Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα, παράδεισος χαμηλού κόστους εργασίας


ependiseisΞεκίνησε ως θεωρία συνομωσίας. Γρήγορα έγινε σύνθημα στο στόμα του «ψεκασμένου» Πάνου Καμένου και των απανταχού θεωρητικών της γερμανικής, νέας Κατοχής. «Οι ξένοι θέλουν την Ελλάδα νέα Κίνα». Όπερ μεθερμηνευόμενο, το Βερολίνο επειδή δεν θέλει να χρηματοδοτεί πλέον απομακρυσμένες μονάδες στην Κίνα επιλέγει να μικρύνει το εργατικό κόστος στη χώρα μας δια της βιαίας οδού και της κάμψης του βιοτικού μας επιπέδου. 

Αφού όμως ο Τράγκας φώναξε, ο Καμμένος ούρλιαξε και τα blogs πήρανε φωτιά, σύντομα το θέμα ξεχάστηκε. Ώσπου την περασμένη εβδομάδα ήλθε να μας το θυμίσει η NOKIA Siemens Networks. Μια εταιρεία που μεγαλοστόμως ανακοίνωσε, παρουσία κιόλας του πρωθυπουργού, επένδυση και άμεση πρόσληψη 150 νέων επιστημόνων για το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας που έχει στο Κορωπί.
Θα πει κανείς «μα τι κακό υπάρχει σε μια ξένη επένδυση όταν η χώρα ήδη διψάει για τέτοιες»; 

Η είδηση λοιπόν που πέρασε στα ψιλά είναι πως η ΝΟΚΙΑ Siemens Network επέλεξε να φέρει στην Ελλάδα τις επενδύσεις της την ίδια ώρα που σε Γερμανία και Φιλανδία περικόπτει θέσεις εργασίας! Μην είναι λοιπόν η διάθεση τους να εξιλεωθούν απέναντι σε έναν λαό που καταδυνάστευσαν και καθύβρισαν για τρία χρόνια; Όλοι εξάλλου θυμούνται τις φιλανδικές κορώνες περί των τεμπέληδων Ελλήνων και των ανίκανων νοτίων. Μην είναι πάλι πως οι Φιλανδοί εσχάτως εκτίμησαν το ελληνικό φιλότιμο και την ευρεσιτεχνία μας; Ούτε το ένα ούτε το άλλο φυσικά δεν είναι. 

Πολύ απλά η επιβεβαίωση των όσων φώναζε ο Τράγκας και ο Καμμένος είναι που οδήγησε τους Φιλανδούς εντός Ελλάδος. Διότι όσο κι αν τους χαρακτηρίζουμε γραφικούς, οι δύο ταγοί κτά της επέλασης των βορείων είπαν και μια αλήθεια. Από την στιγμή που το κόστος εργασίας στη χώρα μας έχει πάει στα Τάρταρα, από την στιγμή που υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια άνεργοι πολίτες και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών με βαριά πτυχία και σπουδές, τώρα είναι η ώρα για την ξένη βιομηχανία να έλθει και να βρει φθηνό κρέας. Να κάνει επενδύσεις στο ¼ του παλιότερου κόστους και να προσλάβει εξαιρετικούς επιστήμονες στο ¼ της τιμής τους. Γιατί το να προσλάβεις σήμερα με 800 ευρώ και μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων (έτσι θα κάνει η ΝΟΚΙΑ) όσους κόστιζαν 2.500 ή και 3.000 ευρώ, είναι πραγματική ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)