Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Αθήνα, 15-1-2013 Α.Π. 2/2013
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η έκδοση της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης (αριθ. ΔΙΔΑΔ-ΔΙΡΙΔ/οικ. 559/8-1-2013) συνιστά μια πολιτική πράξη. Η ΕΝΑΠ δηλώνει διαχρονικά υπέρμαχος της ενίσχυσης της κινητικότητας των υπαλλήλων με βάση τον ορθολογισμό και τα πορίσματα της διοικητικής επιστήμης. Όμως εδώ αναμφισβήτητη επιδίωξη, είναι η δίωξη και ο εξοβελισμός από το Δημόσιο των υπαλλήλων που κατέχουν υψηλά τυπικά προσόντα, όσων διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν αξιοκρατικά και όσων είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Όσο πιο νέος και πιο μορφωμένος, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθεί κάποιος εκτός Διοίκησης.
Είναι δυνατόν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντί να εξασφαλίζει το κατάλληλο προσωπικό για την επιτυχή προώθηση της μεταρρύθμισης, να εμφανίζεται ως όργανο συντεχνιών και κατεστημένων συμφερόντων στη Δημόσια Διοίκηση που ενοχλούνται από την παρουσία των προσοντούχων και ανεξάρτητων υπαλλήλων;
Είναι δυνατόν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να φαντάζεται ότι οι εξαγγελθείσες τόσες φορές ως απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα επιτευχθούν χωρίς τους κατάλληλα εκπαιδευμένους και αξιοκρατικά διορισμένους υπαλλήλους;
Είναι δυνατόν να φαντάζεται οποιοσδήποτε πολίτης, ότι η αξιοκρατία στη Διοίκηση θα επιτευχθεί με τη μείωση των υπαλλήλων που είναι αξιοκρατικά διορισμένοι και τη διαφύλαξη εκείνων που διορίστηκαν με χρήση διαφόρων πελατειακών σχέσεων;
Η ΕΝΑΠ καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την Απόφαση αυτή.
Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μελών της αλλά και της μεγάλης δύναμης των προσοντούχων και αξιοκρατικά διορισμένων στελεχών του Δημοσίου, θεωρώντας ότι αυτή η στάση εξυπηρετεί το (πληττόμενο) Δημόσιο συμφέρον. Στην κατεύθυνση αυτή δεν θα φεισθεί μέτρων και πρόκειται να κινηθεί με την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία αλλά και την αναλογικότητα που προσιδιάζει σε μια τέτοιας εμβέλειας αντιεπιστημονική και ανορθολογική κίνηση, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο.
Η ΕΝΑΠ καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να λάβουν θέση για το αν εγκρίνουν την πολιτική του συγκεκριμένου Υπουργείου.
Καλεί επίσης τον κάθε ένα Έλληνα Βουλευτή ξεχωριστά να λάβει θέση και να ελέγξει τον αρμόδιο Υπουργό για την επιχειρούμενη αυτή πολιτική, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το ΔΣ της ΕΝΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)