Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Neoset

Δεν άντεξε στην κρίση της αγοράς επίπλου

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι πτωχεύσεις εταιρειών, με τελευταίο κρούσμα αυτό της Neoset, μίας εταιρείας που στην 30χρονη παρουσία της έγραψε ιστορία στον κλάδο του επίπλου στη χώρα μας, ενώ κάποτε αποτελούσε success story.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, καθώς δεν άντεξε το βάρος των υψηλών υποχρεώσεων, δραστηριοποιούμενη σε ένα κλάδο που παρουσιάζει σοβαρή κάμψη.

Η Neoset εμφάνισε το 2011 ζημιές 7,8 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις ύψους 53,1 εκατ. ευρώ., ενώ ταα ίδια κεφάλαιά της είχαν διαμορφωθεί στα 25,5 εκατ. ευρώ, σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, έναντι των 33,4 εκατ. ευρώ το 2010.

Η Neoset είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στο χώρο του επίπλου, με τουλάχιστον 100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα για όλα τα εμπορικά της σήματα (Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos, Neowood).

Διαθέτει βιομηχανικές εγκαταστάσεις 65.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ έχει διεθνή παρουσία με δραστηριότητες από το 1990 στον Καναδά και εξαγωγές σε Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/443312/aitisi-ptoheusis-upevale-i-neoset-/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η ΝΕΟΣΕΤ η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία κατασκευής επίπλων βάζει λουκέτο, μαζί με αυτή χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο.  
Το τραγικότερο λάθος που διαπράττουν οι πολιτικοί μας είναι ότι από την πρώτη στιγμή  της οικονομικής κρίσης (2008) έπρεπε να είχαν στραφεί σε μία μόνο κατεύθυνση την ανάπτυξη και όχι μόνο στην φορολόγηση.  Πράγμα που το γνώριζαν για αυτό τους κατονομάζουμε προδότες, γιατί όποιος αγαπούσε την χώρα του το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επιβίωσης και όχι την δημιουργία οικονομικής ύφεσης, φτάνοντας τους άνεργους να ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)