Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η Τουρκική Δημοκρατία το 2012: Τα αδιέξοδα της νέο-οθωμανικής μεγαλομανίας, τα προβλήματα με όλους τους γείτονες και η διαρκής ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα.

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης


Σε παλαιότερο άρθρο μας (14/10/2011) με τίτλο Τουρκική Δημοκρατία: Η φαντασίωση του νεο-οθωμανισμού, η αδυσώπητη πραγματικότητα και η γλώσσα του εμπορίου αναφέραμε πως η ραγδαία απομυθοποίηση της εικόνας της «σαρωτικής υπερδύναμης» που συστηματικά καλλιεργούσε επί ολόκληρες δεκαετίες η Τουρκία (ανεξάρτητα αν υπήρξε πραγματική ή όχι) συντελέστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του 2011 παραθέτοντας ειδήσεις από την καθημερινή ειδησεογραφία της περιόδου 1/1/2011 έως 14/10/2011. Την ίδια περίοδο καταγράψαμε την βελτίωση που παρουσίασαν οι οικονομικές σχέσεις μας με την Τουρκία στους τομείς των εξαγωγών και του τουρισμού.
Στο άρθρο που ακολουθεί παρατίθενται ειδήσεις και σχόλια της καθημερινής ειδησεογραφίας της περιόδου 15/10/2011 έως 31/12/2012. Από την προσεκτική μελέτη των ειδήσεων προκύπτει ανάγλυφα η πλήρης αποδόμηση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε όλα σχεδόν τα μέτωπα αλλά με ταυτόχρονη (και ανησυχητική) προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων σε βάρος της Ελλάδος η οποία προφανώς θεωρείται από τους Τούρκους «αδύναμος κρίκος» λόγω της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής αναστάτωσης από την συνεχή εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας, ιδίως στα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής αστάθειας από δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2012:
15 Οκτωβρίου 2011: Τρεις Κούρδισες βουλευτίνες (Λειλά Ζανά, Ντουρσελ Αιντογαν, Αισελ Τουγκλούκ) δικάστηκαν σε τουρκικό δικαστήριο για «την διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση, παραβίαση των νόμων για τις δηλώσεις και για διάπραξη εγκλήματος υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης χωρίς να είναι μέλος της οργάνωσης». Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη τους με συνολικές ποινές …. 150 χρόνων! Προφανώς, η αλυτρωτική προπαγάνδα των επίσημων πρακτόρων της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη, η Τουρκική υποστήριξη στις επεκτατικές φαντασιώσεις των Σκοπιανών ψευτο-Μακεδόνων ή η απροκάλυπτη ενίσχυση του Αλβανικού μεγαλοιδεατισμού σε βάρος της Ελλάδος, δεν εμπίπτουν στις τούρκικες διατάξεις που αφορούν «παραβίαση των νόμων για δηλώσεις»!
16 Οκτωβρίου 2011: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας σε σύνοδο του κόμματος του,  αυτοανακηρύχτηκε σε συνέταιρο του Κυπριακού ορυκτού πλούτου με τον χαρακτηριστικό, προκλητικό του τρόπο: «Σήμερα στην Κύπρο πρέπει όλοι να παρατηρήσουν με προσοχή τις ανεύθυνες κινήσεις των γεωτρήσεων που σαμποτάρουν την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού θέματος. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δικαιούται μονόπλευρα την κοινή περιουσία και τον κοινό πλούτο του νησιού. Εάν κάποιος το υποστηρίζει και μάλιστα προβαίνει σε μονόπλευρες προσπάθειες, τότε θα αντιμετωπίσει και με το παραπάνω τα αντίποινα της Τουρκίας»! Τώρα, αν ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων θεωρεί την Τουρκία ανεπιθύμητο εισβολέα, αυτό αποτελεί μια ασήμαντη μικρολεπτομέρεια….
17 Οκτωβρίου 2011: Η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Έβρου έχει συλλέξει καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός στρατός μεταφέρει με δικά του μέσα λαθρομετανάστες οι οποίοι στην συνέχεια προωθούνται στην Ελλάδα. Στην εξαιρετικά αποκαλυπτική αναφορά που έχει αποσταλεί τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και προς την Διοίκηση της Frontex περιγράφεται μεταξύ πολλών άλλων ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι σωματέμποροι συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους του τουρκικού στρατού οι οποίες τους «διευκολύνουν» να κινούνται ανενόχλητοι προς την ελληνοτουρκική μεθόριο! Οι «προοδευτικοί ανθρωπιστές» όμως, τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και μέσα στην Ελλάδα, συνεχίζουν να ωρύονται θορυβωδώς γιατί η Ελλάδα αποφάσισε (επί τέλους!) να κατασκευάσει συρματόπλεγμα στον Έβρο ή κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή στις πατρίδες τους. Φαίνεται πως το «ξέφραγκο αμπέλι η Ελλάς» βολεύει πάρα πολλούς «φίλους» και εχθρούς για πολλούς (και διαφορετικούς) λόγους ……  
18 Οκτωβρίου 2011: Ο Τούρκος στρατιώτης Ουγούρ Καντάρ υπηρετούσε σε μονάδα του τουρκικού στρατού κατοχής στο Βόρειο τμήμα της μαρτυρικής Κύπρου. Μετά από την τελευταία του έξοδο με σχετική άδεια, πέντε μόλις μέρες πριν πάρει το απολυτήριο του, καθυστέρησε να επιστρέψει στην μονάδα του. Μόλις όμως επέστρεψε, τον παρέλαβε «το πειθαρχείο» όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια για το μεγάλο του «έγκλημα». Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε κώμα, να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου έχασε την ζωή του μετά από νοσηλεία 2,5 μηνών. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ: Κατά την διάρκεια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη, 20 «άγνωστοι» τραμπούκοι ξυλοκόπησαν άγρια τους συγγενείς του θύματος για τον θόρυβο που τόλμησαν να δημιουργήσουν για το συμβάν, στέλνοντας πολλούς στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και τον παππού του θύματος! Ένα μικρό δείγμα τουρκικού «πολιτισμού» που μας κρύβουν επιμελώς τα εγχώρια Σύγχρονα γιουσουφάκια των «μεγάλων» τηλεοπτικών μας σταθμών τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τουρκικές τηλεοπτικές σειρές (που παίρνουν με τις ευλογίες της ΜΙΤ είτε σχεδόν, είτε εντελώς τζάμπα!) και οι οποίες μπαίνουν ανενόχλητες στα σπίτια μας για να μας προπαγανδίσουν το εικονικό και ψεύτικο «νέο-οθωμανικό» μεγαλείο!
