Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ.

Μιλώντας ευγενικά μέχρι το τέλος
  1. Του δείχνουμε την δήλωση-πρόσκληση που έχουμε πρωτοκολλήσει στην εφορία και του λέμε να διαβάσει τους λόγους για τους οποίους πληρώσαμε 1 ευρώ.
  2. Εάν σας πει ότι θα κόψει κλίση , τότε ζητήστε του να σας καλέσει εγγράφως με κλήση προς ακρόαση σύμφωνα με το άρθρο 20-2 του Συντάγματος και το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας . Τον καλούμε δε να συμπληρώσει το κάτωθι ΑΙΤΗΜΑ.
  3. Εάν επιμείνει πάλι να κόψει κλήση ζητήστε του να γράψει πάνω στην κλήση την αιτιολογία του γιατί απορρίπτει κάθε έναν αναλυτικά από τους νομικά και ουσιαστικά βάσιμους λόγους που αναφέρουμε.
Αναφέρουμε δε
ότι κλήση κόβεται αν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας .
Με το 1 ευρώ κατάθεση που έχουμε κάνει
έχουμε δώσει έναντι των τελών και όχι ότι δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη.
Να αναφέρει
με βάσει ποιο νόμο και άρθρο δίνεται κλήση όταν έχεις πληρώσει έναντι.
Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε παράβαση καθήκοντος – ψευδή βεβαίωση κλπ.


                                             ΑΙΤΗΜΑ                                              
του ........................................................... ................................................... ...........................................
Σύμφωνα με το άρθρο 20-2 του Συντάγματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας άρθρο 6 : Προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερόμενου
ΓΙΑ
ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
                                               ΖΗΤΩ
ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩΝ  ΣΤΗΝ  ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ  ΤΗΝ ........../........../20....... ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥ ...................................................ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΕΠΙΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.
Κύριε .................................................................
Σας ζητώ να καταχωρίσετε στην ενδεχόμενη διοικητική πράξη σας επιβολής προστίμου σε βάρος μου λόγω πληρωμής 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 20...... του με αριθμόν κυκλοφορίας ...................................... αυτοκινήτου μου και ειδικότερα, τους παρακάτω λόγους και να μου απαντήσετε εγγράφως επ αυτών αιτιολογώντας γιατί δεν τους κάνετε δεκτούς :
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στον νομό , για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές του τέλους του νομού ιδιοκτήτες των Ι.Χ. .
Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικα .
Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου της και του Δήμου που διαμένω.
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!
6) Διότι, ενώ το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκε, κατά 40 %-50%, συνέπεια της δικής σας κακής διαχείρισης του κράτους ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.
7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητό μου το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνετε τους δρόμους άθλιους και είναι βασανιστήριο η οδήγηση. Μου προκαλείτε φθορές και πολλές φορές ζημιές στο αυτοκίνητο από τις πολλές λακκούβες όπως και ηθική βλάβη.

Ο λαβών Τροχονόμος




Παρελήφθη όμοιο αντίγραφο σήμερα ......./......./............. στην .................................................................. από τον τροχονόμο υπηρεσίας κύριον ......................................................................
ο
Παραλαβών

Την δήλωση αυτή την έχουμε σε 2 αντίγραφα και δίνουμε ένα σε εκείνον και μας υπογράφει το άλλο ότι παρέλαβε όμοιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)