Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

σχόλιο για το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

Ο/Η john άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αναλυτικός κατάλογος Ελληνικώ...":

Αυτά που θέλω να πω για να καταλάβει ο κόσμος την σημασία του να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα είναι τα εξής:
Φανταστείτε ότι ζείτε σε μία χώρα όπου παράγει τα πάντα και υπάρχουν όλα τα επαγγέλματα. Αν ο φούρναρης πχ πούλαγε το ψωμί 50€ δεν θα μας ενδιέφερε γιατί ο βενζινάς θα έδινε το λίτρο και αυτός 60€ και ούτω καθεξής. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Το χρήμα θα έκανε κύκλο και όλοι θα ήταν κερδισμένοι. Δεν θα χρειάζονταν δάνεια (σαν χώρα) γιατί απλά δεν θα τους έλειπε τίποτα. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να δουλεύουν ΟΛΟΙ και να μην κλέβουν .!!
Αν όμως σε αυτή τη χώρα της έλειπε π.χ. το πετρέλαιο, για να το πάρει, (εισαγωγή), θα πρέπει να δώσει αντάλλαγμα, σε χρήμα ή εμπόρευμα, (εξαγωγή) . Όταν όμως θέλει να πάρει περισσότερα απ΄ότι δίνει , εκεί υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι θα τα πάρει με πίστωση. Τότε πρέπει να πάρει μέτρα (!!!) το εξής ΕΝΑ : αύξηση της παραγωγής (ανάπτυξη) , αλλιώς θα χρωστάει και θα αυξάνεται το χρέος με ό,τι αυτό συνεπάγεται , (λιτότητα ,δάνεια, τρόικα, ΔΝΤ κλπ , δηλ. ΚΡΙΣΗ) και όχι να προσπαθεί να τα βρει από τα έτοιμα που κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων, θα τελειώσουν, αλλά να βοηθήσει το λαό να παράγει παραπάνω.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Πρώτα απ΄όλα να βρούμε ΤΙΜΙΟΥΣ και σωστούς πολιτικούς. Μην γελάτε ΥΠΑΡΧΟΥΝ απλά πρέπει να τους αναδείξουμε όπου και αν ανήκουν πολιτικά.
Το άλλο που μπορούμε , είναι να υποστηρίξουμε την δική μας παραγωγή για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ επιχειρήσεων για να έχουμε όλοι δουλειές. Πως; Πολύ απλά αν ψωνίζουμε ο ένας από τον άλλο , τότε το χρήμα θα κάνει κύκλο και στο τέλος θα καταλήξει πάλι σε εμάς.
Αν όμως κάποιος «σπάσει» τον κύκλο ,ψωνίζοντας εισαγόμενα , τότε ο επόμενος θα έχει πρόβλημα γιατί θα εισπράξει λιγότερα οπότε θα ψωνίσει λιγότερα . Αν έχει υπαλλήλους θα αρχίσει να απολύει για να μπορεί να αντέξει ή χειρότερα θα κλείσει την επιχείρησή του επειδή κάποιοι θέλουν εισαγόμενα και όχι ελληνικά και μετά ο κύκλος θα αποδυναμωθεί , το χρήμα φεύγει «έξω» και δεν ξαναγυρνάει πίσω, εκτός και αν αυτός που σπάει τον κύκλο έχει τρόπο να το ξαναφέρει μέσα (με εξαγωγές προϊόντων).
Δεν λέω όχι στα εισαγόμενα, ίσα-ίσα που κάποια από αυτά είναι καλύτερα από τα ελληνικά ή χειρότερα, δεν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό. Αν όμως ψάξετε θα διαπιστώσετε ότι από τα ελληνικά, (ότι υπάρχει δηλ), θα βρείτε άριστης ποιότητας προϊόντα.
Το πρόβλημα είναι ότι μετακινούνται κεφάλαια σε ξένα κράτη την στιγμή που τα έχουμε ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ.
Αν κλείσουν επιχειρήσεις με ξένα συμφέροντα που έχουμε στην Ελλάδα , οι Έλληνες εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί θα απορροφηθούν από ελληνικές εφόσον θα έχουν περισσότερη δουλειά. Είναι τεράστιος μύθος ότι τα ξένα προϊόντα είναι καλύτερα από τα δικά μας. Αυτό καλλιεργήθηκε κάποτε για να πετύχουν αυτό που γίνεται σήμερα.
Ψάξτε κάντε έρευνα αγοράς. Τα δικά μας τζην πχ δεν έχουν διαφορά ποιότητας με εισαγόμενα και είναι πολύ φθηνότερα. Είναι εύκολο με το internet να ανακαλύψτε προϊόντα ελληνικά , ελληνικές ευρεσιτεχνίες και πολλά άλλα που δεν βάζει ο νους σας ότι υπάρχουν. Δείτε πχ τι έκανε κάποιος συνάνθρωπός μας για εξοικονόμηση και φανταστείτε να τον υποστηρίξει κάποια εταιρία οικονομικά : http://www.youtube.com/watch?v=hu7eIJG_NSM
 


Αλυσίδες franchise ξένων συμφερόντων κάνουν ζημιά γιατί τουλάχιστον 7% (για να μην πω 60%) των κερδών τους κάνουν «φτερά» στο εξωτερικό. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ που φεύγουν από την ελληνική αγορά ,στην οποία ,εμείς και τα παιδιά μας ψάχνουμε για μια (ποιοτική) θέση εργασίας .
Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ ελληνικές επιχειρήσεις όπως τον Σκλαβενίτη τον Μαρινόπουλο (που έγινε πάλι 100% ελληνική) και πολλές άλλες που δεν έκαναν περικοπές στο προσωπικό λόγω κρίσης ,σε αντίθεση με κάποιες πολυεθνικές φαρμακευτικές κ.α. απολύοντας «ηλικιωμένους» υπαλλήλους !!!.
Θυμηθείτε ... όπως έλεγε και μία παλιά διαφήμιση (δεκαετία 80΄!!!) «…αγοράζοντας εισαγόμενα την πληρώνουμε όλοι» http://www.youtube.com/watch?v=5B0viuGwNwU.
Όταν δίνετε χρήματα κάπου, σκεφτείτε ότι μπορεί να μην τα ξαναδείτε ποτέ και πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)