19 Οκτωβρίου 2011: Την πιο αιματηρή επιχείρηση των τελευταίων 12 ετών σε οκτώ διαφορετικούς στόχους πραγματοποίησε το PKK, σε δύο περιοχές της επαρχίας Hakkari, αφήνοντας πίσω 26 νεκρούς και 22 τραυματίες (στρατιώτες και αστυνομικούς). Είχε προηγηθεί έκρηξη βόμβας σε Κουρδικές περιοχές με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων (4 αστυνομικοί και 2 πολίτες).  Πριν προλάβει η Τουρκία να συνέλθει από το πολύ σοβαρό αυτό πλήγμα, δύο μέρες αργότερα άλλοι τέσσερις Τούρκοι ένστολοι δέχτηκαν επίθεση στην επαρχία Σίιρτ, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός λοχία και τον τραυματισμό ενός  υπολοχαγού καθώς και άλλων δύο ανδρών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. Στις 23 Οκτωβρίου «διέρρευσαν» πληροφορίες από το τουρκικό επιτελείο, σύμφωνα με τις οποίες, οι κουρδικές επιθέσεις έγιναν με την υποστήριξη και την βοήθεια του Ισραήλ! Το 1974 η τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία έγινε με την υποστήριξη του Ισραήλ, το 2011 η Κουρδική εισβολή στην «πανίσχυρη» Τουρκία, πραγματοποιείται με την «βοήθεια» του Ισραήλ. Έχουν οι καιροί γυρίσματα….
20 Οκτωβρίου 2011: Επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής υποστήριξης εξαπέλησαν οι Τούρκοι ολόκληρη την ημέρα σε όλο το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό και νότιο). Η τουρκική Αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας έκαναν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών, 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή. Την ίδια σχεδόν ημέρα, οι τράπεζες UBS AG και Commerzbank με ανακοίνωση τους αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να μην μπορέσει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να σταματήσει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε πρόσθετο δανεισμό.
25 Οκτωβρίου 2011: Το Ισραήλ προθυμοποιήθηκε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της περιοχής Βαν που επλήγη από μεγάλο σεισμό. Η Άγκυρα αρχικά απέρριψε την προσφορά, αλλά στην συνέχεια «κατόπιν ωρίμου σκέψεως» αποφάσισε να την αποδεχτεί. Το πρώτο δείγμα πως μπορεί να μπει στην άκρη η ρητορική των υψηλών τόνων απέναντι στο Ισραήλ – ανάγκα και οι Θεοί πείθονται….
26 Οκτωβρίου 2011: Ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, δήλωσε  σε συνέντευξη του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι πως «Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταργήσει τη Στρατιά Αιγαίου (πρόκειται για μια στρατιά εκτός ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε το 1975 με απόλυτα επιθετική διάταξη και στόχο την απόβαση σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου), καθώς θεωρεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή από την Ελλάδα». Έσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει πως «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου κάνει παράνομες συμφωνίες, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής (ψευτο) Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τον φυσικό πλούτο, ο οποίος ανήκει εξίσου και στον τουρκοκυπριακό λαό»! Να μας ζήσει και ο νέος αρχηγός που εκφράζει ιδανικά την λαϊκή παροιμία «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!  
Το ίδιο βράδυ, μια νυκτερινή επιχείρηση διείσδυσης στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από έξι μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Προφανώς, η κίνηση αποτελεί μήνυμα του νέου (με τις ευλογίες των ισλαμιστών) αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την ποιοτική διαφοροποίηση της διαχρονικής, τουρκικής επιθετικότητας.
2 Νοεμβρίου 2011: Η Τουρκία έδωσε άδεια απόπλου στο τουρκικό πλοίο Tahrir το οποίο (μαζί με ένα ακόμη πλοίο από την Ιρλανδία) απέπλευσαν με προορισμό τη αποκλεισμένη Γάζα. Οι πρόσφατες (12/9/2011) τούρκικες κραυγές πως «η επόμενη αποστολή θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία» ήταν (φυσικά) μόνο για τα αυτιά των άσχετων. Μόλις η Τουρκία έδωσε την άδεια απόπλου των ακτιβιστών, το Ισραήλ ανακοίνωσε ρητά ότι δεν θα τους επιτραπεί να φτάσουν στον προορισμό τους ώστε να παραδώσουν οι ίδιοι την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό αντιπερισπασμό ξέσπασε τον εαυτό του στον συνήθη παραλογισμό που τον διακρίνει. Μόνο που αυτή τη φορά δεν στόχευε το Ισραήλ ….αλλά την Συρία! Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Ερντογάν, αφού επιτέθηκε στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, δήλωσε ότι «Οι Σύριοι ηγέτες δεν έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις μας. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε ενώπιον των γεγονότων. Πιστεύω ότι ο Συριακός λαός θα αναδειχθεί νικητής. Αυτοί που καταπιέζουν τον ίδιο τους το λαό στη Συρία δεν θα επιβιώσουν. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα εξαφανίζονται. Η λαοκρατία έρχεται»!! Το μόνο που παρέλειψε να αναφέρει ήταν πως από όλα αυτά εξαιρούνται οι Κούρδοι «τρομοκράτες» και οι «ξεδιάντροποι» τουρκοκύπριοι!
3 Νοεμβρίου 2011: Ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες – πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αντικείμενο των συνομιλιών της επίσκεψης το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, το θέμα του φυσικού αερίου (φυσικά και οι τουρκικές απειλές), το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στην εκμετάλλευση και εμπορία του φυσικού αερίου καθώς και η υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρχαιολογίας και τηλεπικοινωνιών. Την ίδια στιγμή στην κατεχόμενη Λευκωσία οι Τούρκοι υπέγραφαν με ανδρείκελα του ψευδοκράτους που διόρισαν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού «συμφωνία» για την από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων της θαλάσσιας περιοχής «που τις ενώνει»! Σε σχετικά κοντινή απόσταση οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν τα πλοία των ακτιβιστών που κατευθύνονταν στη Λωρίδα της Γάζας, ήρεμα και ομαλά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η μεταφορά πάντως της ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τους Παλαιστινίους έφθασε στον προορισμό της με άλλο τρόπο και με διαδικασίες σύμφωνες με το νομικό καθεστώς που διέπει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
17 Νοεμβρίου 2011: Με στόχο το αεροδρόμιο του Καστελόριζου τουρκικά μαχητικά αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E πέταξαν 300 μέτρα πάνω από το νησί στην πιο σοβαρή παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία δύο χρόνια. Τα αεροσκάφη υπολογίζεται ότι έλαβαν 150 περίπου φωτογραφίες και μάλιστα το ένα από αυτά έκανε «σπάσιμο» επάνω από το αεροδρόμιο, προφανώς για να φωτογραφήσει από μια ειδική γωνία κάποια σημεία του αεροδρομίου. Το ελληνικό διάβημα έγινε (να κρατάμε και τα προσχήματα) αλλά φαίνεται πως ο νέος αρχηγός, έπιασε για τα καλά δουλειά!
23 Νοεμβρίου 2011: Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπτουλλάχ Γκιούλ , ζηλεύοντας την δόξα του παραλογισμού που επιδεικνύει τακτικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, έκανε επίδειξη τούρκικου τσαμπουκά κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Λονδίνο, όπως προκύπτει από τις σχετικές δηλώσεις του: «Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη (σ.σ. της Τουρκίας στην ΕΕ) είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για εσάς. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά απώλεια κύρους για λογαριασμό της ΕΕ. Επί πλέον το 2012 μπορεί να συμβεί ακόμα μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η "μισερή" Ένωση (σ.σ. εννοεί την ΕΕ) θα έχει μία μισή προεδρία!». Και για τιμωρία της ΕΕ οι Τούρκοι «Δεν θα λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις που θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι». Πω, πω τι καταστροφή! Τι μεγάλη ζημιά για τους Ευρωπαίους….
