Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Google Glasses: οι χάκερς θα μας βγάλουν τα γυαλιά!

google glassesΤα google glasses πλασάρονται από τη google ως augmented reality (αυξημένης πραγματικότητας) συσκευή, καθώς πρόκειται για το πρώτο πολυλειτουργικό μηχάνημα που φοριέται κανονικά. Μέσω του βραχίονά τους, ο χρήστης δίνει εντολές την ώρα που αυτές πραγματοποιούνται μπροστά στα μάτια του. Τα google glasses διαθέτουν λειτουργίες ρολογιού, καιρού, μηνυμάτων, Google+, φωτογραφιών και βίντεο ως επί το πλείστον. Η τελευταία εφαρμογή τους είναι το τράβηγμα φωτογραφίας με ένα άνοιξε-κλείσε του βλεφάρου του χρήστη.
Προς το παρόν, δεν έχει ξεκινήσει η μαζική τους παραγωγή και, αντίστοιχα, η διάθεσή τους στο εμπόριο. Μέχρι τις αρχές του 2014, χρήστες των «μαγικών γυαλιών» είναι κυρίως προγραμματιστές-ερευνητές.

Προτού αποφασίσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας να τα προμηθευτούν, όμως, θα ήταν καλό να γνωρίζουν την ανακάλυψη του προγραμματιστή Τζέι Φρίμαν, ειδικό σε θέματα ελέγχου ασφαλείας για smartphones. Έτσι, αν και οι σχεδιαστές των γυαλιών είχαν εγγυηθεί για τους απροσπέλαστους κώδικές τους, ο Φρίμαν εντόπισε μια δυνατότητα «root», η οποία ενεργοποιείται με τη σύνδεση των γυαλιών σε υπολογιστή και της εκτέλεσης κάποιων εντολών.

Σε απλά ελληνικά, η χαρά του χάκερ, ο οποίος μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των γυαλιών και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του χρήστη, μέσω της οθόνης ενός smartphone. Έτσι, καθώς τα google glasses διαθέτουν μία κάμερα κι ένα μικρόφωνο τοποθετημένα στο κεφάλι του χρήστη, η παρακολούθηση του χάκερ γίνεται πιο απολαυστική από ποτέ. Ο Φρίμαν δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το μόνο που δεν μπορεί να μάθει ένας χάκερ google glasses είναι οι σκέψεις του χρήστη.»
Τουλάχιστον, όχι ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)