Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κοσσυφοπέδιο: 20 χρόνια φυλακή για εμπορία οργάνων




Απρίλιος 29, 2013.

Πρίστινα.

Μία μικτή επιτροπή που αποτελούνταν από δύο δικαστές της EULEX και έναν από τοπικό Δικαστήριο, καταδίκασαν σε είκοσι χρόνια συνολικά, τον ιδιοκτήτη της κλινικής ‘Medicus’ και τέσσερις ακόμη, με την κατηγορία της εμπορίας οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν στην κλινική αυτή, που βρίσκεται κοντά στην Πρίστινα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της EULEXJonathan Ratel, η απόφαση είναι λογική αν και δεν τον ικανοποίησε.

Ο Εισαγγελέας είπε ότι τουλάχιστον 24 θύματα υπέστησαν αφαίρεση οργάνων στην κλινική ‘Medicus’, η οποία πρόκειται να κλείσει.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Jonathan Ratel, στην Πρίστινα, είπε ότι οι καταδικασθέντες κατηγορούνται για εγκληματική συνωμοσία, στρατολόγηση, μεταφορά και υπόθαλψη των ευάλωτων ανθρώπων από φτωχές χώρες  και χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και πολέμους.

«Η πρόσληψη αυτών των ανθρώπων ήταν να καταστούν θύματα –δότες,  ώστε τα όργανά τους να μεταμοσχευθούν σε άλλους. Η διακίνηση αυτή έγινε με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα τους κατέβαλαν μετρητά για τα όργανά τους, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι μετά την αφαίρεση των οργάνων τους έχουν ανάγκη συνεχούς ιατρικής περίθαλψης», είπε ο Ratel- σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείοTanjug

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)