Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δεν κινείται τίποτα - Τα ΜΑΤ στο σταθμό του Μετρό - Τα φύλλα επίταξης στους απεργούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Πεπεισμένος ο Κεδίκογλου ότι θα λειτουργήσει το Μετρό μες στο Σ/Κ

Την ίδια ώρα που οι δρόμοι της πρωτεύουσας της χώρας έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι λαμαρίνας, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μένουν έξω από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, το οποίο ανακατέλαβαν τα ξημερώματα. Τι γίνεται με την επίταξη και πότε θα λύσουν το χειρόφρενο; Διαβάστε στο planet-greece όλες τις τελευταίες πλροφορίες...



Ουσιαστικά, από το πρωί στην Αττική δεν υπάρχει κανένα μέσο μεταφοράς, πλην των ταξί!

Όπως εξήγγειλαν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ (αν μη τι άλλο ο τίτλος τους είναι ευφάνταστος) ακινητοποιημένα παραμένουν Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός.
24ωρη απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ την ίδια ώρα ένα απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ θυμίζουν οι δρόμοι της Αθήνας.

Η εισβολή των ΜΑΤ

Eπιχείρηση των ΜΑΤ έγινε στις 03:40,στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων όπου είχαν κλειστεί απεργοί μετά την απόφαση για επίταξη. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκοψαν τις αλυσίδες που είχαν βάλει οι εργαζόμενοι στην είσοδο, μπήκαν μέσα και τους απομάκρυναν, ωστόσο, στην πύλη παραμένουν περίπου 50 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν τρεις προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης είναι σε εξέλιξη και, παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς, καθώς με δικαστικές αποφάσεις οι κινητοποιήσεις έχουν κριθεί παράνομες.




Υπ' ατμόν για κινητοποιήσεις
Συγκέντρωση συμπαράστασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια και πορεία προς το Σύνταγμα όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.

Τις αμέσως προσεχείς ώρες, αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Στα αμαξοστάσια οι πρώτοι εργαζόμενοι με φύλλο πορείας

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι φαίνεται να "σπάνε" μπρος στο θέμα της επίταξης και ήδη οι πρώτοι έχουν ήδη παραλάβει τα φύλλα πορείας και σπεύδουν στα αμαξοστάσια, προκειμένου να πιάσουν δουλειά.

Όπως αναφέρει το etheldrivers, οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι εξονυχιστικοί, με αρκετούς υπαλλήλους του Μετρό να καταγγέλλουν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο αμαξοστάσιο, παρά μόνο αν επιδείξουν ταυτότητες και το απαραίτητο φύλλο πορείας, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να τους έχει επιδοθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας επίταξης του μέσου.

Κεδίκογλου: «Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος»

"Διάλογος δε μπορεί να γίνει αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος", τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λίγες ώρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

"Όλοι έχουν κάνει θυσίες, δε μπορεί κάποιος να απαιτεί την εξαίρεση του", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου.

Π. Λαφαζάνης: Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Σκληρή ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό.

Σε δηλώσεις του από το σημείο ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου".

"Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς", τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η "σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή".






Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
μια γενικευμένη απεργία, σε συνδυασμό με στάση πληρωμών θα μπορούσε να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Έχουμε δικτατορία με κατάληψη στην Βουλή, κανείς από αυτούς που διοικούν δεν είναι εκλεγμένοι από τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)