Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Φοιτητές διέκοψαν ομιλία της Λαγκάρντ στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Φοιτητές διέκοψαν ομιλία της Λαγκάρντ στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ[ΑΜΠΕ]
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φοιτητές διέκοψαν την Τρίτη ομιλία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Κατά την ομιλία της, η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε πως, για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν.
«Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανίας.

Η τραπεζική ένωση είναι ένα από τα προγράμματα που θεωρούνται κλειδί για τη βελτίωση της οικονομίας των 17 χωρών που μοιράζονται το ευρώ. Θα βοηθούσε να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που τώρα εμποδίζουν τη ροή των πιστώσεων η οποία χρειάζεται για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η Γερμανία έχει δείξει κάποια απροθυμία, όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδότησε μια χαλάρωση της στάσης του νωρίτερα λέγοντας πως η ευρωζώνη θα έπρεπε να προχωρήσει βασιζόμενη στην υφιστάμενη νομοθεσία.
 
 Πηγή:Reuters, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)