24 Νοεμβρίου 2011: Επίθεση δέχτηκε η δεύτερη σε μέγεθος πετρελαϊκή εγκατάσταση της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, από δύο ομάδες ανταρτών του ΡΚΚ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις και ότι είδαν  δύο μεγάλες  «μπάλες φωτιάς» να ξεπηδούν από το διυλιστήριο κατά την επίθεση. Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης σκοτώθηκαν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και ένας ηλεκτρολόγος των εγκαταστάσεων. Δεν έγινε γνωστή καμιά «διαρροή» πληροφοριών αν το Ισραήλ «βοήθησε» και σε αυτή την επίθεση του ΡΚΚ….
27 Νοεμβρίου 2011: Σε μια ευθεία απειλή εναντίον της Τουρκίας, ο στρατηγός Αλί Χατζιζάντεχ (των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν) ξεκαθάρισε πως «σε περίπτωση που επιτεθεί το Ισραήλ ή / και οι ΗΠΑ στην Περσία, ένας από τους στόχους που θα πληγούν είναι το ΝΑΤΟϊκό ραντάρ που βρίσκεται στην Τουρκία, το οποίο εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της υπό δημιουργία πυραυλικής άμυνας. Το ραντάρ στην Τουρκία είναι ουσιαστικά σύστημα της Αμερικής και όχι του ΝΑΤΟ και έχει σαν μοναδικό σκοπό την προστασία του Ισραήλ». Τα ίδια περίπου είπε λίγες μέρες μετά o Χουσεΐν Ιμπραχίμι, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας της ιρανικής βουλής: «Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Αμερικής – Τουρκίας και σε ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν πρώτα θα χτυπήσουμε την αντιπυραυλική ασπίδα στην Μαλάτια της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έπρεπε να συναινέσει στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής. Είναι φυσικό μας δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας». Αναμένεται επειγόντως μια αλά Νταβούτογλου παρέμβαση «Στρατηγικού Βάθους»…..
7 Δεκεμβρίου 2011: Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπιανών για την ερμηνεία του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών (η Ελλάδα είχε εξ αρχής γνωστοποιήσει πως κατά την γνώμη της το Διεθνές Δικαστήριο δεν είχε αρμοδιότητα επί της προσφυγής των Σκοπίων) το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έσπευσε καταϊδρωμένο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση με την ελπίδα ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειες της «Μακεδονίας» για την ενοποίησή της με την Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα εξασφαλίσει υποστήριξη σε νομική βάση». Είναι κοινό μυστικό πως εδώ και πολλά χρόνια Τούρκοι και Σκοπιανοί πολιτικοί τυχοδιώκτες συνεργάζονται αρμονικά εναντίον της Ελλάδος….
15 Δεκεμβρίου 2011: Ο βουλευτής του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΒDΡ) της Τουρκίας Ertugrul Kurkcu, προέβη σε μια ανεπανάληπτη και ιστορική για τα τουρκικά κοινοβουλευτικά χρονικά δήλωση που αφορά την Κύπρο, από το βήμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο προϋπολογισμό: «Στην Κύπρο δεν έγινε ειρηνευτική επιχείρηση αλλά εισβολή, ο Τουρκικός Στρατός είναι κατοχικός και πρέπει να απομακρυνθεί. Ο Κυπριακός λαός δεν τον θέλει!» Οι ισλαμιστές κόντεψαν να πάθουν ομαδική καρδιακή προσβολή – για τους Κεμαλιστές καλύτερα ας μην μιλήσουμε! Πάντως η δήλωση του τούρκου βουλευτή πέρασε στην ιστορία σαν μια θαρραλέα αποτύπωση της πραγματικότητας και της αλήθειας από ένα Τούρκο. 
21 Δεκεμβρίου 2011: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τα τουρκικά συμφέροντα σημειώθηκε στην Συρία, όταν οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο έδαφος της Συρίας. Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο (ακροδεξιός) Lutfu Turkkan ζητώντας εξηγήσεις γιατί «κατάφεραν» να συλληφθούν οι Τούρκοι πράκτορες! Ο πάλαι ποτέ «αδελφός» του Ερντογάν Άσσαντ, έγινε τώρα στόχος και υποψήφιο θύμα στον βωμό της νέο-οθωμανικής μεγαλομανίας!
23 Δεκεμβρίου 2011: Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους την περίοδο 1915 – 1917. Εκτός εαυτού ο Τούρκος πρωθυπουργός άρχισε να παραδίδει μαθήματα ιστορίας σε συνέντευξη τύπου ισχυριζόμενος ότι «Οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν από τους Γάλλους κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας μεταξύ 1945 και 1962 είχαν σαν αποτέλεσμα το 15% περίπου του πληθυσμού της Αλγερίας να σφαγιαστεί από τους Γάλλους μετά το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία!». Παράλληλα δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Νικολά Σαρκοζί ότι «προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο έχοντας εκλογική σκοπιμότητα». Η πληρωμένη απάντηση στον Ερντογάν ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς: Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αχμέτ Ουγιάγχα ζήτησε από την Άγκυρα να μη εμπλέκει την Αλγερία σε διαμάχες με άλλες χώρες.  «Οι Οθωμανοί το 1830 μας παράτησαν στη Γαλλία μέσα σε 3 ημέρες. Ενώ η Τουρκία μέχρι και το 1962 ασκούσε βέτο στον ΟΗΕ σε όλες τις αποφάσεις οι οποίες ήταν υπέρ μας. Αυτό που ζητούμε από την Τουρκία είναι να μην προσπαθεί να βγάζει νέα συμφέροντα πάνω στις δικές μας πλάτες». Είναι να το φυσάει και να μην κρυώνει ολόκληρη η παράταξη των ισλαμιστών;  
25 Δεκεμβρίου 2011: Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους παραδέχτηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν ελληνικά δάση! Πιο επίσημη επιβεβαίωση της πραγματικής αιτίας της πύρινης λαίλαπας που ζήσαμε για χρόνια, δεν μπορούσε να υπάρξει. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε….
