Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Κανείς δεν έχει καλέσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λίστα!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Όπως αποκαλύπτει με σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα Έθνος -επικαλούμενη δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος- κανείς δεν έχει καλέσει την υπηρεσία της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποφανθεί αν η λίστα έχει υποστεί αλλοιώσεις. Παρά το γεγονός ότι η συμβολή των εξειδικευμένων αστυνομικών θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική στις εξελίξεις και να δώσει λύσεις και απαντήσεις για τις αλλοιώσεις που έχουν σημειωθεί στη λίστα, οι ειδικοί της υποδιεύθυνσης δεν έχουν κληθεί να συνδράμουν ή να προσφέρουν τις γνώσεις τους στη Δικαιοσύνη.
«Πιστεύουμε ότι λόγω ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, θα υπάρχουν ίχνη στο στικάκι, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητα της επεξεργασίας που έχει υποστεί η λίστα, καθώς και για την πορεία της από… υπολογιστή σε υπολογιστή” αναφέρει στέλεχος της Δίωξης μιλώντας στην εφημερίδα και συνεχίζει: “Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, φέρονται ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς πότε αντιγράφηκε το αρχικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ στο USB memory stick. Δυστυχώς, από την ίδια… “ασθένεια” πάσχει, όπως φαίνεται, και η Δικαιοσύνη, αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν μας έχει καλέσει για οποιαδήποτε βοήθεια, την οποία είμαστε έτοιμοι φυσικά να δώσουμε όποτε μας ζητηθεί», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία φορά που η υπηρεσία είχε κληθεί για να συνδράμει ήταν η υπόθεση Siemens!.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)