Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

O Σαμαράς συνεχίζει τα swaps του Σημίτη – μερικά από τα έγγραφα των Anonymoys [βίντεο]


“Μέσα στα έγγραφα υπάρχει μια δέσμη 7 swaps της Societe Generale συνόλου 2δισ και 40 εκ. ευρώ. που λήγουν το 2016! Δημοσιοποιούνται τα swaps για πρώτη φορά. Ο Πρωθυπουργός έβγαλε swaps με ημερομηνία 24-10-12!!!! Αν είναι δυνατόν. Swaps ενώ καταστρέφεται η χώρα!
Κύριε Σαμαρά swaps τώρα; Τα swaps του Σημίτη μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Άρα χρεώνεται τη χώρα για έναν αιώνα! Πότε θα πληρωθούν; Μήπως μέσα στους στόχους σας είναι και η εκποίηση της χώρας στους ετέρους;” τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπ. Καρατζαφέρης στο έγγραφο – ντοκουμέντο που παρουσίασε στο “Εκ-κεντρικό ” δελτίο

http://spirospero.gr/index.php/politiki/26275-apokalypsi-katastrefomaste-kai-o-samaras-synexizei-ta-swaps-tou-simiti



Συμβάσεις Ανταλλαγής (Swaps)
Ορισμός
Swαp ή Σύμβαση Ανταλλαγής αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ δύο συμβαλλομένων για ανταλλαγή μελλοντικών χρηματοροών (legs) με τρόπο που έχουν προκαθορίσει μεταξύ τους. Τα χρηματικά ποσά που ανταλλάσσονται μπορεί να αναφέρονται σε διαφορετικά νομίσματα και σταθερά ποσά. Αλλιώς μπορεί ένα σταθερό ποσό να ανταλλάσσεται με ένα μεταβαλλόμενο, αβέβαιο ποσό ή το ποσό πληρωμής στο ένα νόμισμα να είναι σταθερό ενώ στο άλλο μεταβαλλόμενο. Υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες swap οι οποίες είναι οι εξής:
  • Συμβάσεις Ανταλλαγής Επιτοκίων (interest rates swap)
  • Συμβάσεις Ανταλλαγής Νομισμάτων (currency swap)
  • Συμβάσεις Ανταλλαγής Εμπορευμάτων (commodities swap)
  • Συμβάσεις Ανταλλαγής Μετοχών (equity swap)
Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι τους οποίος αναλαμβάνουν οι επενδυτές σε τέτοιες συμβάσεις είναι ο Κίνδυνος Υποκείμενου Μέσου, δηλαδή ο κίνδυνος που προέρχεται από τις μεταβολές στην αξία του υποκείμενου μέσου, ο Πιστωτικός Κίνδυνος Αντισυμβαλλομένου, δηλαδή ο κίνδυνος που προέρχεται από τη μη εκπλήρωση από τον αντισυμβαλλόμενο των συμβατικών υποχρεώσεών του και ο Κίνδυνος Διακανονισμού, δηλαδή ο κίνδυνος να μην είναι εγκαίρως δυνατή η εκκαθάριση των προγραμματισμένων συναλλαγών. Η ανασφάλεια που δημιουργεί ο πιστωτικός κίνδυνος, έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με την διαμεσολάβηση πιστωτικών ιδρυμάτων στις Συμβάσεις Ανταλλαγής. Η πιο απλή Σύμβαση ανταλλαγής είναι το Plain Vanilla Interest Rate Swap, όπου ανταλλάσσονται ποσά που καθορίζονται από ένα σταθερό επιτόκιο (swap coupon). και από ένα κυμαινόμενο επιτόκιο επί κάποιου ονομαστικού κεφαλαίου (notional).
Παράδειγμα
Έστω πως η μια τράπεζα Χ συμφωνεί να αγοράσει ένα 10% swap δηλαδή συμφωνεί να πληρώνει το σταθερό επιτόκιο και να λαμβάνει το κυμαινόμενο. Υποθέτουμε ότι το ονομαστικό κεφάλαιο δηλαδή το notional ανέρχεται στο ποσό των USD 200,000,000. Το σταθερό επιτόκιο που συμφωνείται δηλαδή το swap coupon ανέρχεται στο 10% ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο ισούται με το εξαμηνιαίο LIBOR, έστω 5%. Ορίζεται εξαμηνιαία συχνότητα πληρωμών. Ζητείται η πρώτη πληρωμή της Τράπεζας. Απάντηση: Θα υπολογίσουμε την πρώτη πληρωμή με τον εξής τρόπο: {(10%-5%)*200.000.000/2}=5.000.000 USD Άρα θα καταβάλλει κατά την πρώτη πληρωμή 5.000.000 USD.
http://el.wikipedia.org/wiki/Συμβάσεις_Ανταλλαγής_(Swaps)
Δείτε σχετικά  
Οι εν Ελλάδι εντιμότατοι φίλοι της Goldman Sachs και ποιοι τα άρπαξαν για να μας βάλουν στο ΔΝΤ
Αφιέρωμα: Πως η Goldman Sachs «μαγείρεψε» το χρέος με τη κυβέρνηση Σημίτη [βίντεο]
εικόνα από completeoptionsguide.com

 http://justiceforgreece.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)