Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τώρα κατάλαβε ο Ανδρέας το έγκλημα ....που δεν είναι στην κυβέρνηση!

Ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή.

  29 Apr 2013
 Μετά από περίπου ένα χρόνο εμπειρίας από το έργο της τρικομματικής Κυβέρνησης, τα πράγματα είναι πια πεντακάθαρα. Έχουμε επαρκέστατα παραδείγματα. Με κορυφαίο το σημερινό.
Συμπέρασμα;
Η τρικομματική Κυβέρνηση δεν πιστεύει στην πραγματική οικονομία, δεν πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύει στους καθημερινούς ανθρώπους της οικονομίας.
Διατείνεσθε, εσείς της Κυβέρνησης, αναληθώς, πώς πιστεύετε στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.
Οι στατιστικές του ΟΟΣΑ, για τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν το 90% της ελληνικής οικονομίας, σας αφορούν μόνο από θεωρητικής πλευράς.
Κατά βάθος, όμως, πιστεύετε, πώς η οικονομία και η ανάπτυξη είναι θέμα δανείων, Χρημάτων που θα έλθουν από έξω, για να τα μοιράσουν ως λάφυρα οι νικητές των εκλογών, με καθυστέρηση, με ημετεροκρατία, με εξ αντικειμένου διαφθορά.

Το ίδιο αναληθώς ισχυρίζεστε, πώς θέλετε να χτυπήσετε την γραφειοκρατία. Δεν θέλετε.
Και τα τρία κόμματα συμφωνείτε και σε κάθε νέο νόμο, ιδρύετε και μία νέα υπηρεσία, μεγαλώνοντας το κράτος: πχ ρυθμιστικές αρχές, γενικές γραμματείες, γενικές διευθύνσεις.

Δείτε και σήμερα, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπει κάποιος στη ρύθμιση για εισφορές/φόρους!!!!!!!!!!!
Μόνο νοσηρός νους θα μπορούσε να εφεύρει αυτές τις προϋποθέσεις, για να μπει κάποιος οφειλέτης στη ρύθμιση!!!!!!!!!

Οι ρυθμίσεις δεν αφορούν την πραγματική οικονομία. Επιβαρύνονται μάλιστα και με τόκους 8.75%!!!!!!!
Απορώ που οι συνήθεις μεγαλόστομοι δεν έκαναν λόγο για πρωτοφανή κρατική τοκογλυφία!!!!!!!!!!

Ελάχιστη και βραχύτατης διάρκειας θα είναι η χρήση τους και για φόρους και για εισφορές. Δεν θα εισπράξετε ούτε τα μισά από τα χρήματα που υπολογίζετε, θα κλείσουν επιχειρήσεις από τη ρύθμισή σας και σε έξι μήνες θα παρακαλάτε να αλλάξει η ρύθμιση.

Τα ταμεία σήμερα έχουν μετατραπεί σε εισαγγελίες. Τώρα θα μετατραπούν και σε λογιστικά γραφεία!!!!!!
Η γραφειοκρατία εν κατακλείδι, όχι μόνο δεν είναι αντίπαλός σας, αλλά είναι καθοδηγητής σας, σας δίνει γραμμή.

Μόνη, πραγματικά μόνη, πρόταση: την περιέλαβα σε επιστολή μου προς τον υπουργό Εργασίας, με την εμπειρία μου ως πρώην υπουργός Εργασίας, “πάγωμα για 24 μήνες των οφειλομένων, υπό την προϋπόθεση της καταβολής των τρεχουσών οφειλών”.

Η μόνη λύση, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ρευστότητα στα ταμεία και σε διάσωση των επιχειρήσεων.
Θα μπορούσατε να είχατε τεκμηριώσει την πρόταση αυτή κι έτσι να είχατε υπερβεί τις αρνήσεις της τρόικα και με την τεκμηρίωση και την επιμονή σας να είχατε κερδίσει το παιχνίδι. Αντίθετα, με τη ρύθμιση που εισηγείσθε, εμπεδώνεται στους πολίτες η πεποίθηση, πώς στους κυβερνώντες δεν υπάρχει γνώση των συνθηκών που επικρατούν στην πραγματική οικονομία.

Το ειδικό τέλος, ορθότερα ο ειδικός φόρος κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποτελεί νέο μέτρο. Σε σχέση με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που ψηφίσαμε το Νοέμβριο, που ήταν αναλογική, δηλαδή δικαιότερη, φορολόγηση των ακινήτων, η επαναφορά του λεγομένου χαρατσίου, σε συνδυασμό και με τη διατήρηση των υπολοίπων φόρων στα ακίνητα, συνιστά νέο μέτρο. Η οριζόντια μείωση 15%, δεν είναι μείωση σε σχέση με τον Νοέμβριο, αλλά σε σχέση με το χαράτσι του 2011-2012. Σε σχέση με τα όσα ψηφίσαμε τον Νοέμβριο, ο σημερινός φόρος είναι επιβάρυνση, γι αυτό είναι νέο μέτρο.

Με τη δύναμη των παραδειγμάτων:
ΝΙΚΑΙΑ: διαμέρισμα 100 τμ, δεκαετίας, τιμή ζώνης 1300€. Σήμερα πληρώνει ο ιδιοκτήτης 575€! Με το νέο 490(έως 50000 ε προβλεπόταν αφορολόγητο), με τον ενιαίο φόρο που ψηφίσαμε τον Νοέμβριο 135!!!!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: διαμέρισμα 100 τμ, δεκαετίας, τιμή ζώνης 1700€, Σήμερα 690, Με το νέο νόμο 586, Με το νόμο του Νοεμβρίου 225. Κι ακόμη, όπου υπάρχει κι άλλη ιδιοκτησία, τότε πληρώνει ο ιδιοκτήτης και το ΕΤΑΚ, πχ. 25€ για Νίκαια και 60€ για Περιστέρι.

Γι’ αυτό καταψηφίζω το σχέδιο νόμου.
Κρίμα που για λόγους άλλοθι, εντάξατε και θετικές ρυθμίσεις μέσα σε αυτό, όπως πχ. την ενσωμάτωση της Οδηγίας για ταχεία πληρωμή από το Δημόσιο προμηθειών προϊόντων/υπηρεσιών.

Καταψηφίζουμε, ευθυγραμμιζόμενοι με όσα υποστηρίξαμε εδώ, μετά την ψήφιση του τελευταίου προγράμματος τον Νοέμβριο. Είχαμε πει “έως εδώ τα μέτρα, τώρα δουλειά”!!! Την αδράνεια και την αδεξιότητα της κυβέρνησης, δεν θα την πληρώνει ο πολίτης και η οικονομία. Η ύφεση πρέπει να βρει αντίπαλο, αλλά στο πρόσωπο της τρικομματικής κυβέρνησης δεν τον βρίσκει.
Εστάλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)