27 Δεκεμβρίου 2011: Σκηνικό Ιμίων έστησαν οι Tούρκοι μεταξύ Χίου και Σάμου όταν ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο εξέπεψε σήμα κινδύνου. Το τουρκικό πλοίο που εξέπεμψε το σήμα αρνήθηκε να δεχτεί την ελληνική βοήθεια που προσέτρεξε έτσι ώστε η περισυλλογή του πληρώματος εντός του ελληνικού χώρου αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, να γίνει από τουρκικό παραπλέον σκάφος. Το «σενάριο» αυτό έχει περιγραφεί με απόλυτη ακρίβεια πριν από 36 ολόκληρα χρόνια (7 Ιουλίου 1977) – σχετικό είναι το άρθρο μας 12/1/2009 Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τουρκικός επεκτατισμός
4 Ιανουαρίου 2012: Με πανό που έγραφαν «Δολοφόνε – βρικόλακα Ερντογάν», «Ο δολοφόνος ΑΚΡ θα πληρώσει», «Σταματήστε την κουρδική γενοκτονία» τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, μαζί με Κούρδους, κατήγγειλαν την αιματηρή επίθεση της τουρκικής αεροπορίας στην τοποθεσία Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άμαχοι. Ο Γραμματέας του κόμματος Νέα Κύπρος Μουράτ Κανατλί, διάβασε κοινή δήλωση των διαδηλωτών σύμφωνα με την οποία «Δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία στους Κύπριους, στους Κούρδους και στον άλλο πληθυσμό της Ανατολίας». Η σταδιακή αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται υπό κατοχή από τους υποτιθέμενους «αδελφούς τους» είναι το μόνο ελπιδοφόρο σημάδι στην επίπονη πορεία επίλυσης του Κυπριακού…. 
6 Ιανουαρίου 2012: Ο πρώην πανίσχυρος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ilker Basbug, (το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών και των Ισραηλινών σύμφωνα με Αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές) μετά από εξαντλητική ανάκριση που κράτησε επτά ολόκληρες ώρες, οδηγήθηκε στις φυλακές Silivri, με την κατηγορία ότι ηγείτο «τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι συνωμοτούσε εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Στις τουρκικές φυλακές κρατούνται εκατοντάδες κατηγορούμενοι της περίφημης υπόθεσης «Βαριοπούλα» (απόπειρες πραξικοπήματος που χρησιμοποιούσαν την κωδική αυτή ονομασία) σαν συνέπεια των παράνομων επιχειρήσεων της περιβόητης οργάνωσης Ergenekon – όλοι κατηγορούνται για απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής της κυβέρνησης. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται 58 ανώτατοι στρατιωτικοί (στρατηγοί και ναύαρχοι). Ο αρχηγός του κοσμικού κόμματος της αντιπολίτευσης (Κεμαλιστές) Kemal Kilicdaroglu διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως τα τουρκικά  δικαστήρια «δεν απονέμουν δικαιοσύνη, αλλά απλά εφαρμόζουν κυβερνητικές εντολές». Πάρε τον ένα, χτύπα τον άλλο…..
10 Ιανουαρίου 2012: Ποδαρικό για το 2012 έκαναν οι Τούρκοι με μία πολύ σοβαρή επιθετική ενέργεια. Τουρκικό ελικόπτερο τύπου S-70 για αρκετά λεπτά έκανε χαμηλή πτήση μόλις 70 μέτρα πάνω από τη νήσο Ρω. Για να υποχρεωθεί το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί πάνω από το νησί, η Πολεμική Αεροπορία απέστειλε στην περιοχή δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία αναχαίτισαν εικονικά τους Τούρκους εισβολείς.  Για το περιστατικό αυτό η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
11 Ιανουαρίου 2012: Έγινε γνωστό πως στο τελευταίο δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2011, αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλίτ Χαμπίπογλου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λάζλο Τόκες. Το δηλητήριο που έσταξαν και το θράσος που επέδειξαν οι οργανωμένοι πράκτορες της Άγκυρας, δεν περιγράφεται – ας δούμε ποια είναι τα «εγκλήματα» της Ελλάδος που «καταγγέλλουν» τα εκπαιδευμένα όργανα της τουρκικής ΜΙΤ: η «τουρκική» ταυτότητα της Μειονότητας δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα,  η πολιτεία αντί του όρου «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» χρησιμοποιεί την ορολογία «Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», όσοι ανήκουν στην μη αναγνωρισμένη συλλογικά ως «Τουρκική», Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σύλλογοι, που περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τούρκος-Τουρκικός» έχουν απαγορευτεί, η ίδρυση νεότερων δεν επιτρέπεται, αν και υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα το πρόβλημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα, την περίοδο 1955-1998, 60.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης «μη έχοντες Ελληνική εθνική καταγωγή» υπέστησαν αφαίρεση της ελληνικής τους ιθαγένειας δυνάμει του καταργηθέντος άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (ο αθεόφοβος μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – σχετικό είναι το αναλυτικό άρθρο μας 4/9/2009 για την  Συνθήκη της Λωζάνης ),  η «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατέχει αυτονομία στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα και πως η αυτονομία αυτή ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί με πρακτικές που ξεκίνησαν με τη Χούντα των Στρατιωτικών του 1967 και συνεχίστηκαν μετέπειτα, λόγω της μη εφαρμογής του καθεστώτος της αυτονομίας με τον προβλεπόμενο στη Συνθήκη τρόπο, έχουν προκύψει πληθώρα προβλημάτων στο θρησκευτικό και εκπαιδευτικό πεδίο, η μειονοτική εκπαίδευση απέχει πολύ από το να παρέχει σύγχρονους μεθόδους εκπαίδευσης, οι οικογένειες που θέλουν να παρέχουν μια καλή εκπαίδευση στα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα στείλουν σε δημόσια σχολεία αντί των μειονοτικών. Ως προς το θρησκευτικό πεδίο, ο ίδιος κύριος ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας τους μουφτήδες που έχει εκλέξει η Μειονότητα, έχει διορίσει άλλους στη θέση αυτή, και παρότι τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την επίλυση του προβλήματος, το ζήτημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι λόγω του εκλογικού πλαφόν που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχει κλειστεί και ο δρόμος της εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελληνική Βουλή! Τα ίδια ακριβώς (σε καρμπόν) επαναλήφθηκαν στη 5η Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (19-20 Απριλίου 2012) , στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις Μειονότητες, που διοργανώθηκε στη Γενεύη στα τέλη Νοεμβρίου 2012 και σε άλλα διεθνή βήματα – σε όλα συμμετέχουν τα όργανα της τουρκικής ΜΙΤ (με πρώτη την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης») και επαναλαμβάνουν την ίδια προπαγάνδα σε κάθε διεθνές βήμα από την ίδια ομάδα ανθρώπων!
Από όλα αυτά τα εξωφρενικά εκείνο που εξοργίζει περισσότερο απ΄ όλα είναι η «επίκληση της αμοιβαιότητας». Όταν ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης ξεριζώθηκε βιαίως από τα σπίτια του με διωγμούς, δολοφονίες, βιασμούς, πογκρόμ, λεηλασίες, επιλεκτικές φορολογικές επιδρομές, εξορίες και απαγόρευση να κάνει ακόμα και την προσευχή του στα δικά του σχολεία, οι «άνθρωποι» αυτοί επικαλούνται «αμοιβαιότητα» ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Επικαλούνται την «Συνθήκη της Λωζάνης» την οποία ξεφτίλισαν τόσο πολύ ώστε δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο (έτσι, για δείγμα) που να σεβάστηκαν! Επικαλούνται αυτονομία όταν η «αντίστοιχη» αυτονομία στην Ίμβρο και στην Τένεδο, κατοχυρωμένη όχι αορίστως αλλά με ρητά νομικά κείμενα, πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός από 92% που ήταν το 1923 σε λιγότερο από 1% σήμερα! Για να μην θυμηθούμε το πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ο θεσμός 17 ολόκληρων αιώνων για τους Τούρκους είναι σήμερα νομικά….. ανύπαρκτος!) και των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ή ότι ο τουρκικός εκλογικός νόμος προβλέπει πλαφόν 10% και όχι 3% που προβλέπει ο «αντιδημοκρατικός» ελληνικός εκλογικός νόμος! Το έχουμε ξαναγράψει: Τα όργανα του τουρκικού επεκτατισμού θα ήταν γραφικά αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα, ιδίως για τους ανιστόρητους….
