Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αποσύρθηκε η διάταξη που εξαιρούσε ελεύθερους επαγγελματίες από την έκδοση αποδείξεων

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα πάει να μας τρελάνει, είναι τόσο φτηνοί, ανίκανοι και παντελώς άσχετοι που μέσα στην προετοιμασία του φορολογικού νομοσχεδίου συγκρούονται μεταξύ τους. 
Όμως το χειρότερο από όλα είναι ότι μέσα στον σχολιασμό μας αναφερόμαστε στην Τρόικα σαν να είναι αυτή η κυβέρνηση, σαν να μην έχουμε Υπουργό Οικονομικών και ούτε Πρωθυπουργό. Κατάφεραν να αλλάξουν την Δημοκρατία και τους νόμους της χώρας μας σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, στην ονομαζόμενη Τρόικα, που τελικά ούτε εμείς την επιλέξαμε να μας κυβερνά αλλά ούτε την γνωρίζουμε.
Είναι ζήτημα χρόνου πλέον να μιλάμε μόνο γιά την Τρόικα αφού το Κοινοβούλιο θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα....

 Αποσύρθηκε η διάταξη που εξαιρούσε ελεύθερους επαγγελματίες από την έκδοση αποδείξεων
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης    


Αποσύρθηκε η διάταξη που εξαιρούσε ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής.Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης την Τρίτη, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ο ίδιος προανήγγειλε νέα διάταξη τις επόμενες μέρες.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών απάλλαξε όσους παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή μη και πραγματοποιούν ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων, περιλαμβάνοντας σε αυτούς υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και άλλους.
Έτσι, άνοιγε το δρόμο να εξαιρεθούν κατηγορίες φορολογουμένων που θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής.
Με διάταξη νόμου η οποία είναι ήδη έτοιμη και θα κατατεθεί ως τροπολογία στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, οι παραπάνω εξαιρέσεις θα απαλειφθούν.
 

banksnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)