Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Περισσότεροι από 48.000 νεκροί κατά τους 22 μήνες των συγκρούσεων στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως οι νεκροί κατά τους 22 μήνες που διαρκούν οι συγκρούσεις στη Συρία υπερβαίνουν τους 48.000.

Οι βιαιότητες στη Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 48.000 ανθρώπους, από τους οποίους περισσότεροι από 33.000 ήταν πολίτες, από την αρχή της αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν από 22 μήνες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 33.637 πολίτες σκοτώθηκαν από τις 15 Μαρτίου 2011, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία θεωρεί πολίτες αυτούς που έχουν πάρει τα όπλα εναντίον των στρατευμάτων του καθεστώτος. Ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί ανέρχεται σε 11.926 και αυτός των λιποτακτών σε 1.573, διευκρίνισε αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σ' ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών στα πολιτικά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία σ' όλη τη χώρα.
Σ' αυτούς "πρέπει να προσθέσει κανείς άλλους 968 ανθρώπους που σκοτώθηκαν και η ταυτότητά τους δεν έχει γίνει γνωστή", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών κατά τους 22 μήνες σε 48.104.

Οι απολογισμοί αυτοί όμως δεν συμπεριλαμβάνουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εξαφανιστεί ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, ούτε τους περισσότερους από τους νεκρούς μεταξύ των "Σαμπίχα", των πολιτοφυλάκων του καθεστώτος. Εξάλλου του Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν καταμετρά τους ξένους μαχητές, ο θάνατος των οποίων ανακοινώνεται στη χώρα τους. Αν προστεθούν όλες αυτές οι κατηγορίες, ο αριθμός μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο ΟΗΕ είχε κάνει λόγο για 60.000 νεκρούς. Tο Παρατηρητήριο ανακοίνωσε σήμερα πως ο προσωρινός απολογισμός από μια διπλή έκρηξη που σημειώθηκε χθες Τρίτη στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έχει ήδη φτάσει τους 87 νεκρούς και ενδέχεται να φτάσει τους 100, καθώς συνεχίζεται η αναγνώριση των διαμελισμένων πτωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τραυματίες ανέρχονται σε 150 και η κατάσταση μερικών χαρακτηρίζεται σοβαρή.






Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Πολλές φορές βλέπουμε νούμερα και δεν μας κάνουν καμία εντύπωση, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα τα νούμερα αντιστοιχούν σε ανθρώπινες ζωές. Σε ψυχές που έχασαν την ζωή τους με τον πιο βίαιο τρόπο, αναφερόμαστε σε χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες παιδιά και ακόμα περισσότερους τραυματίες.

Σημαντικό είναι να σταθούμε σε ένα σημείο που αναφέρει το δημοσίευμα στους ξένους μαχητές, δηλαδή σε έναν εμφύλιο ξαφνικά μετράμε ξένους νεκρούς, που το σύνολο  ξεπέρνα τους 100 χιλιάδες μαζί με αυτούς.  Πόσο η προπαγάνδα έχει μπει στην ζωή μας, πόσο οι λεπτομέρειες δείχνουν την πραγματικότητα, πόλεμοι για τα συμφέροντα, χιλιάδες νεκροί για να κερδίσουν οι Δυτικοί.

Το αθώο αίμα που χύνεται στην Συρία, θα είναι η κατάρα που θα χτυπήσει τους υπαίτιους και τα παιδιά τους …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)