16 Ιανουαρίου 2012: Έλληνες συνοριοφύλακες ζήτησαν από τούρκο δουλέμπορο και 40 λαθρομετανάστες που τον συνόδευαν να παραδοθούν στον παραπόταμο του Έβρου Εργίνη. Ο τούρκος δουλέμπορος αντί απάντησης άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, από την ελληνική και την τουρκική πλευρά και αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την σύλληψη του δουλέμπορου καθώς και των 40 λαθρομεταναστών.
17 Ιανουαρίου 2012: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ αναφερόμενος στη διστακτικότητα των ΗΠΑ να “μοιραστεί” την αμυντική τεχνολογία με τους ισλαμιστές της  Άγκυρας διατύπωσε μια καινούργια άποψη: «Αντίπαλοι μας δεν είναι πλέον οι γειτονικές χώρες. Οι νέοι ανταγωνιστές για τον τουρκικό λαό είναι σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες»! Ο λόγος; Το «ξεκλείδωμα» του λογισμικού των αεροσκαφών F-35. Έτσι, για μην νομίσουμε πως κάτι άλλο τρέχει…..
20 Ιανουαρίου 2012: Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την «επ’ αόριστον αναβολή των κοινών εργασιών του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας». Δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει πως «οι συγκεκριμένες δράσεις θεωρούνται από την Αθήνα πολύ χρήσιμα εργαλεία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών αλλά οι εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο και ο «προγραμματισμός» της σημερινής κυβέρνησης δεν επιτρέπει την διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης», προσθέτοντας πως «για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση θα συνέλθουν σε ένα κοινό σώμα ώστε να προωθήσουν όλα αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε συμφωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Μένει να δούμε αν θα ξαναγίνει ποτέ στο μέλλον Ελληνο-Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο….
25 Ιανουαρίου 2012: Η Διεθνής Οργάνωση Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα / Human Rights Watch με την Έκθεση της για το 2012 εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας. Η Έκθεση αναφέρει ότι δεν μπορεί η Τουρκία να καταγγέλλει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες χώρες, όταν σ' αυτήν την ίδια φυλακίζονται δημοσιογράφοι, Κούρδοι ακτιβιστές και προσωπικότητες που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση. Μήπως ένα αντίγραφο θα έπρεπε να αποσταλεί στους ανιστόρητους μισθοφόρους της τουρκικής ΜΙΤ που δράνε ανενόχλητοι στην Ελληνική Θράκη;
2 Φεβρουαρίου 2012: Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρεζ, τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη προσβολή που υπέστη στο Νταβός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να του το ανταποδώσει: Κατηγόρησε την Τουρκία και τον πρωθυπουργό της ότι ενισχύουν τον εξτρεμισμό της περιοχής χρηματοδοτώντας την ισλαμική Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων Δολαρίων. Η μεγαλομανία των ισλαμιστών δεν τους αφήνει να αναλογιστούν την παροιμία Να φάμε δεν έχουμε, ρεπανάκια για την όρεξη….
3 Φεβρουαρίου 2012: Ο Τούρκος πρόξενος στην Αθήνα Κερίμ Ουράς θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί σαν «προστάτης» των μουσουλμάνων που η Τουρκία έστειλε (και στέλνει) μεθοδικά και σχεδιασμένα στην Ελλάδα από την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και αλλού! «Πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα!». Ας ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους οι πολυπληθείς ημέτεροι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που πιστεύουν ακόμα πως επιτρέποντας την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που λόγω του θρησκεύματος τους αποτελούν παιχνιδάκι στα χέρια της τουρκικής ΜΙΤ, εξυπηρετούν ανθρωπιστικό έργο…
8 Φεβρουαρίου 2012: Καβγάς καφενείου μεταξύ του διάσημου Αμερικανού νομπελίστα συγγραφέα Πολ Οστερ και του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ. Ο Πολ Οστερ σε δήλωση του σε άλλη τουρκική εφημερίδα (Χουριέτ) ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στις φυλακές». Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στον Αμερικανό συγγραφέα ξεδιπλώνοντας το επικοινωνιακό του ταλέντο: «Αχ τι κρίμα, κι εμείς που βασιζόμασταν σ' εσένα! Αλήθεια ποιον ενδιαφέρει εάν θα έρθεις ή όχι; Θα χάσει η Τουρκία το κύρος της; Είναι υποκρισία να μην έχεις πρόβλημα να επισκέπτεσαι το Ισραήλ. Εκεί δεν καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα;». Η απάντηση του Πολ Όστερ δεν άργησε να έρθει: «Όποια κι αν είναι η ιδέα του Ερντογάν για το Ισραήλ, εκεί τουλάχιστον υπάρχει ελευθερία της έκφρασης». Και το σχόλιο της Ραντικάλ: Ένα από τα τελευταία πράγματα που περίμενε κανείς είναι να δει τον Ερντογάν σε έναν καβγά καφενείου με έναν διάσημο συγγραφέα όπως ο Πολ Οστερ….
9 Φεβρουαρίου 2012: Νέα επίθεση Κούρδων ανταρτών εναντίον τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην ιρακινή μεθόριο, στη νοτιανατολική Τουρκία. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν πέντε νεκροί (ένας στρατιώτης και τέσσερις μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος). Υπενθυμίζεται ότι από το 1984 που ξεκίνησε η ένοπλη επανάσταση των Κούρδων στην Τουρκία έχουν σκοτωθεί  περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι (αντάρτες, στρατιώτες και άμαχοι). Οι μεγαλομανείς νέο-οθωμανοί με τις επεκτατικές βλέψεις αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα τους μέσα στα σύνορα της σημερινής Τουρκίας….
14 Φεβρουαρίου 2012: Κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας θεωρείται το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε ο νέος αρχηγός της ισραηλινής Αεροπορίας, με προορισμό την Αθήνα. Ο υποπτέραρχος Αμίρ Έσελ ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2012 και συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη. Αυτά βλέπουν οι Τούρκοι και γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί….
15 Φεβρουαρίου 2012: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών, από την περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου. Αργότερα, δύο από τα τουρκικά F-16 έκαναν απροειδοποίητη υπέρπτηση σε ύψος  3.700 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα….
