Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι στην κυβέρνηση

oraia atmosfaira 1Με τη γνωστή ατάκα του αείμνηστου Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση της κυβέρνησης. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο και αναδεικνύεται σε θέμα μείζονος σημασίας για την κυβερνητική συνοχή. Η κυβέρνηση, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία έκανε πίσω και τελικώς απεφάνθη μέσω κύκλων της ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αρκεί κι αν χρειαστεί μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Αλλά μέχρι εκεί.
Ουσιαστικά το Μαξίμου άδειασε για πολλοστή φορά τον αρμόδιο υπουργό Ρουπακιώτη, ενώ παράλληλα αγνόησε την βούληση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων που επιμένουν στην προώθηση του σχεδίου νόμου για την αντιρατσιστική βία.
Περισσότερο εκτεθειμένος είναι βεβαίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενώ είχε προαναγγείλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το ρατσιστικό πληροφορήθηκε ενόσω βρισκόταν ακόμη στην Λειψία ότι το Μαξίμου αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τώρα, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ψάχνονται. Λογικό, αφού έστω για την τιμή των όπλων πρέπει να αντιδράσουν στο “φτύσιμο” που τούς επεφύλαξε η Νέα Δημοκρατία. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να καταθέσουν από κοινού το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, λέγοντας πως όποιος θέλει το ψηφίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)