Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Marfin-Laiki: Οδηγεί τον ΚΑΤΣΕΛΗ σε κατάρρευση - απαιτεί πρόσβαση στον πακέτο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών

Το μέλλον της ελληνικής εταιρείας Nutriart και των 560 εργαζομένων της υποθηκεύει η απόφαση της κυπριακής Marfin-Laiki  να υπαναχωρήσει από την αρχική συμφωνία, που είχε κλειδώσει μαζί με άλλες 13 τράπεζες, επί του σχεδίου  χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της επιχείρησης τροφίμων.
Και ενώ η Marfin-Laiki μόλις χθες ανακοίνωσε ότι κινείται νομικά αξιώνοντας για τη θυγατρική της ισότιμη μεταχείριση με άλλα τραπεζικά ιδρύματα και ότι επιθυμεί «να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας», σπρώχνει στην κατάρρευση μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες της Ελλάδας και τους εργαζόμενους της.
Η τράπεζα ζητά στην ουσία να επιβαρύνει για τη διάσωσή της τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά οδηγεί μια ελληνική επιχείρηση και τους εργαζόμενους της στην κατάρρευση, σε μια εξόχως δυσμενή για την ελληνική επιχειρηματικότητα συγκυρία.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν το παράδοξο αφενός η Τραπεζα να στερεί από τον ελληνικό όμιλο το διαβατήριο για την επιβίωση, παρά την αρχική της συναίνεση επί της συμφωνίας, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρεί να "φορτώσει" το "βάρος" της δικής της διάσωσης στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, επικαλούμενη μάλιστα διακρατική συμφωνία της δεκαετίας του ‘90, για να το επιτύχει.
Οι εργαζόμενοι της Nutriart σε μια προσπάθεια να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων, κάλεσαν με επιστολή τους τη Marfin-Laiki να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να δώσει το "πράσινο φως" για την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης. Καταλογίζουν δε στην Τραπεζα ανακολουθία έναντι των αρχικών δεσμεύσεών της, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας στερεί από την εταιρεία και από τους ίδιους την πολύτιμη σανίδα σωτηρίας, που εδώ και μήνες αναμένουν.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι και το σωματείο της Nutriart, με επιστολή τους προς τη διοίκηση της Marfin-Laiki, ζητούν «να προχωρήσει στη συμφωνία αυτή για την οποία η τράπεζα έχει ήδη συναινέσει ώστε να μην συνδεθεί με την απώλεια 560 θέσεων εργασίας». Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι λύση πρέπει να δοθεί τώρα αφού ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και αβεβαιότητα για το μέλλον λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της συμφωνίας.

(Εστάλη από τον κύριο Χρήστο Ο.)

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
παρόλο που είμαστε αντίθετοι με το τραπεζικό σύστημα, όπως και για το πακέτο διάσωσης των τραπεζών, δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο, για συμπαράσταση των εργαζομένων που πιθανόν να χάσουν την εργασία τους. Μέσα σε αυτούς βέβαια βρίσκονται οι 2 εκατομμύρια άνεργοι της χώρας μας, οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που καθημερινά βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Τελικά ποιος θα σώσει ποιόν δεν έχουμε καταλάβει και αν είναι να σωθούν οι τράπεζες από τον Ελληνικό λαό που πεινά γιατί να μην σωθούν και οι άνεργοι αλλά και οι επιχειρήσεις που έχουν φτάσει στον πάτο. Το δίκαιο θα ήταν να υπάρξει πακέτο στήριξης και διάσωσης σε όλους όσους είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δηλαδή σε όλους, σε όλα τα Ελληνικά νοικοκυριά, σε κάθε εργαζόμενο, που ενώ αυτός έπαιρνε έναν μισθό οι τράπεζες αισχροκερδούσαν με χρήματα που δεν ήταν καν δικά τους.
Οι τραπεζίτες έχουν ετοιμάσει τα φέρετρα μας, αλλά εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα για να διασωθούν και σαν αντάλλαγμα θα μας περάσουν στην αχρήματη και ελεγχόμενη εποχή. 
Ας διασώσουμε λοιπόν τους δολοφόνους μας,γιατί αυτό μας επιβάλει η δημοκρατική μας κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)