Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση: Kοινωνική Οικονομία: θεωρία, εμπειρία, προοπτικές (29-5-13)

Kοινωνική Οικονομία: θεωρία, εμπειρία, προοπτικές

KoinOik800prosklisi
Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:00 το βιβλίο Κοινωνική Οικονομία, θεωρία, εμπειρία και προοπτικές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κων/νος Γεώρμας, Δρ. Κοινωνιολογίας, Δημ. Κασσαβέτης, καθ. Πανεπιστημίου Θράκης, Νίκος Ντάσιος, υπ. Δρ. Κοινωνιολογίας και ο Χαρ. Οικονόμου, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πολιτισμού και πολιτικής του Άρδην, Ξενοφώντος 4, στον 6ο όροφο, Σύνταγμα.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σήμερα, εν μέσω μίας από τις σημαντικότερες κρίσεις, η συζήτηση για τη φύση, τις εμπειρίες και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας είναι ιδιαίτερης σημασίας, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και για τη χώρα μας. Αυτό, γιατί η κοινωνική οικονομία, τόσο στο απώτερο παρελθόν όσο και κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να προσφέρει λύσεις σε κοινωνικά, πολιτικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν. Επίσης, η εμπειρία έχει καταδείξει ότι αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομική ανάπτυξη, για μια δικαιότερη διανομή του κοινωνικού πλούτου, για την αντιμετώπιση νέων κοινωνικών αναγκών και για την εμβάθυνση της κοινωνικής και οικονομικής δημοκρατίας. Ακόμα περισσότερο, η κοινωνική οικονομία αποτελεί το μέσο για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας και μιας πολιτείας όπου οι έννοιες της αλληλεγγύης, της ηθικής επιχειρηματικότητας, της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας, της περιεκτικής δημοκρατίας, του γενικού καλού, του συλλογικού εθελοντισμού, του μικροτοπικού, θα καταστούν κυρίαρχες. Το βιβλίο αυτό στοχεύει στον εμπλουτισμό του διαλόγου και της πρακτικής προς μια τέτοια προοπτική.

ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)