Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει τις απειλές: Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε

TΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ [με νέες απειλές από τον]

Γιάννης Στουρνάρα: Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε

Γιάννης Στουρνάρας: Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε Μήνυμα σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω και να μην περιμένουν "αμνήστευση", απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Τώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει ότι «από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους».

Αποκλείει πάντως οποιαδήποτε μορφής φορολογική αμνηστία για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία.

«Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του.Ερωτώμενος για την ανεργία των νέων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».



imerisia.gr



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ενώ οι κυβερνήσεις διέθεταν λίστες από πολιτικά και μη πρόσωπα που μετάφεραν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν αλλά απειλούν  όλους τους υπόλοιπους να τα επιτρέψουν για να σωθούν. Το ψέμα και η υποκρισία μαζί με απειλές συνθέτουν την κυβερνητική βία προς τον λαό και όλα αυτά για να ενισχυθούν οι τράπεζες και ταυτόχρονα όποιος χρωστά στο Δημόσιο να αφαιρούνται από τις καταθέσεις του αυτόματα.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)