Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Περί λαθρεμπορίου καυσίμων και επιδόματος θερμανσης


πετρελαιο-θέρμανσηςΕπειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία με αφορμή την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, με την πάταξη του λαθρεμπορίου τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση;  Ποιες είναι οι προσπάθειες της για το σοβαρότερο ζήτημα που εδώ και χρόνια ταλανίζει τα οικονομικά επιτελεία όλων των κυβερνήσεων;  Διότι, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, από το 2005 όταν ο τότε υφυπουργός οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, οδηγήθηκε σε «αναγκαστική παραίτηση», δέκα ημέρες πριν υπογράψει  σύμβαση με αμερικανική εταιρία που θα εξασφάλιζε τον απόλυτο έλεγχο  και τη νομιμότητα της διακίνησης των καυσίμων στην Ελλάδα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τι απέγινε εκείνη η σύμβαση που προέβλεπε υπερσύχρονα δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης, συστήματα μαρκαρίσματος και ειδικούς ανεξίτηλους ιχνηθέτες από τα διυλιστήρια με στόχο την ταυτοποίηση των καυσίμων για την αποτροπή τυχόν νοθείας τους; Θα πείτε γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Κόβονται υφυπουργοί που θέλουν να πατάξουν την λαθρεμπορία; Γίνονται και μάλιστα είναι…” ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ” πράγματα, δηλαδή συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα και όχι στο Dallas για παράδειγμα! Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Κατά τα λοιπά, όπως είπε και ο σημερινός υπουργός κος Στουρνάρας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προθέσεις της για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Το περίεργο θα ήταν να μπορούσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)