Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ.



Το δημοσίευμα που ακολουθεί κυκλοφορεί αρκετές ημέρες στο διαδίκτυο, ὀμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται τώρα αλλά περισσότερο από δύο χρόνια σε χαμηλό μέγεθος.
Το παράδοξο είναι ότι οι κυβερνήσεις παρανομούν αφού υπάρχει απόφαση από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ δεν εφαρμόζεται και η οποία  αναφέρει ότι η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο είναι αντισυνταγματική γιατί αντίκεινται στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος: 1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ότι εκτός από τις ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ, συνεχόμενες παραβιάσεις του Συντάγματος και των ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ αποφάσεων, η κυβέρνηση δημιουργεί εκφοβισμό – τρομοκρατία, αλλά πάνω από όλα εκμηδενίζει την προσωπικότητα των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Φοροδιαφυγή θα υπήρχε αν ο νόμος θα ήταν δικαίος ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  .  Επίσης το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ χρέος όποιο και να είναι, δεν θα μας εξαθλιώσει, δεν θα μας κάνει αυτόχειρες, επιτέλους ας εφαρμοστούν οι νόμοι και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Δεν μπορεί το κράτος να παρανομεί και να απαιτούν από τον πολίτη να ΥΠΑΚΟΥΕΙ





ΠΡΟΣΟΧΗ: το δημοσίευμα που ακολουθεί στηρίζει την προπαγάνδα, τον τρόμο και την κρατική βία.

Μπλόκα της Τροχαίας και για χρέη προς το Δημόσιο!

Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητεί πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν online πρόσβαση στο δίκτυο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα και την ασφάλειά τους, αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους!

Στόχος σε πρώτη φάση είναι τα «μεγάλα ψάρια» που χρωστούν στο Δημόσιο και διαταγή των αστυνομικών είναι να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο Τμήμα όποιος εντοπίζεται να χρωστάει! Το σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα και, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», σκοπός των επιτελών του υπουργείου είναι να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοροφυγάδες.

Το σχέδιο που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από τρεις μήνες αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα και ουσιαστικά εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο πάταξης των νέων μορφών εγκληματικότητας, με αιχμή του δόρατος τα οικονομικά εγκλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα χρέη στο Δημόσιο. Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη.

Κάθε τρεις ημέρες στο στρατηγείο της Οικονομικής Αστυνομίας επανακαθορίζεται το πλάνο ελέγχων, αξιολογείται κάθε περιοχή και ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες μαρκάρονται τα κόκκινα σημεία στον χάρτη και στήνονται τα μπλόκα. Τις ημέρες των εορτών, το μέτρο έχει επεκταθεί σε Θεσσαλία και Κρήτη. Συνεργεία από την Αθήνα μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές και τα ειδικά οχήματα, εξοπλισμένα με online συστήματα, ψάχνουν φοροφυγάδες.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις νέες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. είναι άκρως ενθαρρυντικά και μέχρι στιγμής ένας μεγάλος αριθμός οδηγών που ήταν ασυνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν εντοπιστεί, έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Online εξακρίβωση στοιχείων

Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα περιπολικά και οι μηχανές της Αστυνομίας διαθέτουν τερματικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που μέσα σε ένα λεπτό κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στον ελεγχόμενο πολίτη. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μεταφοράς στο τοπικό Τμήμα για τη διαδικασία που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν γνωστή ως «εξακρίβωση στοιχείων».

Στην Ελλάδα τα περισσότερα περιπολικά διαθέτουν ένα υποτυπώδες σύστημα, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει φορολογικά στοιχεία. Από τον Σεπτέμβριο, μετά την απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, τοποθετήθηκαν αρχικά σε 12 οχήματα νέα τερματικά, τα οποία μέσω ενός σύγχρονου προγράμματος σαρώνουν τα πάντα: από το εάν κάποιος είναι σεσημασμένος ή καταδικασμένος και δεν έχει εκτίσει την ποινή του μέχρι αν χρωστάει στην Εφορία. Το τελευταίο αποτέλεσε την αιτία να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τους κωδικούς προκειμένου να έχει πρόσβαση στα φορολογικά αρχεία.
Ετσι, το οικονομικό επιτελείο έδωσε το πράσινο φως στην Αστυνομία για να χρησιμοποιεί ένα τμήμα του TaxisNet, το οποίο περιλαμβάνει βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Πριν από τα Χριστούγεννα, όπως αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» πηγή της Κατεχάκη, το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. μια λίστα με όσους οφείλουν μεγάλα ποσά από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τα ονόματα χιλιάδων οφειλετών που αν και έχουν βεβαιωθεί από τα δικαστήρια οι παραβάσεις τους, εντούτοις δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών τους.

