τους Γερμανούς παραγωγούς. Αφού οι γερμανικές δημόσιες αρχές αρνήθηκαν τη γαλλική αίτηση δικαστικής συνδρομής, η γαλλική μητρική εταιρεία ώθησε τη γερμανική θυγατρική της Veolia, να καταθέσει αγωγή εναντίον των Leslie Franke και Herdolor Lorenz, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Η Veolia Γερμανίας αρνήθηκε το αίτημα αυτό αφού το εξέτασε με τη δέουσα προσοχή, για τον εξής λόγο: Το Water Makes money και η γαλλική δίκη προκάλεσε ήδη υπερβολική φθορά της πολυεθνικής, και μια δίκη στη Γερμανία δεν θα κάνει τίποτα αλλά παρά να αυξήσει τη βλάβη.» Μια μικρή νίκη της κοινωνίας των πολιτών από ένα φιλμ που χρησιμοποιούν ως εργαλείο πολλοί ακτιβιστές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλον τον κόσμο.


Σε συνεργασία με τους παραγωγούς του φιλμ, μέλη της κίνησης Ι36, έφτιαξαν μια περίληψη διάρκειας 45 λεπτών του φιλμ και την υποτίτλισαν στα ελληνικά. Παρακολουθείστε την.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)