Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Την ελληνική αγορά ενέργειας διεκδικούν οι ρωσικές εταιρίες Gazprom και Sintez

Πρώτες στη λίστα των υποψηφίων για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ έχουν αναδειχθεί οι δύο ρωσικές εταιρίες, Gazprom και Sintez, ιδιωτική εταιρία φυσικού αερίου, θέτοντας σε δίλημμα την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφενός  επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους της ιδιωτικοποίησης εταιριών του Δημοσίου, όπως έχει επιβληθεί από τους διεθνείς δανειστές της, αφετέρου δέχεται προειδοποιήσεις εκ μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά του ανοίγματος της ελληνικής αγοράς σε ρωσικά συμφέροντα.







Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Μήπως το μονοπώλιο της ΕΕ και της Αμερικής πρέπει να πάρει ένα τέλος; 
Μας εκβίασαν, μας σκότωσαν, μας εξαθλίωσαν τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν είναι ενωμένη Ευρώπη αλλά η Ευρώπη της "τυραννίας". Δεν περιμένουμε να δώσουν την ενέργεια στους Ρώσους, αφού η «τριτοκοσμική» κυβέρνηση είναι οι μαριονέτες των Ευρωπαίων – Αμερικάνων.

Παρόλα αυτά μας κάνει εντύπωση πόσο περίτεχνα περνάνε τα σχέδια τους, ξαφνικά ασχολούνται όλοι για τις απειλές της Αμερικής και της ΕΕ για να μην πουλήσουμε την ενέργεια στις Ρώσικες εταιρείες. 
Το αυτονόητο είναι να μην ξεπουλήσουμε τίποτα, το συμφέρον μας είναι να  στείλουμε όλους στον αγύριστο. Κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα επέτρεπε το ξεπούλημα, αλλά κατάφεραν να το δημιουργήσουν δεδομένο, εμείς λέμε σε όλους αυτούς, ακόμα και στα ιστολόγια που δημοσιεύουν σχετικά άρθρα:
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΗ – ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ  - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)