Η λίστα μπήκε στο online σύστημα και πλέον αν κάποιος από τους ελεγχόμενους βρίσκεται σε αυτή και εντοπίζεται κατά τον έλεγχο, συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Τμήμα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι έλεγχοι να επικεντρώνονται σε ποσά φοροδιαφυγής που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι που χρωστούν λιγότερα θα ξεφεύγουν από τα δίχτυα της Αστυνομίας, το βάρος όμως σε πρώτη φάση ρίχνεται στα μεγάλα ποσά.

Αξίζει να τονιστεί ότι τις τελευταίες ημέρες, όπου οι έλεγχοι βρίσκονται στο κόκκινο, πάρα πολλοί χρεοφειλέτες που ενημερώθηκαν για τα μπλόκα της Αστυνομίας έσπευσαν στις εφορίες προκειμένου να κάνουν διακανονισμό των χρεών τους και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Από τον δρόμο στα κρατητήρια

Ποια είναι όμως η διαδικασία που ακολουθείται από τη στιγμή που εντοπιστεί κάποιος «μαυρισμένος» από την Εφορία ή το ΣΔΟΕ και εκκρεμεί εις βάρος του απόφαση της Δικαιοσύνης ότι πρέπει να συλληφθεί; Η Αστυνομία και η συγκεκριμένη ομάδα που στήνει τα μπλόκα, όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτελεί εντολές και δεν αποφασίζει ποιοι θα συλληφθούν και ποιοι όχι. Αν ελεγχθεί κάποιος και εκκρεμεί σύλληψη ακόμη και για το ποσό των 80 ή 100 ευρώ, τότε θα οδηγηθεί στα κρατητήρια. «Μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει να πληρώσει μια κλήση της Τροχαίας , η υπόθεση να πήγε στο δικαστήριο και να έχει βεβαιωθεί η παράβαση. Και αυτός σε μπλόκο συλλαμβάνεται. Οποιες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί δικαστικά οδηγούν στα κρατητήρια», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οποιος λοιπόν ελεγχθεί και εντοπιστεί από το online σύστημα ότι χρωστά και έχει βεβαιωμένη παράβαση μεταφέρεται στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, οδηγείται δηλαδή στον εισαγγελέα και αυτός στη συνέχεια αποφασίζει τι θα γίνει. Μάλιστα, αν η σύλληψη γίνει Σαββατοκύριακο ή αργία, τότε ο φοροφυγάς θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι την επόμενη εργάσιμη.

Ελεγχος και για ποινικές εκκρεμότητες

Οσα περιπολικά έχουν εξοπλιστεί με το νέο online σύστημα κυνηγούν όλους όσοι έχουν χρέη στο Δημόσιο είτε αυτά αφορούν σε εισφοροδιαφυγή, είτε είναι βεβαιωμένες από τις εφορίες και το ΣΔΟΕ παραβάσεις και έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη. Και δεν είναι μόνο αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο.

Το online σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει και κακοποιά στοιχεία, σεσημασμένους, καταζητούμενους, φυγόποινους. Ουσιαστικά με το που ο αστυνομικός περάσει τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου στο μόνιτορ, γίνεται η σάρωση και αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που μπορεί να κάνει πολλά. Για τον λόγο αυτό, όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το επόμενο διάστημα αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των οχημάτων της Αστυνομίας που θα εφοδιαστούν το νέο hi-tech τερματικό. Ετσι, οι έλεγχοι θα επεκταθούν στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, κάνοντας πολλούς από τους φοροφυγάδες να χάσουν τον ύπνο τους.



(Φωτογραφία από bankingnews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)