16 Φεβρουαρίου 2012: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Το επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το φυσικό αέριο, η ενεργειακή ασφάλεια καθώς και η υπογραφή συμφωνίας Κύπρου - Ισραήλ για τον συντονισμό των Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης, μια στρατιωτική συμφωνία στρατηγικής σημασίας η οποία θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να παρέχουν προστασία σε ολόκληρη της ΑΟΖ της Κύπρου συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και στον εναέριο χώρο άνωθεν του χερσαίου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας της Κύπρου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «Ενόψει και του γεγονότος ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων έχουν επιβεβαιωθεί και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ισραήλ, η προσπάθειά μας θα είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους με στόχο πάντα την ευημερία των λαών των δύο χωρών, αλλά και την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» Αναφερόμενος στην προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας τόνισε ότι «Εάν η τουρκική ηγεσία, όπως η ίδια δηλώνει, πραγματικά ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει υποχρέωση να σέβεται την κυριαρχία των κρατών, καθώς και τη διεθνή νομιμότητα». Από την δική του πλευρά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στις πολλές ευκαιρίες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας με νόημα πως η επίσκεψη είναι το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή.
21 Φεβρουαρίου 2012: Σε μια πρωτοφανή για τα γνωστά τουρκικά δεδομένα παράσταση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε (κεκλεισμένων των θυρών) στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε ίση μεταχείριση των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων της χώρας, δίκαιη μεταχείριση στις δημόσιες επιδοτήσεις για θρησκευτικούς – λατρευτικούς σκοπούς, στην εκπαίδευση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σαν νομική οντότητα καθώς και την δυνατότητα ανέλιξης των μελών της ελληνικής μειονότητας μέσα στην ιεραρχία του τουρκικού Δημοσίου, κάτι που σήμερα πρακτικά απαγορεύεται. Υπάρχει άφθονο πεδίο στο οποίο μπορούν οι ισλαμιστές να δείξουν «δημοκρατικότητα». Το ερώτημα είναι αν θέλουν πραγματικά να το κάνουν ή αν απλά ρίχνουν στάχτη σε διάφορα μάτια «χρήσιμων ηλιθίων»……..
27 Φεβρουαρίου 2012: Η Τουρκία ζήτησε από τις δύο ισραηλινές εταιρείες αερομεταφορών (El-Al και CAL) να ενημερώνουν την τουρκική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας «10 μέρες πριν» από κάθε πτήση «για να εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά». Η υπερβολική αυτή απαίτηση της Τουρκίας με την δικαιολογία ότι «μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία τα οποία δεν δηλώνονται και πιθανή πτώση τους εντός της τουρκικής επικράτειας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον» ουσιαστικά έκλεισε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας προς τα πολιτικά αεροσκάφη του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ρωσία & Ουκρανία (όπου ζουν πολλοί Εβραίοι που ταξιδεύουν από και προς το Ισραήλ) περνούν μέσα από την Τουρκία και η παράκαμψη της Τουρκίας σημαίνει οικονομική ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων σε καύσιμα. Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στην ΙΑΤΑ ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανάλογου εμπάργκο στα λιγοστά δρομολόγια τουρκικών εταιρών που περνούν μέσα από το ισραηλινό FIR.
2 Μαρτίου 2012: Άλλο ένα θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην θέση Βοδολίβαδο Έβρου όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, στρίμωξαν τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα (τι άλλο;) λαθρομετανάστες, ζητώντας τους να παραδοθούν. Οι Τούρκοι απάντησαν με πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα προκαλώντας τα καταιγιστικά πυρά της ελληνικής πλευράς. Ένας Τούρκος δουλέμπορος τραυματίστηκε και συνελήφθη μαζί με ένα Πακιστανό. Δύο άλλοι Τούρκοι δουλέμποροι διέφυγαν στην τουρκική όχθη όπου τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες αναμένοντες Τούρκοι στρατιωτικοί. Οι Τούρκοι συνεχίζουν μεθοδικά να φορτώνουν την Ελλάδα (κατά προτίμηση) με Πακιστανούς λαθρομετανάστες, για να μπορεί κάποτε ο κάθε Πρόξενός τους να αυτοανακηρυχτεί σε προστάτη τους!
4 Μαρτίου 2012 : Διαδηλώσεις Αλεβιτών στην Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική σήμανση των σπιτιών τους στην περιοχή Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας με μπογιές στα πρότυπα όσων προηγήθηκαν την νύχτα των κρυστάλλων στην ναζιστική Γερμανία ή στα σπίτια των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης πριν από το πογκρόμ των Τούρκων την νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955. Οι Αλεβίδες είναι μια θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα (θεωρείται ένας από τους κύριους κλάδους του Σιιτισμού), με δεκάδες εκατομμύρια μελών σε ολόκληρη την Τουρκία. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως «είναι δουλειά μερικών πιτσιρικάδων και όχι προάγγελος επίθεσης» για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση του Χουσεΐν Γκιουζέλγκιουλ, προέδρου του Αλεβίτικου Ινστιτούτου Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ: «Αποκάλεσαν τους υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης του βιβλιοπωλείου Ουμούτ «καλά παιδιά». Μετά αποκάλεσαν το δολοφόνο του Χραντ Ντινκ πάλι «παιδί». Τώρα αποκαλούν και αυτούς που σημάδεψαν τα σπίτια μας «παιδιά»! Οι ισλαμιστές φαίνεται να υποκαθιστούν επάξια του Κεμαλιστές στις φασιστικές πρακτικές τρομοκράτησης μειονοτήτων – θρησκευτικών ή εθνικών…….. ΄
6 Μαρτίου 2012: Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε πως «σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό ζήτημα η Βόρεια Κύπρος μπορεί να ενσωματωθεί στην Τουρκία» για να εισπράξει ένα ολοσέλιδο «Αι σιχτίρ κι εσένα!» στην εφημερίδα Aφρίκα ο εκδότης της οποίας μετρά δύο απόπειρες δολοφονίας του από γνωστούς – άγνωστους πράκτορες της ΜΙΤ. Η αντίδραση των Τουρκοκυπρίων που δεν θέλουν καμιά απολύτως «ενσωμάτωση» με την Τουρκία αρχίζει να παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που μπορεί να κουκουλώσει η Άγκυρα…..
11 Μαρτίου 2012: Η συζήτηση στην Τουρκία για την μετά-Ερντογάν εποχή έχει ανοίξει με βάση πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες έχει ακόμα δύο χρόνια ζωής. Αν και είναι εύλογο το να είναι κανείς δύσπιστος και επιφυλακτικός απέναντι σε παρόμοια σενάρια, δεν πρέπει να τα περνάει απαρατήρητα ιδίως όταν είναι γνωστό πως η Τουρκία έχει μετατρέψει την προβοκάτσια σε πραγματική επιστήμη και όταν γνωρίζει πως ο σημερινός διοικητής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που είναι φανατικός ισλαμιστής και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει μελλοντικά τον Ταγίπ Ερντογάν, έχει στην καριέρα του σχεδιάσει….. άπειρες προβοκάτσιες!
