Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ στην Στοκχόλμη

Χαοτική κατάσταση και ταραχές σε προάστια της Στοκχόλμης 

20130522-1454 ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ.


Στην Σουηδική πρωτεύουσα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετανάστες "έφεραν" το χάος και την καταστροφή. Η κατάσταση έγινε χαοτική με πετροπόλεμο και πολλές πυρκαγιές αυτοκινήτων, γύρω από την Στοκχόλμη. Συνολικά συνελήφθησαν τουλάχιστον οκτώ άτομα. Φοβάμαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει ξεπερνώντας αυτό που έγινε στη Γαλλία πριν μερικά χρόνια, λέει ο 23χρονος σουηδός Kistabon Oscar...
Τις συνέπειες της υποχρεωτικής πολυπολιτισμικότητας αντιμετωπίζουν τώρα στην Σουηδία,μόνο που είναι "αργά πια για δάκρυα". Και αναλογιστείτε ότι η Σουηδία είναι ενα πολύ πλούσιο κράτος με απίστευτες κοινωνικές παροχές.
Εκατοντάδες νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και με μέλη των υπηρεσιών διάσωσης σε προάστια της Στοκχόλμης όπου διαμένουν φτωχοί μετανάστες στη διάρκεια ταραχών που σημειώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Σουηδίας--οι σοβαρότερες εδώ και πολλά χρόνια.
Χθες βράδυ, επίθεση δέχτηκε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ, στα βορειοδυτικά της πόλης, ενώ πυρπολήθηκαν δύο σχολεία και ένα πολιτιστικό κέντρο παρά την έκκληση για ηρεμία που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ.
Οι ταραχές, που σημειώθηκαν σε μία από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συγκλονίζουν την χώρα που φημίζεται για το σύστημά της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ προκάλεσαν διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τόσο την ανεργία στους νέους όσο και την εισροή μεταναστών.
"Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν χθες το βράδυ, οι εμπρησμοί συνδέονται με τις συμμορίες νεαρών και με εγκληματικές συμμορίες", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης Κγελ Λίντγκρεν.
Ο ίδιος είπε ότι χθες το βράδυ συνελήφθησαν οκτώ άτομα και ότι από τα επεισόδια δεν υπάρχουν τραυματίες.
Οι ταραχές αποδίδονται στον θάνατο ενός 69χρονου, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ματσέτα, από τα πυρά αστυνομικών στο προάστιο Χούσμπι αυτό τον μήνα, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε η αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας.
"Ολοι πρέπει να προσπαθήσουν για την αποκατάσταση της τάξης--οι γονείς, οι ενήλικες...", είπε ο πρωθυπουργός χθες Τρίτη στους δημοσιογράφους.
Ύστερα από δεκαετίες εφαρμογής του "σουηδικού μοντέλου" παροχών κοινωνικής πρόνοιας, η Σουηδία περιορίζει από την δεκαετία του 90 τον ρόλο του κράτους.
Ενώ το επίπεδο διαβίωσης, κατά μέσον όρο, παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να μειώσουν σημαντικά την μακροχρόνια ανεργία στους νέους και την φτώχεια, που έχουν πλήξει κυρίως τις κοινότητες των μεταναστών.
Η εφημερίδα Aftonbladet που πρόσκειται στην αριστερά έγραψε ότι οι ταραχές αντιπροσωπεύουν μία "γιγαντιαία αποτυχία" της κυβερνητικής πολιτικής, που έχει προκαλέσει την δημιουργία γκέτο στα προάστια.
Το εθνικιστικό κίνημα "Σουηδοί Δημοκράτες" έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο χρόνο, γεγονός που αντανακλά την δυσαρέσκεια πολλών ψηφοφόρων απέναντι στην παρουσία μεταναστών στη χώρα.
Περίπου το 15% του πληθυσμού είναι ξένοι--το μεγαλύτερο ποσοστό για σκανδιναβική χώρα.
Η ανεργία σε αυτή την κατηγορία πολιτών κυμαίνεται στο 16%, σε σχέση με το 6% που ισχύει για τους Σουηδούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

πηγή: http://www.exponerat.info/tredje-dygnet-nya-kaos-och-krigszoner-runt-stockholm/,  defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)