Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πώς οι μεγάλες τράπεζες χρησιμοποιούν το σκιώδες τραπεζικό σύστημα για να πραγματοποιούν τεράστιες λογιστικές απάτες

Μία απάτη δίχως τέλος, σε εξωφρενικά επίπεδα και με αστρονομικά εμπλεκόμενα ποσά εδώ και πολλά συναπτά έτη...Πρώτο στοιχείο: Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα είναι πλέον μεγαλύτερο τώρα από την αρχή της οικονομικής κρίσης . Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα όχι μόνο αποσταθεροποιεί το σύστημα της οικονομίας , αλλά επιτρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες μαζικής απάτης .
 
Όπως εξηγεί ο Max Keiser, η μαζική απάτη έχει πραγματοποιηθεί κατ’ εξακολούθηση για πολλά συνεχόμενα χρόνια.. καθώς οι τράπεζες μετακυλίουν το παθητικό τους  προς το σκιώδες τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια του λογιστικού ελέγχου – με τη βοήθεια βεβαίως των λογιστικών ελεγκτικών εταιριών  και της εκάστοτε κυβέρνησης .. 

Στο τέλος του εξαμήνου – όταν οι τράπεζες πρέπει να αναφέρουν τον ισολογισμό τους στις Επιτροπές Ρυθμιστικής Λογιστικής – με απλά λόγια την αναφορά του ενεργητικού και του παθητικού τους – κάνουν το εξής «απλό»: τοποθετούν προσωρινά ολόκληρο το παθητικό τους στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα, δεν αναφορούν το πραγματικό τους παθητικό και στην ουσία καθιστούν τα κέρδη «υψηλότερα» από αυτά που ισχύουν πραγματικά....

Και αυτό δεν γίνεται από μερικές μόνο τράπεζες και εταιρίες: Όλες οι εταιρίες που βρίσκονται στη λίστα με τις 1.000 πιο εύρωστες του Fortune «μαγειρεύουν» συνεχώς τα λογιστικά τους βιβλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)