13 Μαρτίου 2012: Διέρρευσαν φωτογραφίες-σοκ από ομαδικούς τάφους Κούρδων ανταρτών που κάνουν εμφανή την βιαιότητα που χαρακτηρίζει τον μακρόχρονο πόλεμο με τους Τούρκους. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ προέρχονται από τις περιοχές Νταργκετζίτ, Γκιουτσλούκονακ και Σιλόπη.  Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το παράρτημα Ντιαγιαρμπακίρ της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), σε 20 διαφορετικές πόλεις των Κουρδικών Νομών, υπάρχουν 253 ομαδικοί τάφοι και σε αυτούς είναι θαμμένα 3.248 άτομα.  Όλα τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν με βάση τις προσφυγές που έγιναν στην IHD από άτομα που έχασαν συγγενείς τους ή από αυτόπτες μάρτυρες διαφόρων περιστατικών. Παρ΄ όλα αυτά, δεν είναι ακόμα γνωστός ο συνολικός αριθμός ομαδικών τάφων που δημιούργησαν οι Τούρκοι για να πνίξουν την κουρδική εξέγερση. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία αποδίδονται σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους - αγνοουμένους  από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Οι ομαδικοί τάφοι «εχθρών» της Τουρκίας φαίνεται πως γίνεται το εθνικό χόμπυ της γειτονικής μας χώρας……….
14 Μαρτίου 2012: Το ανδρείκελο του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο που υποδύεται τον «ηγέτη» των φιμωμένων Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, έδωσε μια παράσταση «επίσημης επίσκεψης» στην Άγκυρα για να δηλώσει πανηγυρικά  πως «υπάρχει ομοφωνία» Άγκυρας και ψευδοκράτους για το Κυπριακό! Αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς……
21 Μαρτίου 2012: Ο πόλεμος εξουσίας που μαίνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας σπάνια εκτίθεται στην δημοσιότητα τόσο ανοικτά. Μια φράση-απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου προς τον Ισραηλινό ομόλογό του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν  («Κανείς δεν θα μπορέσει να μας εκβιάσει») είδε το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία μαζί με πολλές άλλες εξαιρετικού ενδιαφέροντος πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο: Διεξάγεται μια πολιτική διαμάχη μεταξύ Εργντογάν και Γικουλέν – μια αινιγματική προσωπικότητα που για να αποφύγει τη φυλάκιση από το κεμαλικό καθεστώς εγκατέλειψε την Τουρκία το 1998 και από τότε ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, από όπου διευθύνει μια ολόκληρη αυτοκρατορία η οποία είναι (επιφανειακά) πνευματικο - θρησκευτική. Ο Φετουλλάχ Γκιουλέν υποστηρίζει αποφασιστικά τους Τούρκους ισλαμιστές αν και θεωρείται άνθρωπος της CIA. Το κίνημα του επιδιώκει την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λειτουργεί 85 ισλαμικά σχολεία μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες (και σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Αφρικής) όπου διδάσκονται ο «τουρκικός πολιτισμός», η τουρκική γλώσσα και η ισλαμική θρησκεία, με κρατικές επιδοτήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης καθώς και πολλές χορηγίες - μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι γενναιόδωρες χορηγίες του Μπιλ Γκέιτς! Οι «δεσμοί» του ιδρύματος Γκιουλέν με τους ισλαμιστές είναι ευρύτερα γνωστοί (ο Αμπτουλλάχ Γκιούλ υπήρξε μαθητής του Γκιουλέν ο οποίος τον υποστηρίζει φανερά όπως και τον Αχμέτ Νταβούτογλου) και εκφράζονται με την δημιουργία ισχυρών «ισλαμικών βάσεων» μέσα στην Τουρκία όπου σήμερα λειτουργούν χιλιάδες «ισλαμικά σχολεία» και υπάρχουν περισσότεροι ιμάμιδες από τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς μαζί! Η επίσημη θεωρία (που φαίνεται να πιστεύουν οι Αμερικανοί) είναι ότι η Τουρκία αποτελεί «μοντέλο» ισλαμικής χώρας προς μίμηση από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο. Βέβαια στην θεωρία αυτή προστίθενται και οι απόψεις Νταβούτογλου πως τάχα η «ανεξαρτητοποίηση» και «ισλαμοποίηση» της πολιτικής της Άγκυρας δεν αντιστρατεύεται τις υποχρεώσεις που έχει στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά αντίθετα αποτελούν «πολλαπλασιαστή ισχύος», τόσο για την Τουρκία όσο και για τη Συμμαχία. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Φετουλλάχ Γκιουλέν, μετά από συμφωνία που πέτυχε με το πανίσχυρο λόμπυ των Εβραίων στις ΗΠΑ, άρχισε να επικρίνει δημόσια την στάση του Ερντογάν απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, να υποστηρίζει την παραχώρηση δικαιωμάτων στους Κούρδους, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στην μητρική τους γλώσσα, και να φέρεται εχθρικά προς το ΡΚΚ που δεν δείχνει καμιά προθυμία να μετατραπεί σε φορέα ενός ελεγχόμενου κράτους-έθνους επιμένοντας μαχητικά (και αποτελεσματικά όπως φαίνεται – τουλάχιστον μέχρι σήμερα) να διεκδικεί ένα κράτος αξιοπρεπούς ανεξαρτησίας και όχι υποτέλειας.  Αυτός κι αν είναι πόλεμος εξουσίας με αβέβαια αποτελέσματα!
22 Μαρτίου 2012: Άρχισε στην Ρωσία εκστρατεία οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ρωσικού κράτους, με το σύνθημα «Στήριξε την Ελλάδα!». Ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας για θέματα Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας Γκεόργκι Μουράντοφ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου  «Φιλία», σε μια εξαιρετική δήλωση είπε απλούς, κατανοητούς και πολύ αποτελεσματικούς τρόπους στήριξης της Ελλάδος: «Οι Ρώσοι μπορούν να παράσχουν στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, βοήθεια αγοράζοντας π.χ. περισσότερα και συχνότερα ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, καλλυντικά και γουναρικά: Αυτό βοηθάει την ελληνική οικονομία, ενθαρρύνει την εξαγωγή προϊόντων, συμβάλλει στην άνοδο της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αν κάθε Ρώσος στη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου ξοδέψει 3-4 χιλ. ρούβλια αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στην ελληνική οικονομία θα προστεθούν 15-20 δισεκατομμύρια ευρώ!» Συγχαρητήρια Γκέοργκι, σε ευχαριστούμε πολύ! Η προσπάθεια και τα λόγια σου μας συγκινούν και πιστεύουμε πως θα πιάσουν τόπο!
23 Μαρτίου 2012: Η Τουρκία εξέδωσε την NAVTEX 193/12 σύμφωνα με την οποία το πλοίο Koca Piri Reis «θα πραγματοποιήσει βιολογικές και ωκεανογραφικές έρευνες μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2012 σε περιοχές των διεθνών υδάτων του Αιγαίου και των τουρκικών χωρικών υδάτων». Το πλοίο που έφθασε τελικά την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου μέχρι την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου αφέθηκε ανενόχλητο να κάνει τις έρευνές του για την δημιουργία των άχρηστων εντυπώσεων στις οποίες επιμένει η Τουρκία. Στο κάτω-κάτω ακόμα και να υποθέσουμε πως «βρήκε» πετρέλαιο έξω από την Μύκονο τι θα μπορούσε να το κάνει; 
26 Μαρτίου 2012: O αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, απευθυνόμενους προφανώς σε άσχετους και ανιστόρητους, προέβη σε δηλώσεις που αφορούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης προκαλώντας και πάλι την ιστορική μας μνήμη: «Δεν θεωρείται απειλή για την Τουρκία η επαναλειτουργία της Σχολής αλλά θα ήταν χρήσιμο να γίνουν ταυτόχρονα βήματα. Το θέμα αυτό περισσότερο από διμερές θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι θέμα που σχετίζεται με τη νομοθεσία μας, αν και δεν εξαρτάται από τον όρο περί αμοιβαιότητας, θα έχουν μεγάλη σημασία τα ταυτόχρονα βήματα στα οποία θα προβεί η Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν έχουν προβεί στα αναγκαία βήματα, παρότι έχουν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον πρωθυπουργό μας, δείχνει το πού ακριβώς κολλάει το ζήτημα. Εκφράζω την ελπίδα να λυθούν τα προβλήματα και των μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας που ζουν στην Ελλάδα και των Ορθόδοξων πολιτών μας που ζουν στην Τουρκία». Ο κ. Μπαγίς απέφυγε να διευκρινίσει αν θεωρεί «αδελφούς» τα τσιράκια της ΜΙΤ που σκόρπισε στην Ελληνική Θράκη, τους Πομάκους ή τους αθίγγανους ή αν θεωρεί σαν «ταυτόχρονα βήματα που έχουν σημασία» την σύληση τάφων, πυρπόληση και καταστροφή τζαμιών, θρησκευτικών σχολείων, τουρκόφωνων εφημερίδων, πογκρόμ σε σπίτια και καταστήματα μουσουλμάνων, δημιουργία ανοικτών φυλακών βαρυποινιτών σε τουρκόφωνα χωριά της Ελληνικής Θράκης, επιλεκτική επιβολή φόρων μόνο σε μουσουλμάνους το θρήσκευμα – όσα δηλαδή ακριβώς έκαναν οι ίδιοι οι Τούρκοι σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο! Αν αυτό δεν είναι «αμοιβαιότητα» και «ταυτόχρονα βήματα» τι άλλο θα μπορούσε να είναι κ. Μπαγίς;
30 Μαρτίου 2012: Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανακοινώθηκε αποτελεί ένα εφιαλτικό κόλαφο για την Τουρκία μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητάει από την Τουρκία να αποσύρει το casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά , να υπογράψει και να κυρώσει, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) κάτι που αποτελεί ρητή υποχρέωση της Άγκυρας και την καλεί να σεβαστεί την υπογραφή της και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή  του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας. Επί πλέον το ευρωπαϊκό ψήφισμα υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης. Η Τουρκία έχει διαχρονική συνήθεια να περιφρονεί όλες τις συμφωνίες που δεν την συμφέρουν και να «επικαλείται» επιλεκτικά ότι την εξυπηρετεί! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φωνές του Αμπτουλάχ Γκιούλ να σεβαστεί η Ευρώπη τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία (23/11/2011). Για τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ούτε κουβέντα!
31 Μαρτίου 2012: Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά στρατιωτική συμφωνία μεταξύ  Κύπρου (από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη) και Ισραήλ (από τον διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Ισραηλινού Υπ. Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ). Οι συμφωνίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελ Αβίβ, αφορούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών (το Ισραήλ αναλαμβάνει την στρατιωτική εκπαίδευση της Εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς), συνεκπαίδευση με μεταφορά ισραηλινών μονάδων στην Κύπρο καθώς και βιομηχανική συνεργασία στο τομέα της άμυνας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας στην Τεχεράνη με μεγαλόστομες δηλώσεις στην Ιρακινή τηλεόραση: «Αν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει στο ΝΑΤΟ δεν γίνουν σεβαστές, δεν θα διστάσουμε να ξηλώσουμε τα ραντάρ της αντιπυραυλικής άμυνας από το έδαφός μας» (Ερντογάν) και «Είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την απομάκρυνση των ραντάρ, εντός έξι μηνών, αν υποπέσει στην αντίληψή μας, διαφορετική χρήση τους» (Νταβούτογλου). Ανέξοδο δούλεμα στους Ιρανούς που βέβαια δεν τους πιστεύουν…..
7 Απριλίου 2012: Η Αν. Διευθύντρια Τύπου και Πληροφοριών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή την αγορά γης στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε πολύ σημαντικές δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν κρυστάλλινα την Ρωσική στάση απέναντι στο ψευδοκράτος που δημιούργησαν οι Τούρκοι μετά την εισβολή τους στο νησί το 1974: «Το τμήμα αυτό της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή και ανήκει στην ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την παράνομη απόφαση με τα ψηφίσματα του 1983 και του 1984. Η αγορά ενός ακινήτου στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι παράνομη αφού τα περισσότερα ακίνητα ανήκουν νόμιμα στους Έλληνες Κύπριους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής το 1974. Η αγορά ακινήτων συνδέεται με μεγάλους κινδύνους αφού εκκρεμούν αγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες». Η ιστορία είναι σαν την ραδιενέργεια. Εκεί που νομίζεις πως πέθανε, ξαφνικά την βλέπεις ολοζώντανη και δυνατή μπροστά σου…
17 Απριλίου 2012: Η «καταπίεση» που υφίστανται κατά τους ποικιλώνυμους υπαλλήλους της τουρκικής ΜΙΤ, οι Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Ελληνική Θράκη,  είναι τόσο μεγάλη ώστε ο θρασύτατος δημοσιογράφος τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης «κύριος» Τζεγκίζ Ομέρ, παίρνοντας προφανώς εντολή από τους «ανωτέρους του» λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ανέβασε στο facebook αφίσα της ….. «ανεξάρτητης δημοκρατίας της δυτικής Θράκης»!  Αν τολμούσε ένας Έλληνας της Κωνσταντινούπολης, με τουρκική υπηκοότητα να κάνει κάτι «αντίστοιχο» («αμοιβαιότητα» μας κοπανάνε συνεχώς), θα του είχαν αφαιρέσει αμέσως την υπηκοότητα και θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα μέχρι να πει κιχ σαν «εχθρό της Τουρκίας»! Οι πράκτορες όμως της Τουρκικής ΜΙΤ μέσα στην Ελλάδα, αλωνίζουν ανενόχλητοι και έχουν και το θράσος να διαμαρτύρονται πως τάχα «καταπιέζονται!»
24 Απριλίου 2012: Το Ιράκ γνωστοποίησε στον Τούρκο πρέσβη στη Βαγδάτη την απαίτηση  να σταματήσει η Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία του και να βομβαρδίζει άμαχους στις  κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ.  Ο Κουρδικής καταγωγής Υπουργός του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι κατήγγειλε «τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς στις παραμεθόριες περιοχές που στοχεύουν αθώους πολίτες του Κουρδιστάν».            
28 Απριλίου 2012: Στην τουρκική «Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)